Το 2012 είναι το Ευρωπαϊκό έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών. Στο πλαίσιο αυτό, τα Κ.Α.Π.Η. του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού, θα πραγματοποιήσουν την πολιτιστική εκδήλωση «4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού 3ης Ηλικίας», στις 22/6/2012, ημέρα Παρασκευή, στο Αμφιθέατρο της Ν. Μηχανιώνας, όπου όλοι μαζί, παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια, θα παρελάσουν, θα τραγουδήσουν ,θα χορέψουν και θα αναβιώσουν έθιμα του τόπου μας.
Πρόκειται για μία Πανελλήνια Συνάντηση των Κ.Α.Π.Η, που έχει τις απαρχές της στο 2008, από τότε επαναλαμβάνεται στη Ν. Μηχανιώνα σε ετήσια βάση και η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει αναχθεί πλέον σε θεσμό.
Σκοπός του Φεστιβάλ, είναι η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των τοπικών χορών, εθίμων, δρώμενων αλλά και η διάδοση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης. Tο Φεστιβάλ, είναι μία γιορτή, αφιερωμένη στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, η οποία οδηγεί στη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων. Παράλληλα, αποτελεί και πόλο έλξης των συνδημοτών μας,αλλά και ανθρώπων άλλων περιοχών, καθώς αναμένουμε ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών (15 Χορευτικές ομάδες ) και ακόμη μεγαλύτερο αριθμό θεατών.
Ως δείγμα καλής φιλοξενίας και περίσσιας αγάπης αυτών των ανθρώπων, τα μέλη των Κ.Α.Π.Η.
Ν. Κερασιάς και Ν. Μηχανιώνας, θα προσφέρουν στα φιλοξενούμενα Κ.ΑΠ.Η, χειροποίητα αναμνηστικά, δίνοντας ένα παραδοσιακό χρώμα στη φιλοξενία αυτή. Πρέπει τέλος να τονισθεί, πως η συμβολή των μελών, των Κ.Α.Π.Η. Ν. Κερασιάς και Ν. Μηχανιώνας στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της εκδήλωσης, υπήρξε αποφασιστική.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.