Σε ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ υπό το πρίσμα της προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων προέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι δυνάμεις εξουσίας του τόπου μας.

Οι μεταμοντέρνες κορώνες περί ανάπτυξης της περιοχής επιστρατεύτηκαν για μια ακόμη φορά στο επιχειρηματικό οπλοστάσιο των διοικούντων που απ' ότι φαίνεται αρέσκονται (όπως και οι συνάδελφοί τους στην κεντρική πολιτική σκηνή) στην αναφορά τους, γοητευμένοι από το ΠΑΡΑΜΥΘΙ των λύσεων που θα δώσουν οι απίθανοι επενδυτές-σωτήρες στα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε.
Οικοδομούν την σύγχρονη πραγματικότητα πιπιλίζοντας συνέχεια την ιδέα της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης όμως που εξυπηρετεί τα ταξικά προνόμια εκείνων που την προπαγανδίζουν.
Προπαγανδίζοντας λοιπόν την συγκεκριμένη ιδέα και ο εκλεγμένος από την Αγία Τριάδα Πρόεδρος Τοπικού κ. Ζευκόπουλος μας έκανε υπερήφανους με την ειλικρινή - θρασύτατη παραδοχή του για γεύμα που απόλαυσε με επιχειρηματία της περιοχής μας, οι απαιτήσεις του οποίου ήταν ένα από τα θέματα της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ.
Ο κ. Ζευκόπουλος προκάλεσε μάλιστα και τους δημοτικούς συμβούλους, χωρίς να τους κατονομάσει, να παραδεχτούν τις επαφές που είχαν με τον επιχειρηματία.
Το ήθος, η ευγένεια και η κοινωνική προσφορά του επιχειρηματία εξυμνήθηκε και από τους κκ Παράσχου και Παπαδοπούλου και εν τέλει η πλειψηφία των συμβούλων ψήφισε την αλλαγή ρυμοτομικού σχεδίου, που πρότειναν οι μηχανικοί του επιχειρηματία, στενεύοντας δρόμους (ο ένας εκ των οποίων αποτελεί το παραλιακό μέτωπο Περαίας - Αγίας Τριάδας) προκειμένου να σωθεί η πισίνα του ξενοδοχείου που ανήκει στον επιχειρηματία. Η υποστήριξη βέβαια του κ. Ζευκόπουλου ήταν δεδομένη έτσι κι αλλιώς (τζάμπα το τραπέζι) αφού δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο βρίσκεται ταβέρνα του πεθερού του (όπως ο ίδιος παραδέχτηκε) που άμεσα ή έμμεσα θα ωφεληθεί από τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Έτσι εξηγείται το πάθος του, η αγωνία του αλλά και η προκλητικότητά του για ψήφιση της πρότασης.
Αλλά ας τα βλέπουν αυτά οι ψηφοφόροι, οι οποίοι αφού χορταίνουν προεκλογικά με τα ψάρια που τους ταΐζουν οι επίδοξοι εραστές της εξουσίας με αντάλλαγμα την ψήφο τους, έρχεται η ώρα να χωνέψουν και τη σαπίλα τους.

Είναι λυπηρό πάντως να συνειδητοποιείς κάθε φορά πόσο αξιοποιήσιμα εργαλεία στην υπηρεσία του επιχειρηματικού και ίδιου κέρδους ψηφίζουμε.
Έχετε αντιληφθεί κύριοι της δημοτικής αρχής το βάρος της ευθύνης που αναλάβατε με την εκλογή σας στις συγκεκριμένες θέσεις;  Θέσεις που συνδέονται με την επίτευξη υψηλών ανθρωπιστικών στόχων και απαιτούν συνεχή αγωνιστική παρουσία. Μια παρουσία που δεν μας έχετε δείξει πως είστε προπονημένοι για να την πραγματοποιήσετε. Αυτά που θυσιάζετε κάθε φορά,  οδηγούν στην απώλεια της  ακεραιότητάς σας. Γιατί όταν κρίνετε, αισθάνεστε και αποφασίζετε  όχι με τη δική σας βούληση, αλλά με την αντίληψη, τα μέτρα και τις προθέσεις άλλων, στους οποίους βρίσκετε άνεση και ασφάλεια, οδηγείστε στην ΥΠΟΤΑΓΗ και δυστυχώς οδηγείτε και άλλους σ' αυτήν. 

Να θυμάστε ότι κάθε φορά που ξεπερνάτε τα όριά σας, ξεπερνάτε και τα όρια του ΖΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ των συνδημοτών σας.
Και επειδή όσο κι αν δεν το  καταλαβαίνετε, έχετε ρόλο στην ιστορία αυτού του τόπου, φροντίστε αυτός ο ρόλος να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ με πράξεις και νέες αντιλήψεις που δεν θα αναπαράγουν απλώς το ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Τ.Τ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Όσοι στήριξαν αυτήν την τροποποίηση - και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε - λυπάμαι μα για μένα δεν αγαπάνε τον τόπο ....

    Πρώτ' απ' όλα για να κάνεις την οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να γνωρίζεις τι έχεις- και μάλλον ο δήμος δεν γνωρίζει τι έχει πολύ λιγότερο έχει το οποιοδήποτε σχέδιο ανάπτυξης ...και μην βιαστείτε να πείτε πως υπάρχει τέτοιο .... υπάρχει ένα σχέδιο, που όμως λίγα έχει να κάνει με ανάπτυξη. Σήμερα όταν μιλάμε για ανάπτυξη η έννοια αυτή συμπεριλαμβάνει πολλά όπως αειφόρο ανάπτυξη, ευθύνη απέναντι στις γενιές του μέλλοντος, μακροχρόνια επένδυση και πρωτοπόρο σχεδιασμό .... ΟΧΙ δεν είναι κινέζικα .... για τον υπόλοιπο κόσμο τουλάχιστον .... για την δική μας δημοτική αρχή και την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων βέβαια δεν είμαι και σίγουρη ...

    Για να πάψουμε να ακολουθούμε κουτσαίνοντας τους πάντες θα πρέπει επιτέλους να προνοούμε και να σχεδιάζουμε πρωτοποριακά και έχοντας υπ' όψιν την ημερομηνία παράδωσης του όποιου έργου - να εξακολουθεί να είναι μπροστά από την εποχή του ακόμα και τότε ....

    Όσο για τα τραπεζόματα και τα διάφορα συμφέροντα ... αν κάποιοι είναι τόσο φθηνοί για να πουλάνε για ένα τραπέζι, μια θέση εργασίας ή δεν ξέρω τι άλλο την μόστρα και το μέλλον του δήμου και των δημοτών ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.