Το γνωστό έργο το έχουμε δει πολλές φορές ως τώρα. Τα τρία τελευταία χρόνια, αφού ανακάλυψαν οι ντόπιοι "ηγέτες" και "ηγετίσκοι"  την ύπαρξη του Ακτιβιστή και ιδιαίτερα όταν δέχονταν την κριτική του, έσπευδαν με περισσή ευκολία και απροσμέτρητο θράσος να καταλογίζουν στον blogger υστεροβουλίες, δόλιες επιδιώξεις, ανίερες συμμαχίες, κιτρινισμό, προσωπικές στρατηγικές,  ιδιοτέλεια και πάει λέγοντας.

Και φυσικά όλοι κατά καιρούς χρέωναν (και όπως φαίνεται εξακολουθούν να το κάνουν ακόμα) το μπλογκ σε αντίπαλα προς τους θιγόμενους εαυτούς τους στρατόπεδα.

Έτσι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δεχθεί κατηγορίες, καταγγελίες, απειλές και "νουθεσίες" από σχεδόν όλους τους "τοπάρχες" και φερέλπιδες ηγέτες του Δήμου Θερμαϊκού, είτε άμεσα είτε μέσω αγγελιοφόρων.

Και παρ'ότι πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα κουραστικό για τους αναγνώστες μας να επανερχόμαστε για θέματα που έχουμε στο παρελθόν τοποθετηθεί, αναγκαζόμαστε να το πράξουμε γιατί δεχθήκαμε μια "ανόητη" επίθεση από κάποιον τοπικό παράγοντα που φέρεται να ενοχλήθηκε από ανάρτησή μας (η ανάρτηση εδώ). Ο συγκεκριμένος φέρελπις υποψήφιος δήμαρχος αντί να αντικρούσει τη συγκεκριμένη ανάρτησή μας προτίμησε να σχολιάσει τον γράφοντα με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ("ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ", "γάμους - προίκες" και "εντολές" ) που υποθέτουμε πως ο ίδιος μπορεί να τους έχει διδαχθεί και άρα τους γνωρίζει.

Υποδείξεις από αυτούς που φροντίζουν για την προσωπική τους προβολή σχετικά με τον τρόπο που θα παρουσιάζουμε τα γεγονότα (που εμείς αξιολογούμε ως σημαντικά ή όχι) και με ποιες "λέξεις" θα πρέπει να το κάνουμε, παραπέμπουν σε άλλες εποχές που δεν θα ξαναζήσουμε και ως εκ τούτου δεν τις αποδεχόμαστε.

Φροντίστε κύριοι της "αυτοδιοίκησης" να προστατεύσετε και να διασφαλίσετε την δική σας τρωθείσα αξιοπιστία και φερεγγυότητα και αφήστε τους ιστολόγους να κρίνονται από τους αναγνώστες τους, όπως κι εσείς κρίνεστε από τους ψηφοφόρους και δημότες.

Άλλωστε όλοι μας είμαστε γνωστοί στη μικρή τοπική κοινωνία μας από τα γραφόμενα, τις πράξεις και ιδιαίτερα από τη στάση ζωής μας. Και ο καθένας χαίρει της εκτίμησης ή μη των συμπολιτών του.

Παρήλθαν - αν δεν το έχετε αντιληφθεί - οι καιροί που οτιδήποτε γινόταν στο δημοτικό συμβούλιο παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό καθώς και άγνωστες στους πολλούς οι προσωπικές επιδιώξεις (βλέπε και καταπατήσεις) ή και κρυφές συμφωνίες από αριβίστες της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Ευτυχώς ή δυστυχώς από την εμφάνιση των τοπικών ιστολογίων κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους (και οι μπλόγγερς φυσικά). Και σ' αυτό συνετέλεσε - όσο κι αν κάποιοι θα το αντικρούσουν για ευνόητους λόγους - και το πρώτο σε επισκεψιμότητα ιστολόγιο, ο Ακτιβιστής.

Και για να γίνει κατανοητό σε κάποιους. Δεν είμαστε ειδησεογραφικό site, δεν είμαστε δημοσιογράφοι, δεν είμαστε συμβατικοί και συστημιστές.
Ο Ακτιβιστής είναι προσωπικό ιστολόγιο ενημέρωσης (κατά την κρίση) του διαχειριστή του. Προβάλλουμε αυτά που νομίζουμε ότι είναι σημαντικά και όχι αυτά που ενδεχομένως θα ήταν αρεστά σε άλλους.
Δεν εξαρτόμαστε από κανέναν. Δεν υπακούουμε "εις τας υποδείξεις". Και το κυριότερο δεν προσδοκούμε θέσεις ή συνεργασίες που αποσκοπούν στο "κέρδος", όπως με τόση ευκολία κάνουν κάποιοι μεταλλασσόμενοι σε βδέλλες και γραμματόσημα.


Νομίζουμε ότι γίναμε κατανοητοί.
Ακτιβιστής

 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. ....Σ’ όποιον αρέσουμε
    για τους άλλους δε θα μπορέσουμε,
    πώς να χωρέσουμε τόσοι άνθρωποι στο κενό;
    Σ’ όποιον αρέσουμε
    για τους άλλους δε θα μπορέσουμε,
    πώς να συνδέσουμε περιθώρια κι ουρανό
    Αυτά λέει στο τραγούδι της η Δήμητρα Γαλάνη.
    Προσυπογράφουμε τους στοίχους μιας και ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να είμαστε αγαπητοί σε ΟΛΟΥΣ ως Bloggers, αρθρογράφοι, παραγωγοί βίντεο, ακτιβιστές ή τελικά κάποιοι τέλος πάντων που προσπαθούμε με ελάχιστα μέσα να πούμε και να (κατα)δείξουμε κάποιες αλήθειες για το τι συμβαίνει γύρω μας.
    Έτσι λοιπόν θα συνυπάρχουμε (και) με τους επικριτές και "όποιος γουστάρει!".
    Αν έχουν κότσια και ζήλο ας μας "ενημερώσουν" αυτοί ...καλύτερα!
    Το δικό μας "μαγαζί" αυτά προσφέρει!

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή η ανθρωποφαγία είναι εθνικό σπορ των Ελλήνων, καλά είναι να υπάρχει και μια minimum δεοντολογία στη σύνταξη των ειδήσεων και των απόψεων - "ειδήσεων". Όταν μπορέσει αυτός ο λαός να τη βρει ίσως πετύχει κάτι παραπάνω. Οι προσωπικές γνώμες πολλές φορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία. Ο κόσμος που διαβάζει διάφορα δε διακρίνει πάντα την απόψη από την είδηση και βγάζει λάθος συμπεράσματα. Στο κάτω κάτω γιατί η άποψή μας είναι καλύτερη από των άλλων; Ποιοι είμαστε εμείς που διαμορφώνουμε ένα μέρος της κοινής γνώμης; Τι έχουμε κάνει ή τι θα κάνουμε αν αναλάβουμε ευθύνες; Η εποχή μας εγκυμονεί κινδύνους, με μεγαλύτερο το να χαθεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης... είτε από δεξιά είτε από αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα που ο κουκος εμεινε με τους τρεις..(υποχρεωμενους..ως προς τις εργασιακες σχεσεις αυτων και των συγγενων τους.τωρα που προσπαθουν να ξανακανουν τους λαγους κοπαδι,αλλα αυτοι εξαφανηστικαν(αληθεια ας μας ανακοινωσει η κοινωνια των πολιτων ποσοι τελικα υποψηφιοι της μεινανε ..επωνυμα και με υπογραφες. Τωρα θα ανοιξουν την μαυρη χολη τους..για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα...ξεχασανε τους δημοσιους λογους,που χαρακτηριζανε αχρηστο και ανικανο τον Αλεξανδρη;ξεχασανε τις καταγγελειες για σκουλικιασμενο νερο του Αλεξανδρη,μοιραζωντας μουκαλακια εμφιαλωμενου;ξεχασανε τα δημοσια φιλια με τον κυριο Μαυροματη;και τις συμφωνιες σε ξενοδοχεια της περιοχης,για πλειοδοτικο διαγωνισμο ψηφων;με επαθλο την διοικηση της ΔΕΥΑΘ και τον διορισμο συγγενων πρωτου βαθμου,και παιδιων των ενθερμων γλυφτων;ξεχασανετο γρηγορο πουλημα στον κυριο Μαυροματη;Ρωτησε κανενας γιατι;Τωρα που ολοι παρατηρουμε τον γαμο με τον κυριο Αλεξανδρη,τωρα που τα μπλοκς,βγαζουν την ειδηση προς τα εξω, τωρα, αντι να διαψευσουν η να επιβεβαιωσουν τα γραφωμενα..βγαινουν οι υποχρεοι κουκοι,,(δυο)και ο τσαλαπετεινος και γραφουν μαστουρωμενες ασυναρτισιες..ξεχνωντας τις τοποθετισεις τους. που αναρωτιωνταν λεγοντας που παμε ρε παιδια ; Με ποιους παρεα κατεβαινουμε; τωρα γραφουν ασυναρτησιες.Τωρα ο ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ δεν τους αρεσει. ξεχασατε τοσο γρηγορα την συναντηση με την πρωτοβουλια για κοινο κλεισιμο του δρομου στου Πισσαλιδη;που βεβαια κανεις δεν ακολουθησε και το αναβαλατε για το αλλο Σαββατο; Αληθεια ποσες δεκαδες Σαββατα περασαν και ακομα περιμενουν οι τεσσερις οπαδοι σας;Εσεις κυριοι δεν εισασταν σε φωτο στην ταβερνα του παλιου καφενε(περαια)διπλα διπλα με τον Ακτιβιστη και γραφατε τα σχολια Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ..ΧΕΧΕ.(υπαρχει η φωτο..) τωρα επειδη εγραψε ο μπλοκερ της περιοχης την γνωμη του θιχτηκατε;Εσεις δεν εισασταν που εγκωμιαζατε την συναντηση των ελευθερων μπλοκερ της περιοχης;ΑΛΛΑΖΟΥΝ οι καιροι οπως αλλαζουν και οι ιδεολογιες σας.Ξεχασατε τις θεσεις σας λογω αυτων που τωρα βριζετε; ποιοι σας διορισαν;τωρα μιλατε για λαμογια;Εσεις δεν εισασταν για πανω απο εικοσαετια κομματικα στελεχη;Ηρεμα λοιπον...ας ειστε πρωτα εσεις συνεπεις. Μια ζωη ουρες καποιοι δυνατου..(βασικα στον οικονομικο τομεα)και αντι να τραβηξετε το αυτι καθε δοκιμου αρχηγισκου.που σας αγει και σας φερει.δαγκωνετε τα χερια αυτων που σας ευεργετησαν;γνωριζουν οι παντες με ποιο τροπο.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ,,,ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ;και ας αφησουν ορισμενοι τις κουτοπονηριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.