Με συγκέντρωση που έγινε χθες σε καφέ της Αγίας Τριάδας, κάτοικοι που έχουν λάβει ειδοποιητήρια πληρωμής  της προκαταβολής 10% της εισφοράς σε χρήμα, για την ένταξη των αγροτεμαχίων τους στην επέκταση του σχεδίου πόλης σύστησαν ομάδα πρωτοβουλίας με σκοπό το σταμάτημα της διαδικασίας. 

Ως βασικό λόγο για τη διεκδίκηση της 3ετούς αναστολής, που θα απαιτήσουν από τον Δήμο Θερμαϊκού, επικαλούνται την δεινή οικονομική τους κατάσταση. Γεγονός που εμμέσως τους υποχρεώνει (σε περίπτωση που η δημοτική αρχή εμμείνει στην απόφαση της είσπραξης της προκαταβολής) στο ξεπούλημα (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) της περιουσίας τους για να εξοφλήσουν το αντίστοιχο ποσό.
Ιδιαίτερα φέρονται να πλήττονται ιδιαίτερα κάτοικοι που έχουν στην κατοχή τους μεγάλα αγροτεμάχια και άρα  απαιτούνται μεγάλα ποσά για τη διευθέτηση της οφειλής σε περίπτωση που βεβαιωθεί στις ΔΟΥ.


Χθες στη συγκέντρωση των κατοίκων συντάχθηκε κείμενο, που υπογράφηκε από τους παριστάμενους, με το οποίο ζητείται από τον Δήμαρχο να σταματήσει την είσπραξη. Η δε επιτροπή που ορίστηκε θα διεκδικήσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να τεθεί για συζήτηση το θέμα.


Ακτιβιστής


Σχετικές αναρτήσεις:
Κάποιοι το λένε δημοτικό χαράτσι και άλλοι το λένε εισφορά σε χρήμα
Ακτιβιστής: Θα υπάρξει διεκδίκηση αλλαγής των συντελεστών ...
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.