Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στην εκπομπή του Ακτιβιστή στο City International 106.1 ο Κυριάκος Στεφανίδης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού.
Σ' αυτή αναγνώρισε ότι υπερέβαλλε στον τρόπο που πολιτεύτηκε υπερασπιζόμενος την Διοίκηση του Δήμου και θεώρησε πως έκανε λάθη με την σύμπραξή του στον συνδυασμό του κ. Αλεξανδρή.  Εν τούτοις η στόχευσή του να συνδράμει τον Δήμο για το καλό των δημοτών, τον κάνει να δίνει την βοήθειά του σε ότι καλό πράττει η Διοίκηση και δεν δίστασε να επικροτήσει την προσπάθεια που καταβάλλει για την καθαριότητα ο κ. Μπάρμπας.
Αποκάλυψε ότι ο Δήμαρχος λειτουργεί με μια κλειστή ομάδα στελεχών που τον περιστοιχίζει. "Ακούει δυο - τρεις ανθρώπους και έτσι πορεύεται".
Θεωρεί πως δεν έχει χάσει την πλειοψηφία ο Δήμαρχος γιατί στις ψηφοφορίες στηρίζεται από 2 -3 της αντιπολίτευσης (σ.α. μάλλον εννοεί τους κκ  Παράσχου, Μπαλασά, Οικονομίδη που ψήφισαν τον προϋπολογισμό).
Αισθάνεται πως έπραξε το σωστό προσπαθώντας να διορθώσει κάποια πράγματα στη Διοίκηση: "έβλεπα τα στραβά και προσπαθούσα να τα διορθώσω. Δεν εισακούστηκα. Η έξοδός μου ήταν αναπόφευκτη".
Δέχτηκε ότι μπορεί να παρασύρθηκε αναφορικά με την επιθετική στάση του (ενώ ήταν Πρόεδρος ΔΣ) απέναντι στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Απέρριψε τις προτροπές των Αλεξανδρή και Κούτουκα να παραιτηθεί ("γιατί είναι πιο αντρίκια η στάση του Λαζαρίδη" όπως του είπε ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση) λέγοντας ότι δεν μπορούν να υποδεικύουν σε μένα τι να κάνω όταν ουδέποτε βρέθηκαν στη δική μου θέση (σ.α. εννοεί ότι δεν έχουν υποβάλλει παραίτηση ποτέ).
Θυμίζει πως έφυγε πριν τοποθετηθεί αντιδήμαρχος σε δύο αντιδημαρχίες όπως είχε δεσμευτεί γραπτά ο Δήμαρχος.

Για τον Λαζαρίδη

"Τι μπορεί να προσφέρει ο Λαζαρίδης σήμερα; Τίποτα. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι, με πλάγιες οδούς, όπως κάνει και τώρα. Όταν κάποιος φεύγει και είναι συνεχώς στο γραφείο του Δημάρχου σημαίνει ότι υπάρχει κάποια συναλλαγή".
Ποτέ δεν είχα προσωπικά με τον Λαζαρίδη.  Δέχομαι μια επίθεση που εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα. Δεν απάντησε στην ουσιαστική μομφή που του έκανα για μια πολύ σημαντική απευθείας ανάθεση (σ.α. εννοεί την "αξιοποίηση" των πέντε ακινήτων του Δήμου).
Ανέτοιμος και διχασμένος παρουσιάστηκε στην ερώτηση για την επιχειρούμενη τροποποίηση ρυμοτομικού στην περιοχή της ΣΑΝΤΑ. Εκεί και με τον χωροφύλαξ αλλά και με τον αστυφύλαξ. "Περιμένω να ενημερωθώ όταν θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα" αλλά και "το αίτημα του επιχειρηματία έχει λογική και είναι δίκαιο".

Ακούστε όλη την συνέντευξη:



Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.