Μια πολύ όμορφη βραδιά ζήσανε απόψε όσοι (και ήταν κατάμεστο το θέατρο του ΚΑΠΠΑ) παρακολούθησαν το 5ο  Thermaikos Film Festival. Χάρηκαν τα 47 συνολικά φιλμάκια έως 2 λεπτά διάρκειας  που όλα ήταν ευρηματικά (τι να πρωτοχωρέσει κανείς σε μια ταινία 2 λεπτών;), πολλά με σημαντικά μηνύματα και αρκετά ιδιαίτερα συγκινητικά.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ως οργανωτικό φορέα της εκδήλωσης, στον Πρόεδρό του κ. Τσακμάκα και ιδιαίτερα στα παιδιά του Τμήματος Πολιτισμού που δούλεψαν, μόχθησαν και συνέβαλαν στην επιτυχημένη εκδήλωση. Και αυτό οφείλουμε να το πούμε γιατί διαπιστώνουμε πως κάθε χρόνο το φεστιβάλ γίνεται και καλύτερο.


Το βραβείο καλύτερης ταινίας δόθηκε στο "My green pencil", του Fayaz Bahram από το Ιράν.







Βραβείο ειδικής μνείας στην ταινία της Ρίτας Τηλκερίδου "9".





Το βραβείο Πρωτότυπης ιδέας μοιράστηκαν τα φιλμ "Menu" του Daniel Djamo (Ρουμανία) και 

"One minute punishment" του Georgi Krastev (Βουλγαρία).





Το βραβείο ταινίας με κοινωνικό μήνυμα  απέσπασε το αντιρατσιστικό φιλμάκι "White+Black=Red" της Simone Giampaolo (Ελβετία).



Το βραβείο του νέου καλλιτέχνη δόθηκε στη Λέσχη Φωτογραφίας Κινηματογράφου και Βίντεο του Zapresic (FKVKZ) από την Κροατία.


Τα δε βραβεία κοινού, μετά από ψηφοφορία κατέκτησαν:
Ξένη ταινία, το "White+Black=Red" της Simone Clampaolo (Ελβετία), διπλοβραβευμένη.



Ελληνική ταινία, το "Είμαι άνθρωπος" του Μιχάλη Λυγκιάρη.


Τα βραβεία απένειμαν εκ μέρους της κριτικής επιτροπής οι κκ Ιεροκλής Μιχαηλίδης (πρόεδρος) και Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής. Ατυχής στιγμή η προσπάθεια του να χαριτολογήσει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απαντώντας σε προηγούμενη αναφορά του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, που ευχήθηκε την επόμενη χρονιά τα βραβεία να συνοδευτούν και από χρηματικά έπαθλα. Αντέτεινε στον κ. Μιχαηλίδη - με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου - να δώσει χρήματα γι' αυτό το σκοπό το Σωματείο Ηθοποιών. Εκεί νομίζουμε πως πάγωσε η αίθουσα. Τέτοια αστοχία δεν δικαιολογείται ούτε ως αστείο.....

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:


















Ακτιβιστής


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.