Τα "καλά και συμφέροντα" εκείνων που κατόρθωσαν να καταλάβουν τις πρώτες θέσεις στο χώρο της ζωής μας, υπηρέτησε η τελευταία απόφαση του ΔΣ που ΔΥΣΤΥΧΩΣ έτυχε ΟΜΟΦΩΝΗΣ συγκατάθεσης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι το κριτήριο επιλογής αυτών που διοικούν ανάγεται σε ένα και μόνο παρανομαστή. Το προσωπικό τους κέρδος.
Και ενώ οι πολίτες όλον αυτό τον καιρό ζουν σε ένα κλίμα το οποίο παρουσιάζει την κατάρρευση με προγραμματισμό και προπαγανδίζει την τραγωδία σαν τρόπο ζωής, οι "εκλεκτοί" του τόπου μας μένοντας   προσκολλημένοι σε ένα είδος σκέψης που προσπαθεί να διαφυλάξει το συγκεκριμένο τρόπο ζωής τους, παρέλυσαν την προσωπική ευθύνη που έχουν για να πραγματοποιήσουν την αποστολή που τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες.
Έχοντας γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους συμπολίτες τους που υποφέρουν από μέτρα λιτότητας, ψηφίζουν δαπάνη ύψους 12.000 ευρώ για αγορά ipad υπολογιστών για όλους τους δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να λαμβάνουν τα θέματα της συνεδρίασης !!!!!!
Πόσο θράσος αλήθεια χρειάζεται για να καταργήσει κανείς το μέτρο, να ξεπεράσει τα όρια, να απορρίψει τους κανόνες και να θραύσει τους περιορισμούς που ο ίδιος επέβαλλε στους πολίτες, στο όνομα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. (που απ' ότι φαίνεται δεν αγγίζει τους ίδιους ή δεν θα αφήσουν να τους αγγίξει, ξοδεύοντας προκλητικά τα χρήματα των συμπολιτών τους) ;;;.
Η επιχειρηματολογία υπέρ της απόφασης περιλαμβάνει όπως πάντα το"δόλωμα" της υποτιθέμενης κοινής ωφέλειας, αφού η δικαιολογία αφορά την σύγκριση του κόστους. Του κόστους δηλαδή εκείνου (ποιοί άραγε το υπολόγισαν;) που χρειάζεται για την εκτύπωση των θεμάτων και εισηγήσεων της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων (και βέβαια όπως μας το παρουσιάζουν είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από την αγορά των ipads και άρα επιφέρει όφελος στο Δήμο).
Το ενδιαφέρον τους για να μην ζημιωθεί ο Δήμος ήταν αυτό που δεν τους επέτρεψε καν να ρωτήσουν το αυτονόητο: ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΗΔΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (πράγμα σπάνιο και δυσεύρετο στις μέρες μας) ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑ !!!
Η θυσία βέβαια θα ήταν μεγάλη, αφού το image των συμβούλων θα είχε δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Γιατί άλλο είναι να έχεις συμβούλους με ipad και άλλο να λαμβάνεις μέηλς σε συμβατικό υπολογιστή.
Και βέβαια κάποιους αφελείς θα τους πείσουν, άσχετα με την προκλητικότητα της απόφασης. Στους υπόλοιπους όμως που δεν διαθέτουν την αναγκαία αφέλεια και βλέπουν τα δημοτικά τέλη να ανεβαίνουν (με αποφάσεις που παίρνονται με "βαριά" καρδιά όπως μας λένε, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται ο Δήμος), τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες να υποβαθμίζονται (λόγω κακής διαχείρισης), το μεροκάματο να μειώνεται δραματικά και σε πολλούς να χάνεται, σε όλους αυτούς ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ;
Γιατί βέβαια όλοι αυτοί καταλαβαίνουν ότι το επιχείρημα της υποτιθέμενης ωφέλειας είναι ένα αποτελεσματικό στρατήγημα που προωθεί το συμφέρον των διοικούντων και ανοίγει τον δρόμο στις απαιτήσεις της δικής τους ωφέλειας. Γι' αυτούς το "κύρος" τέτοιων αποφάσεων συμβαδίζει με την ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΗΔΕΥΣΗ.
Γιατί όλοι αυτοί έχουν αντιληφθεί τον υποκριτικό σκεπτικισμό τους και τις απολιθωμένες απαντήσεις που κάθε φορά δίνουν. Έχουν ήδη συνειδητοποιήσει το είδος των "παραχωρήσεων" που γίνονται για το καλό τους και την "τιμιότητα" εκείνη που καθορίζεται από παράδοξες ομοφωνίες. Γιατί όσο καλά και να ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ οι επιδιωκόμενοι στόχοι στο τέλος ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ.
ΑΝΕΚΔΟΤΟΛΟΓΙΚΑ λοιπόν η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μείνει στα πρακτικά ως αναγνώριση της δυνατότητας που έχουν οι σύμβουλοι να προωθούν λύσεις στα προβλήματα του τόπου με γνώμονα το κοινό συμφέρον .
Σε ό,τι αφορά τη δική μας κρίση (που την έχουν βαθύτατα υποτιμήσει) αναγκαία και ικανή συνθήκη για τη λήψη ενδεδειγμένων αποφάσεων ήταν, είναι και θα είναι η ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών και όχι τα ιδεολογήματα που αντικατοπτρίζουν προσωπικούς συμφεροντολογικούς προσανατολισμούς.


ΤΤ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Εάν πράγματι εγκρίθηκαν ομόφωνα τα χρήματα για ipads, την στιγμή που αμφιβάλλω αν ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστή παραπάνω από 10 δημοτικοί σύμβουλοι και δεν «το΄κονόμισαν» στο στυλ: άστο να βρίσκεται κι΄αυτό αφού είναι…ΤΖΑΜΠΑ,(δηλαδή…
    άλλοι και πάλι πληρώνουν)
    και με την (αυστηρή) προϋπόθεση ότι δεν θα «πιάσουμε» Κ Α Ν Ε Ν Α Ν τους να σερφάρει
    σε …μερακλήδικες σελίδες με…»μπαλκόνια» και…»καπούλια» και μάλιστα εν ώρα
    δημοτικού συμβουλίου, τι να γίνει, θα πρέπει να το πάρουμε κι΄αυτό απόφαση ότι ήταν…ΥΨΙΣΤΗ ΑΝΑΓΚΗ!

    ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ , ΟΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ iPads αμέσως ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ , ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
    Μήπως διαφωνεί κ.κ.δημοτικοί σύμβουλοι κανείς σας;

    Η ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ipads,
    και αφού το περιεργαστούν για μερικές μέρες θα πουν: «Για…καθρεφτάκι,…καλό φαίνεται!»

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.