Η λειτουργία της νεοσύστατης (27.12.10) «Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού ΑΕ» φαίνεται ότι με  απόφαση της Περιφέρειας (που σύμφωνα με πληροφορίες του Ακτιβιστή πρόκειται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες) διακόπτεται, πριν καν αρχίσει να λειτουργεί.
Ως αιτία αυτής της εξέλιξης θα πρέπει να αποδοθεί στην επιμονή της Διοίκησης να μην θέλει να «ξεκαθαρίσει» σε ποιο άρθρο του νόμου 3465/2006 βασίστηκε η λειτουργία της συγκεκριμένης εταιρίας.

Στη συνεδρίαση (15/3) υπήρξε μια προσπάθεια από τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης να πεισθεί ο εισηγητής Αντιδήμαρχος να στηρίξει τη λειτουργία της στις διατάξεις του άρθρου 265 ως Κοινή Ανώνυμη Εταιρία, ώστε να συμπεριληφθούν χωρίς πρόβλημα και οι νέες εμπορικές δραστηριότητες που συμπεριλήφθησαν σ’ αυτήν (έκδοση εντύπου, γραφείο τελετών κλπ).
Με επιμονή ο κ. Λαζαρίδης ( ο οποίος ισχυρίστηκε πως είχε συμβουλευθεί δέκα νομικούς) κατάφερε να υπερψηφιστεί η εισήγησή του, καθορίζοντας πως θα λειτουργήσει ως Μονομετοχική ή Μονοπρόσωπη, σύμφωνα με το άρθρο 266, κατηγορώντας μάλιστα τον κ. Μαυρομάτη ότι ασκεί  ανούσια και ανεύθυνη αντιπολίτευση.
Τώρα με την ακυρωτική απόφαση ο πρώην Δήμαρχος Μηχανιώνας  με δήλωσή του αναφέρει πως «υπεύθυνα και με συνέπεια, στο ρόλο που έχουμε, προσπαθούμε να οδηγήσουμε τη Δημοτική Αρχή σε σωστούς βηματισμούς προς όφελος της λειτουργίας του Δήμου και ιδιαίτερα των δημοτών».
Από πλευράς της Διοίκησης ο κ. Λαζαρίδης ισχυρίζεται πως  οποιεσδήποτε τυχόν εμπόδια έχουν σοβαρό αντίκτυπο στα προσδοκώμενα δημοτικά οφέλη από τη δράση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και κατηγορεί τον κ. Μαυρομάτη πως η οποιαδήποτε αντιπολιτευτική πρακτική του εξαντλείται σε τερτίπια που στόχο έχουν την καθυστέρηση της Διοίκησης. Υπενθυμίζει δε πως δεν έχει δικαιωθεί - ως τώρα - καμία από τις προσφυγές που, γι' αυτό το λόγο, κατέθεσε ο Μαυρομάτης και αν όντως υπάρξει η ακυρωτική για την ΤΕΘ ΑΕ, θα είναι η πρώτη ανάλογη.

Μένει να δούμε στην πράξη τις επιπτώσεις και τις καθυστερήσεις από τις βεβιασμένες και όχι σωστά τεκμηριωμένες – όπως αποδεικνύονται – αποφάσεις της Διοίκησης Θερμαϊκού.

Ακτιβιστής


update 14:00
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Λαζαρίδη μας επιβεβαίωσε πως πράγματι ακυρώθηκε η συγκεκριμένη απόφαση τροποποίησης για το λόγο ότι κάποιες από τις δραστηριότητες (πχ. γραφείο τελετών) δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο καταστατικό.
Αλλά παρ'όλα τα παραπάνω μας πληροφόρησε ότι απορρίφθηκε η προσφυγή Μαυρομάτη σχετικά με τη λειτουργία της ΤΕΘ.
Εν αναμονή λοιπόν της επίσημης δημοσίευσης της απόφασης.
Θα επανέλθουμε.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.