Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Θ. Σώκου που εκδόθηκε στις 11 του Ιούνη 2012  απαλλάσσεται ο πρώην Δήμαρχος Μηχανιώνας κ. Γιάννης Μαυρομάτης από το πειθαρχικό παράπτωμα της "παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια". Η συγκεκριμένη απόφαση σχετίζεται με την υπεξαίρεση ποσού 822.132,34 ευρώ που οικειοποιήθηκε πρώην ταμίας του Δήμου ο οποίος στη συνέχεια απεβίωσε. 

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, στηρίχθηκε σε γνωμοδότηση που εξέδωσε νωρίτερα το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών Οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απαλλάσσοντας τον κ.Μαυρομάτη από το σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο κατηγορούνταν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γνωμοδότηση:
«Από τα περιστατικά δεν προκύπτει ότι ο εγκαλούμενος Δήμαρχος, ως προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Μηχανιώνας, επέδειξε βαριά αμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων του, με το να μην ελέγξει εάν ο δημοτικός Ταμίας πραγματοποιούσε αναλήψεις από τον λογαριασμό του δήμου στην Εθνική Τράπεζα με ή χωρίς συνυπογραφή του ίδιου ή της προϊσταμένης του τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, όρο τον οποίο, άλλωστε, ο ίδιος (εγκαλούμενος) έθεσε με τις αποφάσεις του για διορισμό δημοτικού Ταμία, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση των σχετικών τραπεζικών συναλλαγών»

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών Οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούνταν από την Πρόεδρο Εφετών Εριέττα Χαλεβίδου, ως πρόεδρο, τον Εφέτη Κωνσταντίνο Γεωργιάδη ως μέλος , την Εφέτη Αθανασία Στάγκου ως μέλος, την Προϊσταμένη του Τμήματος Προσωπικού  της Διεύθυνσης Διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Τσιάρα, ως μέλος και τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, ως μέλος.


Η απόφαση δικαιώνει, διοικητικά στη συγκεκριμένη φάση τον κ. Μαυρομάτη και αποτελεί πρόκριμα (η απόφαση κρίθηκε από τρεις εφέτες) για ευνοϊκή απόφαση και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που αναμένεται να εκδοθεί το φθινόπωρο. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

8 comments:

  1. Δυστυχώς με αυτή την κατηγορία κατάφερε και έγινε διοίκηση η παράταξη του κ. Αλεξανδρή και πήγε τον τόπο μας 4 χρόνια πίσω .Ελπίζω οι κάτοικοι του δήμου μας να έβαλαν μυαλό και στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουν με γνώμονα την ικανότητα των υποψήφιων και όχι με τις λασπολογίες που εκτοξεύονται. Ο τόπος δεν αντέχει άλλο να τον διοικούν άνθρωποι χωρίς ικανότητες και οράματα.

    ΡΟΜΠΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πατριωτη , ο δημος ηταν πολυ πιο πισω κι απ το πισω ! οχι οτι η νεα διοικηση δινει και τα ρεστα της !
    Λυπαμαι που καμμια αναφορα δεν γινεται στο δευτερο ατομο που εγκαλειται , και που ειναι τελικα καιτο θυμα ολης αυτης της υποθεσης!(Αυτο αφορα και τον bloger)!Αλλα απο αυτο δεν εχει να περιμενει κανεις τιποτε(καμμια θεσουλα στη διοικηση ,καμμια προσληψη τριτοξαδερφης ,μπατζανακη η συμπεθερου..)
    Οσο για την ανεξαρτητη δικαιοσυνη που εβγαλε πορισμα ... καλυτερα να μη μιλησουμε! Στο αρμοδιο γραφειο παντως της περιφερειας ειχαν πλακωσει λιτοι και δεμενοι, νουδουδες και πασοκοι για να μη στοιχειοθετηθει κατηγορια . Ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του! Το θεμα ειναι οτι το χρημα ειναι σε καποιου καταφερτζη τη τσεπη και βγηκε απο τη δικια σου και τη δικια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια τι θα γίνει με τον δημοτικό φωτισμό ?Θα ανάψει στον παραλιακό δρόμο μεταξύ ΑΚΤΙΟ και ΠΙΚΠΑ?Απο τον χειμώνα εδώ και 4 μήνες η ΔΕΗ έχει κόψει το καλώδιο που τον τροφοδοτούσε με ρεύμα διότι οι υπεύθυνοι, που το μόνο που ξέρουν ,είναι να κάνουν κατασχέσεις ……….ξέχασαν να βάλουν ένα μετρητή.
    Με την ίδια παραλία που βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία, θα δεήσουν να την καθαρίσουν καμιά φορά ?Επίσης θα τους παρακαλούσα να βγάλουν εκείνους τους σκουριασμένους πασσάλους που κρεμούσαν παλιά τα καλαθάκια για τα σκουπίδια διότι εγκυμονούν κίνδυνο για τους λουόμενους και φυσικά ένα απαίσιο αισθητικά θέαμα .Κύριοι πέρασαν 2 χρόνια διοίκησης του δήμου από την αφεντιά σας,οι δικαιολογίες πλέον στέρεψαν .την μια ήταν το πετρέλαιο την άλλη η ελλειψη του προσωπικού ,πουθενά όμως δεν λέτε για λάθη και παραλείψεις δικές σας ,όλα τα κάνετε καλώς καμωμένα, όμως ο κόσμος βλέπει ότι την ποιο τουριστική ακτη της ανατολικής Θεσσαλονίκης την καταντήσατε έναν σκουπιδότοπο που αποτρέπει στους λουόμενους να την επισκεφτούν .ΕΥΓΕ ΣΑΣ

    ΡΟΜΠΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ανώνυμο 17/6 2:05
    Γράφεις:
    Λυπαμαι που καμμια αναφορα δεν γινεται στο δευτερο ατομο που εγκαλειται , και που ειναι τελικα καιτο θυμα ολης αυτης της υποθεσης!(Αυτο αφορα και τον bloger)!Αλλα απο αυτο δεν εχει να περιμενει κανεις τιποτε(καμμια θεσουλα στη διοικηση ,καμμια προσληψη τριτοξαδερφης ,μπατζανακη η συμπεθερου..)

    Φίλε η εμπάθεια έχει και τα όριά της. Καταλογίζεις προθέσεις για ρουσφετάκια στον Ακτιβιστή που προφανώς επεξεργάζεσαι στο μυαλό σου. Το μόνο που χρειάζεται να πω είναι πως κατ' επανάληψη έγραψα αλλά και πήρα θέση για την κα Ελένη Μαραγκού που περνάει πραγματικά ένα γολγοθά κατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση.
    Η συγκεκριμένη ανάρτηση όμως ήταν απλώς ενημερωτική της απόφασης αυτής κατ' αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρης Τεκίδης17 Ιουνίου 2012 στις 11:57 π.μ.

    Η πάρα πάνω απόφαση αποτελεί καλό οιωνό και προπομπό και της τελικής δικαστικής δικαίωσης του . Εάν και όταν αυτό συμβεί τότε κάποιοι συκοφάντες θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους πολίτες του Θερμαικού για τη λάσπη που εκτόξευσαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστακο καμμια εμπαθεια για τον ακτιβιστη ως blog και απεναντι σε σενα ιδιαιτερα γιατι σε γνωριζω πολυ καλα!Σε κεινο που διαφωνουσα παντα μαζι σου ,απο τις εκλογες ακομα ηταν η απολυτοτητα σου σχετικα με το θεμα (ισως γιατι μεσω του συγκεκριμενου συνδυασμου θελησες να ενισχυσεις καποιο ατομο για του οποιου την ηθικη δεν εχω καποια κακη εντυπωση!)Δε λειτουργω σε τετοια θεματα ουτε με εμπαθεια ουτε με συμπαθεια σε προσωπα. Αφορουν το συνολο της κοινωνιας μας και δεν θα αφηνα τον εαυτο μου να πεσει σε τετοια λουμπα.
    Και το ξαναλεω, τα λεφτα ειναι πολλα ......χρηστο!που στο διαολο ειναι;θα εχουμε ποτέ απαντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Εάν και όταν αυτό συμβεί τότε κάποιοι συκοφάντες θα πρέπει να λογοδοτήσουν"
    Εάν δεν συμβεί αυτό και συμβεί το ακριβώς αντίθετο θα ζητήσεις συγνώμη από τους πολίτες που σε εμπιστεύθηκαν; Πιστεύω οτι δεν θα ασχοληθείς με τα κοινά ξανά, αφου η "κρίση" σου, στέλνει τους δημότες σε λάθος επιλογές. Αναμένουμε λοιπόν γιατί είναι εύκολο να είσαι και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ πολυγραφότατε "οικονομολόγε" "μηχανικέ" ....κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημήτρης Τεκίδης .17 Ιουνίου 2012 στις 11:59 μ.μ.

    Με τα κοινά μάλλον δεν θα ασχοληθείς εσύ γνωστέ – άγνωστε (Ανώνυμε) , που όταν σε βολεύει βγαίνεις επώνυμα και όταν όχι ανώνυμα (οι λόγοι προφανείς) , αφού το ποσοστό που πήρες είναι ανάξιο σχολιασμού . Όπως βλέπεις εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες των γραφομένων μου γιαυτό και βγαίνω επώνυμα . Εσύ ζήτησες καμία συγνώμη από τους ψηφοφόρους σου για τις μέχρι τώρα δικαιώσεις του Μαυρομάτη (Τσαρδάκια , πειθαρχική επιτροπή για την υπεξαίρεση) για τους ψήφους που πήγες εκεί που τους πήγες πετώντας λάσπη την περίοδο των εκλογών ; Ευθέως σου λέω πως ένας από αυτούς τους λασπολόγους που πρέπει να λογοδοτήσουν στους δημότες του Θερμαικού είσαι κι εσύ . Πλησιάζει η ώρα σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.