Με έγγραφό της που απευθύνει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού αλλά κοινοποιεί στον Δήμαρχο, του αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων αλλά και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού ζητά την παροχή δωρεάν νερού για τον λαχανόκηπο που δημιούργησε σε παραχωρημένη από ιδιώτη έκταση, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των βιοποριστικών  αναγκών δημοτών.

φωτο  του λαχανόκηπου (4ος/12)
Μάλιστα στο υπόμνημα αυτό η Πρωτοβουλία καλεί τον Δήμο να αποδείξει με τη στάση του ότι θέλει και μπορεί να σταθεί "αρωγός στην πενόμενη τοπική κοινωνία και να αποφύγει την άρνηση στο δίκαιο αίτημα, που ουσιαστικά θα δείχνει συμπόρευση με την πολιτική των μνημονίων που "ζητούν την παραδειγματική εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών".
Για να ισχυροποιήσει τη διεκδίκηση του αιτήματός της η Πρωτοβουλία επισυνάπτει και κατάσταση άλλων Δήμων ( σε όλη την Ελλάδα) που αντιλαμβανόμενοι την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία  μέσα στην οποία προσπαθούν να διαβιώσουν τα ασθενέστερα στρώματα των δημοτών τους στάθηκαν δίπλα στους πολίτες παρέχοντάς τους οργανωμένους δημοτικούς λαχανόκηπους.
Το ερώτημα που τίθεται είναι θα συμπαρασταθεί η Δημοτική αρχή στον αγώνα που δίνει η Πρωτοβουλία ή για άλλη μια φορά θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα ; (ή μήπως φάλτσα;)
Να τονίσουμε εδώ πως σύμφωνα με πληροφορίες μας όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι υδροδοτούνται δωρεάν καθώς και ότι τα βεβαιωθέντα ανεξόφλητα χρέη ιδιωτών προς την ΔΕΥΑΘ (που μόνιμα είναι παγωμένα και ουσιαστικά  μη διεκδικήσιμα, μετά από διάφορες μαϊμού "ρυθμίσεις") υπερβαίνουν τα 4.000.000 ευρώ.


Ακολουθεί το έγγραφο αίτημα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας και το  υπόμνημα  "Δημοτικοί λαχανόκηποι κόντρα στην κρίση":




ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Δημ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
______________________________________________________________________________



Προς

τον Πρόεδρο του Δ.Σ Δήμου Θερμαϊκού

Κοινοποίηση:
κ.Δήμαρχο
κ.κ Αρχηγούς παρατάξεων
κ.κ Δημοτικούς Συμβούλους
                                                                        
5 Ιουλίου 2012



Κύριοι,

Η “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ”,  απευθύνεται σε σας, ζητώντας την δωρεάν παροχή νερού στον “κοινό λαχανόκηπο” που οργάνωσε (στην περιοχή “Ραντάρ”) για την καλλιέργεια λαχανικών από μέλη της, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα μέρος της τροφής των οικογενειών τους, η οποία καταντά  συνεχώς και προβληματικότερη, κάτω από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”, συστάθηκε από την ανάγκη κοινωνικής συσπείρωσης που δημιούργησε η αναλγησία της κομματοκρατίας, όταν έδειξε το χυδαία αντιλαϊκό πρόσωπό της, με την απαίτηση της εκβιαστικής είσπραξης του “χαρατσιού”, από τους πολίτες της χώρας, προκειμένου να ξεπληρώσει τα δανεικά που έπαιρνε καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, για να “ανταμείψει” τους κομματικούς ψηφοφόρους ή τους κομματικούς  “χορηγούς”, προκειμένου το κόμμα να μείνει ή να επανακτήσει την κυβερνητική εξουσία, που έχασε στις προηγούμενες εκλογές.

Καθώς, όπως είναι γνωστό, ο εκβιασμός αυτός, αλλά και όλη η “φιλοσοφία” της επιβολής των κοινωνιοκτόνων όρων των  “Μνημονίων”, δεν αφορά μόνον τους Αριστερούς ή μόνον τους Δεξιούς πολίτες της χώρας, είναι, επίσης γνωστό πως η “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” δεν αποτελεί χώρο  συσπείρωσης “αριστερών” ή “δεξιών” πολιτών, πολύ δε περισσότερο,  δεν αποτελεί παρακλάδι ή παραφυάδα κανενός κόμματος.
Είναι μία “ανοιχτή σε όλους” κοινωνική συσπείρωση Αλληλεγγύης και Αντίστασης στην αιχμαλωσία που έχουν επιβάλλει στην Ελληνική κοινωνία οι δυνάμεις κατοχής της.

Αυτός είναι και ο λόγος τής , μέχρι σήμερα, επιτυχίας των δράσεων που έχει αναλάβει η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ.

·         στον τομέα της Αλληλεγγύης, (με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη του χτυπημένου – από την ανεργία και την μείωση των αμοιβών -  οικογενειακού προϋπολογισμού, όπως της κοινής καλλιέργειας, της παροχής βασικών προϊόντων χωρίς την επιβάρυνση  της τιμής τους από μεσάζοντες και της ανταλλαγής προϊόντων μεταξύ των συμπολιτών).
·         στον τομέα της Αντίστασης στην ασκούμενη πολιτική της παράδοσης της χώρας και των κατοίκων της στις ορέξεις  των “Επιτρόπων”, στους οποίους έχει παραδοθεί (με τα Μνημόνια) η ομαλότητα της οικογενειακής ζωής της κάθε Ελληνικής οικογένειας, καθώς αυτοί, οι “Επίτροποι”, επιτρέπουν ή δεν  επιτρέπουν το αν θα ζήσει ή πώς θα ζήσει, το αν θα προοδεύσει ή δεν θα προοδεύσει, η κάθε Ελληνική οικογένεια.

Το “πολιτικό προσωπικό” που αποτελεί, σήμερα, την “Δημοτική Αρχή” του Δήμου Θερμαϊκού, έχει κληθεί, εκ των πραγμάτων, μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, να αποδείξει με συγκεκριμένα έργα (και όχι αόριστα λόγια) το αν στέκεται αρρωγός στην πενόμενη τοπική κοινωνία ή όχι.

Η (πιθανή)άρνηση του “Δήμου” να παράσχει δωρεάν νερό στην προσπάθεια δημοτών να εξασφαλίσουν, αμέσως ή εμμέσως, την τροφή της οικογένειας τους, καλλιεργώντας ένα μικρό μέρος (50 τμ) ο καθ' ένας, σε χωράφι που παρεχώρησε δωρεάν συμπολίτης μας, δεν αποτελεί “πράξη προστασίας της ισότητας των πολιτών”, όπως θέλει να την παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή.
Αποτελεί επιθετική πράξη συμπόρευσης και ταύτισης με τους στόχους των Μνημονίων, που ζητούν την παραδειγματική εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών.

Αν ο Δήμος θέλει να παίξει αυτό τον ρόλο, θα πρέπει να περιμένει και ανάλογη αντιμετώπισή του από τους κατοίκους του.

Η άρνηση της δωρεάν παροχής νερού (σιγά τη δαπάνη για τον Δήμο, σε σχέση με τις τεράστιες οφειλές - από νερό - “ημετέρων” συμπολιτών μας), αποτελεί, τουλάχιστον, ατυχές παράδειγμα υποκρισίας για τον Δήμο, αν αρνείται σε συλλογικότητες αλληλεγγύης των δημοτών του, την δωρεάν  χορήγηση νερού που  προορίζεται για την επιβίωσή τους, όταν το πόσιμο νερό παρέχεται δωρεάν για την καθαριότητα γηπέδων και άλλων υδροβόρων δημοτικών χώρων, ή ξοδεύεται χωρίς κανέναν έλεγχο  σε ποτίσματα κήπων,  ιδιωτικών επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, εστιατόρια, επαγγελματικά σκάφη, κλπ) αλλά και ποτίσματα ιδιωτικών καλλιεργειών.

Υπάρχουν, ανά την Ελλάδα, πολλά παραδείγματα που η Δημ. Αρχή “έπιασε το χέρι” των δημοτών της και βοηθά στον δύσκολο αγώνα του κάθε πολίτη, στη σημερινή δραματική συγκυρία, που χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή αύξηση των αυτοκτονιών απελπισμένων από την εξευτελιστική ανέχεια, πολιτών....


Ελπίζουμε, η Δημ. Αρχή του τόπου μας να θελήσει να μιμηθεί τους Δήμους που, όχι μόνον παρέχουν δωρεάν νερό, αλλά (δαπανώντας αναλόγως) κατασκευάζουν και προσφέρουν στους πληττόμενους από την κρίση δημότες τους, ολοκληρωμένες υποδομές για την εγκατάσταση “κοινών λαχανόκηπων” .


Αγαπητοί συμπολίτες  Δήμαρχε, Πρόεδρε του Δ.Σ  και  Δημοτικοί Σύμβουλοι, περιμένουμε τη θέση σας στο αίτημά μας, ελπίζοντας στη σωστή σας κρίση.



ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

          Όθων Ιακωβίδης


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.