Του  Γιώργου  Νικολαϊδη  (gnborn2shoot)

Ποιο  είναι αυτό;
Είναι οι «Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές, Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού».

Και οι αρμοδιότητες του είναι ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, τα ΚΑΠΗ, οι Παιδικοί Σταθμοί και το περιβάλλον.



Η Γ.Γ.Α. λοιπόν που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει πια την ευθύνη των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, όπως τα ονομάζουν, αλλά τα ανέλαβε η Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης, η οποία ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Ε.Γ.Δ.Α. έχει εγκρίνει έναν συγκεκριμένο αριθμό προγραμμάτων και για τον Δήμο Θερμαϊκού και τα συγχρηματοδοτεί κατά περίπτωση από 60 % έως 70%, για ένα συγκεκριμένο διάστημα, συνήθως 8 μηνών. Έτσι χάρη στις φετινές εγκρίσεις προσελήφθησαν 9 γυμναστές για την άθληση των δημοτών.

Και είναι ευχάριστο να επιλέγουν όλο και περισσότεροι δημότες τον αθλητισμό ως τρόπο αναψυχής, ψυχαγωγίας και υγιεινής διαβίωσης. Τα προγράμματα άθλησης ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου του 2011. Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012 ο συνολικός αριθμός εγγραφών ήταν 398 αθλούμενοι. Στα μέσα Φεβρουαρίου αυξήθηκαν οι ώρες άθλησης σε ήδη ενεργά τμήματα και δημιουργήθηκαν και νέα, βλέποντας την συνεχόμενη προσέλευση του κόσμου. Αρχές Απριλίου ο αριθμός των εγγραφών ήταν 587 αθλούμενοι.  Ο αριθμός των εγγραφών είναι σήμερα  (τέλος Ιουνίου 2012) 684 μέλη.

Πάνω από 45 ώρες Αερόβιας Άσκησης πραγματοποιούνται στην Περαία – Μηχανιώνα - Επανομή  αλλά και στο Μεσημέρι.

 Οι νεαροί δημότες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από την Ενόργανη Γυμναστική, την Ρυθμική Γυμναστική, την Κινητική Αγωγή, το Τένις, τον Στίβο, την Κωπηλασία, το Hip Hop και τον Μοντέρνο Χορό.
Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα zumba για το διάστημα του καλοκαιριού, με σκοπό να ενταχθεί στο πρόγραμμα από Σεπτέμβριο.

“Επίσης προγραμματίσαμε κάποια αθλητικά event κυρίως για τους μικρούς μας φίλους. Για παράδειγμα, τον περασμένο Σεπτέμβριο διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το 3Χ3 Basketball στην Μηχανιώνα. Η ίδια εκδήλωση θα ξαναγίνει πάλι τον Σεπτέμβριο στην Περαία. Επίσης σε συνεργασία με το Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων συνδιοργανώσαμε το 1ο και το 2ο Διασχολικό Πρωτάθλημα Αθλοπαιδιών. Στις 2 Ιουνίου 2012, πραγματοποιήσαμε τον 1ο Ποδηλατικό Αγώνα Δεξιοτεχνίας με μεγάλη επιτυχία. Το τριήμερο 6-7-8 Ιουλίου 2012  διοργανώνουμε “Τουρνουά Open Beach Volley μας τόνισε ο υπεύθυνος του τμήματος αθλητισμού, δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τροκάνας.

 Το Τμήμα Αθλητισμού είναι υπεύθυνο για την ορθή λειτουργία και συντήρηση 4 Κλειστών Γυμναστηρίων, 3 αιθουσών γυμναστικής, 10 ποδοσφαιρικών γηπέδων και των βοηθητικών τους, 2 ανοικτών εγκαταστάσεων.
 Επίσης συνεργάζεται με τα σχολεία για τις αίθουσες γυμναστικής τις οποίες χρησιμοποιεί.

Δείτε και γνωρίστε βλέποντας το σχετικό μας βίντεο, κάποιους από τους χώρους άθλησης, που είναι υπό την εποπτεία του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., πατώντας   ΕΔΩ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.