Ιδέες -  διορατικότητα -  δημιουργία – και (κάποια) εύστοχα μηνύματα ! 

Του Γιώργου Νικολαϊδη  (gnborn2shoot)

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε χθες (17.11.12) στο κινηματοθέατρο του « ΚΑΠΠΑ 2000 »  στην Περαία και για μια ακόμη φορά με εκρηκτική επιτυχία.
 Η ιδιαιτερότητα  της  μέγιστης χρονικής διάρκειας των 2 λεπτών κάθε ταινίας, είναι  συγχρόνως και η πρωτοτυπία του φεστιβάλ αυτού.
Ηταν η πρόκληση και το στοίχημα για όλους τους δημιουργούς των συνολικά 47 φιλμς, που έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον σύντομο  χρόνο, παρουσιάζοντάς μας την ολοκληρωμένη ιστορία τους.
 Και  το κατάφεραν μάλλον οι περισσότεροι  να   διηγηθούν και να μας μεταδώσουν με άρτιο τρόπο το μήνυμά τους. Κάποιοι άλλοι δυστυχώς όχι, γεγονός που φάνηκε στην απορημένη αντίδραση του κοινού.
Προώθησαν ένα εναλλακτικό αλλά και πολύ ανθρώπινο  σινεμά, με έξυπνα και περιεκτικότατα σινεδίλεπτα,  κρατώντας άσβεστo το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων των θεατών
 Ετσι ο  στόχος του φεστιβάλ μέσω αρκετών συμμετοχών, να προκαλέσει γόνιμους  και  συνάμα επίκαιρους  προβληματισμούς σε μεγάλους και μικρούς, επιτεύχθηκε έως ένα  υψηλό βαθμό.
Οι  επαγγελματίες και ερασιτέχνες κινηματογραφιστές προέρχονταν  από την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Hong Kong, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελβετία, την Ιταλία, τη Γερμανία και το Ιράν.

 Όπως πάντα η  διοργάνωση ανήκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θερμαϊκού.
 Στη φετινή τετραμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος, η υπεύθυνη του Τομέα Οπτικοακουστικών Φεστιβάλ του ευρωπαϊκού προγράμματος MEDIA Εύα Νταφιτσοπούλου και η υπεύθυνη του Τομέα Αξιολόγησης του ΜΕDIA Ελένη Χανδρινού.
Τα βραβεία που απονεμήθηκαν:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (JURY PRIZES)

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΜ (BEST FILM OF FESTIVAL)
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ (BEST YOUNG ARTIST)
(γεννημένος μετά το 1990/born after 1990)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (SOCIAL MESSAGE)
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ (ORIGINAL IDEA)

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ (AUDIENCE – PEOPLE’S CHOICE PRIZE)

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΞΕΝΟ ΦΙΛΜ (FAVORITE FOREIGN FILM)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΜ (FAVORITE GREEK FILM)

Δείτε στιγμιότυπα από το φεστιβάλ καθώς και την ταινία « Πες ένα «Σ΄αγαπώ!» » που συμμετείχε:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.