Με τις καλύτερες εντυπώσεις φύγαμε την Τετάρτη το απόγευμα, από την παραλία του Αγγελοχωρίου, όπου παρακολουθήσαμε την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση "Δημιουργίες πέρα από τα εμπόδια" την οποία υπέγραψαν, με οργανωτική αρτιότητα και υπέροχη ανθρώπινη ζεστασιά, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Μια εκδήλωση που τα είχε όλα στις ιδανικές αναλογίες: Εθελοντισμό, δημιουργία, υπέρβαση, συναίσθημα, μουσική, τραγούδι, διάθεση, ενθουσιασμό, ΑΜΕΑ, υπέροχο μπουφέ με σπιτικές λιχουδιές.
Μια εκδήλωση που μας έδωσε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο τη ζωή, την προσφορά, το χαμόγελο, το κουράγιο, την αγάπη για τους γύρω μας.
Μια εκδήλωση που θα μας φέρνει στο μυαλό την υπέροχη χορωδία ( μια σημαντική φιλική μουσική παρέα που δημιούργησε ο Κώστας Σαράφης στο Αγγελοχώρι) αλλά και τον χορό στο ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας που χόρεψε με έναν εκπληκτικό και λεβέντικο τρόπο ο Άγγελος.
Μια εκδήλωση που οφείλεται στους εθελοντές που την έστησαν με τόσο μεράκι.
Μια εκδήλωση που μας άρεσε πολύ!!!


Κώστα - Μαρία σας ευχαριστούμε!!!






Ακτιβιστής



Ποιοι είναι και τι κάνουν ….. οι Εθελοντές Πολιτισμού:
Στο Αγγελοχώρι, στον Δήμο Θερμαϊκού του Ν. Θεσσαλονίκης, δημιουργήσαμε  τους: Εθελοντές Πολιτισμού. Μια μικρή  ομάδα, που σιγά - σιγά απλώνει τα φτερά της. Μια ομάδα γεμάτη Αγάπη και  διάθεση για δημιουργία και προσφορά.                                                                                                          Με βάση την ’’ Χορωδία Αγγελοχωρίου ’’ που υπάρχει εδώ και 5 χρόνια και την μικρή παλιά και παρατημένη μονοκατοικία που στέγαζε κάποτε την κοινότητα του Αγγελοχωρίου και που μας παραχώρησε  ο Δήμος, ξεκινήσαμε τις δράσεις μας. Μαθήματα και δράσεις για παιδιά άνεργων και χαμηλόμισθων οικογενειών. Μαθήματα και δράσεις που προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ από τους  Εθελοντές Πολιτισμού. Ο χώρος γέμισε ζωή και ανθρώπους!  Από προσφορές συνανθρώπων μας φτιάξαμε τον χώρο και έχουμε: καναπέ, κουρτίνες, ψυγείο, φουρνάκι που ζεσταίνουμε τα φαγητά αλλά και ψήνουμε τις κατασκευές από πηλό, χαλιά, πιάτα, ράφια, σόμπα κ.λπ. Η μικρή μονοκατοικία είναι έτσι, η φωλιά, ο χώρος που στεγάζουμε  με αγάπη, τις πρόβες, τα μαθήματα, τα σεμινάρια, την δανειστική βιβλιοθήκη. Τμήμα χειροτεχνίας που φιλοξενεί ήδη 25 παιδιά. Μαθήματα  Μουσικής με Αρμόνιο, Βιολί, Κιθάρα, Μπουζούκι. Τμήμα Σκάκι. Τμήμα Λογοτεχνικής ανάγνωσης για παιδιά. Λειτουργεί βέβαια και η Χορωδία  ενηλίκων που έχει ήδη εκδώσει 3 cd με τραγούδια και 3 τευχάκια μαγειρικής και συνταγών, χρησιμοποιώντας πολύ απλά μέσα ηχογράφησης και στα σχέδια μας είναι να κάνουμε σεμινάρια για ενήλικες όπως πλέξιμο, ράψιμο, κατασκευή σαπουνιών, κ.λπ.                                

Μέσα από τις δράσεις αυτές φροντίζουμε την σίτιση όσων παιδιών αλλά και ενηλίκων  έχουν ανάγκη. Με προσφορές και δωρεές ζάχαρης και φρούτων φτιάχνουμε μαρμελάδες. Μοιράζουμε χτεσινά ψωμιά που μας δίνει ένας φούρνος. Κάνουμε γεύματα αγάπης. Στηρίζουμε με τρόφιμα που μας δίνουν συνάνθρωποι μας, οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη. Οι εθελοντές είναι άνθρωποι με δημιουργικότητα και αγάπη. Κάποιες φορές άνεργοι κι αυτοί που θέλουν  να προσφέρουν από την καρδιά τους.
ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ
·     στο Facebook: Εθελοντές Πολιτισμού μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις μας. Να δείτε τα έργα των παιδιών με τα ελάχιστα υλικά που διαθέτουμε. Αλλά και φωτογραφίες από όλα τα τμήματά μας.
· Επίσης στην σελίδα μας: Χορωδία Αγγελοχωρίου μπορείτε να δείτε τις δράσεις της χορωδίας και να ακούσετε τραγούδια που έχουμε ανεβάσει από τα cd μας.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.