Ο Διευθύνων σύμβουλος
της ΤΕΘ κ. Γωνωτάκης
Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Διοίκηση της ΤΕΘ ΑΕ ΟΤΑ για τα αποτελέσματα της συνάντησης – εκδήλωσης που διεξήχθη στον χώρο της Τουριστικής Σχολής στο πρώην ΞΕΝΙΑ την Τετάρτη 13/2/2013, με τους επαγγελματίες τουρισμού του Δήμου Θερμαϊκού.

Τη συνάντηση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού κος Γιάννης Αλεξανδρής  και ο Διευθυντής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Περαίας, κος Αθανάσιος Αγριόπουλος, ο οποίος δράττοντας την ευκαιρία επεσήμανε τα προβλήματα που παρουσιάζει σήμερα η Σχολή λόγω της οικονομικής κρίσης και ζήτησε την βοήθεια όλων στην συνέχιση του σημαντικού για την περιοχή μας έργου, που επιτελεί η σχολή.
 Η Πρόεδρος της ΤΕΘ  κα Ευαγγελία Φαρίνη-Βρεττάκου, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κο Αθανάσιο Αγριόπουλο για την σημαντική του βοήθεια στην διοργάνωση αυτής της συνάντησης, ενημέρωσε το κοινό για τις δυνατότητες της ΤΕΘ  στα θέματα τουρισμού, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας της Διοίκησης με τους επαγγελματίες τουρισμού με κοινό ζητούμενο την προσέλκυση επισκεπτών στον Δήμο μας, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και όλο τον χρόνο εφόσον  η περιοχή μας πέρα από τις όμορφες παραλίες διαθέτει  εναλλακτικές μορφές τουρισμού (περιοχές natura, αρχαιολογικά ευρήματα, θρησκευτικός τουρισμός κλπ) και εξαιρετική παραδοσιακή κουζίνα.
Μέσα στα πλαίσια αυτά τόνισε ότι οι στόχοι πρέπει να είναι τρεις. 1ον Η προσέλκυση των τουριστών, 2ον η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ώστε 3ον να αποτελέσουν το μέσον διαφήμισής σε τρίτους και όπως είπε χαρακτηριστικά ο ικανοποιημένος τουρίστας θα φέρει ΄΄3΄΄, ο δυσαρεστημένος θα μας διώξει ΄΄10’’. Παρουσίασε τους τρόπους διαφήμισης της περιοχής μέσω της ιστοσελίδας της ΤΕΘ, η οποία θα λειτουργήσει πολύ σύντομα και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στα πλαίσια συμμετοχής της ΤΕΘ στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας         < Ελλάδα-Βουλγαρία >, που απευθύνεται σε 50.000 ταξιδιώτες που διακινούνται καθημερινά μεταξύ των βαλκανικών χωρών και δίνει την δυνατότητα να διαφημισθούν όλες οι επιχειρήσεις του Δήμου δωρεάν, υπό την αιγίδα της ΤΕΘ. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες που συνέβαλαν ουσιαστικά στην συμμετοχή της ΤΕΘ για πρώτη φορά  στην Έκθεση ‘’philoxenia’’ που έγινε στον χώρο της Δ.Ε.Θ. με διεθνή συμμετοχή και έδωσε την δυνατότητα τουριστικής  προβολής του Δήμου.
Δεσμεύθηκε στην ενεργή συμμετοχή της ΤΕΘ, στην  προσπάθεια  για  καθαρότερες παραλίες  και στην προσπάθεια ναυαγοσωστικής κάλυψης περισσότερων παραλιών (Αγγελοχώρι, Επανομή) για το καλοκαίρι 2013.
Ο κος Βασίλης Γωνιωτάκης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΘ και Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δήμου Θερμαϊκού, παρουσίασε τρόπους βελτίωσης των παροχών τουρισμού μεταξύ των οποίων την επιμόρφωση των επαγγελματιών τουρισμού, μέσω συνεργασίας της ΤΕΘ, με τους εκπαιδευτές της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των παραγωγών τοπικού οίνου και τσίπουρου και την συνεργασία της ΤΕΘ με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους στην διοργάνωση εκδηλώσεων ανάδειξης του τόπου μας. Και επειδή όπως είπε χαρακτηριστικά, ΄΄από εξαγγελίες στόχων στην Ελλάδα πάμε καλά΄΄ εμείς όμως ως ΤΕΘ προχωράμε σε ουσιαστικές δράσεις για την επίτευξη αυτών των στόχων,  ανακοίνωσε μεταξύ άλλων:
1.      Την προώθηση της ιστοσελίδας, η οποία παρουσιάσθηκε ενδεικτικά στην εκδήλωση ΄΄visit thermaikos΄΄, σε τουριστικούς πράκτορες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε Δήμους της χώρας αλλά και όλους τους διαδικτυακούς προορισμούς προώθησης τουριστικών επιλογών.
2.      Την προώθηση των στοιχείων των επιχειρήσεων τουρισμού του Δήμου μας,  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής τουριστών του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΄΄easy trip΄΄,  από την ΤΕΘ και για αυτό το λόγο μοιράστηκε στους επιχειρηματίες ειδικό έντυπο συμπλήρωσης στοιχείων.
3.      Την προώθηση διαφημιστικού εντύπου  της περιοχής, σε ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία του ευρύτερης περιφέρειας.
4.      Την υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην εκπομπή ΄΄Μένουμε Ελλάδα΄΄, της ΝΕΤ.
5.      Την έναρξη εκπαιδευτικών σεμιναρίων επιχειρηματιών, στους χώρους της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων από καθηγητές της Σχολής, υπό την αιγίδα της ΤΕΘ, σε θέματα βελτίωσης των παροχών υπηρεσιών.
6.      Τη δοκιμαστική προετοιμασία παραδοσιακών πιάτων της περιοχής, από μαθητές της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και η επιλογή τουλάχιστον τριών πιάτων, που θα χαρακτηρίζουν τον Δήμο, με σκοπό να αποτελούν το προτεινόμενο μενού της τοπικής κουζίνας στις επιχειρήσεις σίτισης του Δήμου και στόχο την γαστρονομική διαφήμιση και προσέλκυση επισκεπτών όλο το έτος.
7.      Την ανάδειξη της τοπικής οινοπαραγωγής και τσίπουρου ως ιδιαίτερου προϊόντος, με επωνυμία που θα χαρακτηρίζει την  περιοχή προέλευσης και η προώθησή του ως τοπικό προτεινόμενο προϊόν σε όλες τις επιχειρήσεις σίτισης του Δήμου.
8.      Τη συμφωνία της ΤΕΘ με ΚΑΠΗ Δήμων της περιφέρειας, ώστε οι παραλίες του Δήμου μας να αποτελούν τον καθημερινό τους προορισμό, για τους  καλοκαιρινούς μήνες.
9.      Σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου την ανάδειξη πολιτιστικών, αθλητικών εκδηλώσεων και δράσεων ως μέσον προσέλκυσης επισκεπτών.
Τέλος κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες σε κατάθεση προτάσεων και επεσήμανε τη δέσμευση της εταιρείας στην προσπάθεια υλοποίησης τους, εφόσον είναι εφικτές.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ της Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου με τους Επιχειρηματίες, οι οποίοι αφενός εξέφρασαν την αγωνία τους για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, αφετέρου χαιρέτησαν με ικανοποίηση αυτήν την πρωτοβουλία της ΤΕΘ και δήλωσαν την πρόθεση συνεργασίας στην επίτευξη των στόχων.
Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε δωρεάν έντυπο διαφημιστικό υλικό (έντυπο της περιοχής και κάρτες) που μπορούν οι επιχειρηματίες να προσφέρουν στους επισκέπτες της επιχείρησης τους.
 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΓΩΝΙΩΤΑΚΗΣ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.