Η Αγία Τριάδα στάθηκε για τρίτη φορά τυχερή.
Το αλσύλιο που βρίσκεται πάνω από το χωριό και αποτελεί τον φυσικό πνεύμονα της περιοχής απειλήθηκε με ολοσχερή καταστροφή από φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι εξ αιτίας πτώσης δέντρου σε καλώδια της ΔΕΗ και ανάφλεξης από σπινθήρα που προκλήθηκε.
Βασικός παράγοντας που συνετέλεσε στην αποφυγή της μεγάλης καταστροφής ήταν....
η έγκαιρη επέμβαση των κατοίκων που αντελήφθησαν ταχύτατα και με κλαδιά και φτυάρια κατάφεραν να την περιορίσουν προς μια κατεύθυνση. Επίσης και η πρόσκαιρη εξασθένιση του ανέμου που σταμάτησε την δυναμική επέκταση της φωτιάς σε συνδυασμό  με την (καθυστερημένη μεν, αλλά) αποτελεσματική και  καθοριστική δράση της Πυροσβεστικής η οποία έσπευσε με τρία οχήματα και πολλούς άνδρες στον τόπο.
Σχεδόν ταυτόχρονα ήρθαν και η εθελοντική ομάδα των Κυνηγών που συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών (να εξαλειφθούν πιθανές εστίες αναζωπύρωσης της φωτιάς) καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κκ Κ.Κούτουκας, Γ. Βογιατζής, Κ. Βογιατζής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μισαλέμης και ο Πρόεδρος του Τοπικού κ. Ζηφκόπουλος .
Το αλσύλιο απειλήθηκε και το 2004 με την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού από την Ελλάδα όταν κάποιος ανεγκέφαλος είχε ρίξει πυροτεχνήματα που στάθηκαν η αφορμή να πάρουν φωτιά τα ξερά χόρτα. Τότε κάηκε μια αγροικία και λίγα πεύκα.
Πρόπερσι το καλοκαίρι από άγνωστη αιτία είχε εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαυσε το ανατολικό μέρος του αλσυλίου (στην είσοδο της Αγίας Τριάδας).
Λυπούμαστε ειλικρινά, γιατί από αυτή την ιστοσελίδα θέσαμε κατ' επανάληψη τους αυξημένους κινδύνους για την πρόκληση καταστροφών εξαιτίας της αδιαφορίας των Δημοτικών Αρχών (διαχρονικά) στο καθήκον τους να καθαρίσουν τις αστικές και περιαστικές περιοχές από του τεράστιους όγκους και εκτάσεις χόρτων (αποψίλωση).
Μια άλλη αιτία είναι η αμέλεια των ιδιοκτητών να αποψιλώνουν σε τακτά χρονικά  διαστήματα τα οικόπεδά τους που αποτελούν πιθανές εστίες έναρξης πυρκαγιών. Αλλά εδώ συνυπάρχει και ευθύνη του Δήμου που δεν τους υποχρεώνει να το πράξουν. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, όπως γίνεται σε πάρα πολλούς δήμους, τότε η υπηρεσία καθαριότητας καθαρίζει τις ιδιωτικές εκτάσεις χρεώνοντας την επιβάρυνση στους αμελείς ιδιώτες.
Ας ελπίσουμε να μην τεταρτώσει το κακό κ. Αλεξανδρή.





Ακτιβιστής


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Χρήστο, εγώ αυτό που βλέπω στις φωτογραφίες είναι ότι ο Ιωσήφ πάλι γκρινιάζει στον κ. Κούτουκα και τον εμποδίζει να πάρει την μανικά και να σβήσει την φωτιά αν και έχει σηκωμένα τα μανίκια.
    Μου φαίνεται ότι μονάχα εσύ έτρεχες σαν τρελός μαζί με τους γείτονες με τα φτυαριά, για να την σβήσετε και η εξουσία σε κοιτούσε και ψιλό εύχονταν να καείς για να μην τους είσαι ένα ενοχλητικό αγκάθι λόγω της ενημέρωσης που μας κάνεις μέσω του μπλόγκ του ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ .
    Έξω, από την πλάκα και το καλαμπούρι, περαστικά να είναι και εύχομαι αυτό να ήταν το τελευταίο ατύχημα που γίνεται από φωτιά στην περιοχή μας.
    Φυσικά, μονάχα με τις ευχές και αν δεν πιάσουμε και την τσάπα στα χέρια μας δεν νομίζω να καταφέρουμε πολλά πράγματα

    ΡΟΜΠΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.