Εγκαινιάστηκε ανοίγοντας τις πύλες της στο κοινό η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Περαιώτη Χρήστου Χριστοδούλου, χθες Σάββατο 1 του Δεκέμβρη, στο καφέ Lido, στην πλατεία της Περαίας. Η έκθεση που περιλαμβάνει περισσότερα από 70 έργα του καλλιτέχνη, θα διαρκέσει ως τις 20 Δεκεμβρίου.

Τα έργα, φωτογραφικές αποτυπώσεις της Περαίας αλλά και της Θεσσαλονίκης, με στιγμιότυπα από φύση αλλά και πορτραίτα συγκέντρωσαν τα εγκωμιαστικά σχόλια  φίλων της φωτογραφίας αλλά και του φωτογράφου που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης.



"....Δεν εβαλα σκοπο στα ταξιδια μου σ´αυτο το ονειρο γίαυτο και απαθανατισα τις ομορφιες της περιοχης μου καθως και οτι μου προκαλουσε ενδιαφερον η την παρορμηση της στιγμης και ετσι εφτασε να εχω ποικιλλα θεματα αποτυπωμενα στο φωτογραφικο μου χαρτι. Ολα τα χαρτια αυτα για μενα σημαιναν κατι. Αυτο το αιφνιδιο περασμα του χρονου πιστεψα οτι ετσι μπορει να νικηθει . Τις περισσοτερες φορες εξ´αλλου η μνημη εχει τη μορφη φωτογραφιας.Πως μπορει κανεις να περιγραψει μερικες φορες στιγμες απο τη ζωη του, πως μπορει να πει ποσο ομορφο ειναι αυτο που αντικρυσε και τοσα αλλα που ο χρονος περνωντας θα τα μηδενισει;Πως θα σωθουν αυτες οι στιγμες; Εδω ερχεται η μνημη με συμβολο της τη φωτογραφια...."

Από σημείωμα του Χρήστου. Και ένα βιντεάκι από τα εγκαίνια ...








Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.