Τη διάθεση και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην ίδρυση της Πρωτοβουλίας την διαπιστώσαμε από την αρχή.

Θυμόμαστε την αντίδραση του Δημάρχου να υιοθετήσει μέρος των προτάσεων (που και εγγράφως του έγιναν) για τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Δεν ξεχάσαμε επίσης τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι πολίτες επέβαλλαν στο σώμα το ψήφισμα για την καταδίκη του παράνομου και αντισυνταγματικού τέλους ΕΕΤΗΔΕ.

Επειδή όμως είδαμε τον Δήμαρχο να αναρτά στο Χαρατσόδεντρο της Πρωτοβουλίας τις ευχές του με τη δήλωση «κοινός ο αγώνας ενάντια στα κρατικά χαράτσια», πιστέψαμε προς στιγμήν ότι μπορεί να σφάλλαμε για τις προθέσεις του. Βλέποντας όμως την πλούσια αρθρογραφία στον τοπικό τύπο και τα blogs, προβεβλημένων στελεχών της παράταξής του, που με ιδιαίτερο ζήλο (αλλά και εξαγώγιμη και εξηγήσιμη κακοήθεια) επιτίθενται άθλια στην Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία οφείλουμε να σταθούμε και να ξεκαθαρίσουμε την πολιτική στάση μας απέναντι στις δημοτικές παρατάξεις και κύρια σ’ αυτές που είναι τοπικοί εκφραστές του καταρρέοντος διεφθαρμένου πολιτικού καθεστώτος.

Οι Δήμοι, στο βαθμό που δεν μπορούν να απεμπλακούν από τις κομματικές εξαρτήσεις τους, αποτελούν το μακρύ χέρι του καθεστώτος στις τοπικές κοινωνίες, εξειδικεύοντας και ασκώντας τις πολιτικές πρακτικές που εκείνο υπαγορεύει.

Έτσι δεν έχουμε πλέον καμία αμφιβολία πως εφόσον διαπιστώσουν πως δεν μπορούν να ελέγξουν ή να ποδηγετήσουν τις πρωτοβουλίες πολιτών τότε είναι αναπόφευκτη η επιχείρηση συκοφάντησης και λασπολόγησής τους.

Ήταν αναμενόμενο!

Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια στην ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής.

Καταγράφουμε την αδράνεια και απραξία της, της καταλογίζουμε την παντελή έλλειψη ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού, ελέγχουμε την κακή διαχείριση, μυρίζουμε καθημερινά την οσμή των όγκων σκουπιδιών που πνίγουν το δήμο, αντιλαμβανόμαστε τα πολιτικά παιχνίδια συνδιαλλαγής.

Και ο ρόλος μας είναι να αναδείξουμε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου. Ενός δήμου που θα είναι στο πλευρό του δημότη, ως μπροστάρη αλλά και υπηρέτη του.

Ενός Δήμου που δεν θα παραχωρεί υποχρεώσεις του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ενός δήμου που θα προτείνει και θα καινοτομεί και δεν θα διαχειρίζεται την ανυπαρξία.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση από το έντυπο "Ανεξάρτητη", φύλλο 2, της Πρωτοβουλίας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Γεώργιος Παπαδόπουλος26 Μαΐου 2012 στις 6:42 μ.μ.

    Αν οι απόψεις του κειμένου είναι της «πρωτοβουλίας πολιτών» και όχι προσωπικές του υποτιθέμενου ακτιβιστή τότε μιλάμε για μια ακόμα απολυταρχική κίνηση στην κοινωνία μας
    Στο άρθρο σου ρε υποτιθέμενε Ακτιβιστή μιλάς για επιβολή προτάσεων ποιος είμαι εγώ και εσύ που θα επιβάλουμε στου εκλεγμένους των πολιτών το τι θέλουμε, θα προτείνουμε ναι και θα τις επεξεργαστούν αλλά όχι και να τις επιβάλλουμε. Από πού προκύπτουν αυτές οι δεσμεύσεις προς την κάθε κοινωνική ομάδα, μόνο από απολυταρχικός σκεπτόμενους ανθρώπους.
    Φυσικά η κακία σου και ο λαϊκισμός δεν περισσεύει πουθενά στην έκθεση ιδεών σου δεν αναφέρεις περί προτάσεων προς τον Δήμο. Για όλα φταίνε οι άλλοι και φυσικά όχι εσύ μόνο η Δημοτική αρχή.
    Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν ελλείψεις και αδράνεια αλλά εσύ ως ένα καλό όργανο της λαϊκίστικης προπαγάνδας πετάς λάσπη εκ τους ασφαλούς.
    Αν οι απόψεις αυτές εκπροσωπούν την Πρωτοβουλία πολιτών τότε είμαστε μπροστά στον πρώτο συνδυασμό για τις Δημοτικές εκλογές που έρχονται.
    Σαν καλά εκπαιδευμένα κομματικά στελέχη του παρελθόντος τρέχετε να οικειοποιηθείτε το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το παραπάνω κείμενο μάλλον είναι η διακήρυξη που θα προκύψει από τον Συνδυασμό Πρωτοβουλία πολιτών. Χρησιμοποιώντας μια Μαοική προσέγγιση και λαϊκίστικο λόγο προετοιμάζεστε για την κάθοδο σας στις εκλογές.
    Θα ήθελα πολύ να ακούσω αν αυτό το κείμενο είναι επίσημη ανακοίνωση ή προσωπικές σκέψεις;
    Δεύτερον θα ήθελα να μάθω αν ετοιμάζεστε για τις δημοτικές εκλογές να κατεβείτε.

    ΚΑΤΩ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.