Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Συνέντευξη
με τον Πρόεδρο του  Δ. Σ. Κυριάκο Στεφανίδη *, που παραιτήθηκε πρόσφατα.


Στην επιστολή παραίτησής του, αλλά και σε πολλά άρθρα του αναρτημένα στο διαδίκτυο  και με την «αρχαιοπρεπή» του γλώσσα και τα ρητά φιλοσόφων που επικαλείται (το εκτιμώ ιδιαίτερα), όπως και στην συνέντευξή του κατακεραυνώνει άτομα και περιγράφει καταστάσεις που δημιούργησαν πολλοί υπεύθυνοι (και μη) της δημοτικής Αρχής.

Στρέφεται ευθέως κατά πρώην Δημάρχων (προ του «Καλλικράτη») αλλά και του σημερινού, όπως π.χ. σε πρόσφατο άρθρο του αναφέρει: «δήμαρχοι που όχι μόνο στάθηκαν ανίκανοι να φέρουν ανάπτυξη στο τόπο μας, αλλά εξ' αιτίας της κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, χρέωσαν τους δημότες με υπέρογκα ποσά από πρόστιμα, είτε από βαριά αμέλεια».
Οι ερμηνείες, οι αναφορές  και οι  ονομαστικές αποκαλύψεις – « καταγγελίες « που κάνει  στην συνέντευξή  του, επιβεβαιώνουν πολλά από τα λυπηρά που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στον Δήμο μας, με κύρια αιτία την κακοδιοίκηση αρχής γενομένης από τον Δήμαρχο και στον οποίο προσάπτει εκτός άλλων και έλλειψη οράματος για τον τόπο. Γνωστή ονομαστικά γίνεται επίσης  και η  γνωστή-άγνωστη «μικρή ομάδα» των ανθρώπων η οποία  λαμβάνει  διοικητικής μορφής αποφάσεις, χωρίς να προηγηθεί ως θα όφειλε, καμία συζήτηση με άλλα μέλη της δημαρχίας. Αναφορές επίσης γίνονται εκ μέρους του σε ανείσπρακτα οφειλόμενα ποσά, σε απ΄ ευθείας αναθέσεις πολλών έργων, σε καταπατήσεις δημοτικών οικοπέδων, στην Τουριστική Εταιρεία Θερμαϊκού, στο ΔΗΠΠΑΚΥΘ,  , στον καταυλισμό των Ρομά , στο Κοινωνικό Φαρμακείο,  στην «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ», στις προοπτικές του, καθώς και άλλα ζητήματα του Δ. Θερμαϊκού.


Σημειώνουμε ότι στο διάστημα των τελευταίων μηνών, παραιτήθηκαν (εκτός του κ. Στεφανίδη), ένας αντιδήμαρχος  και 3 δημοτικοί σύμβουλοι.

Αντιγράφουμε από άρθρο του:
Πρέπει να γνωρίζετε ότι “η επιθυμία για εξουσία δεν είναι χαρακτηριστικό των δυνατών, αλλά - όπως ο φθόνος και η πλεονεξία - είναι ελάττωμα των αδύναμων ψυχών και, συχνά, πολύ επικίνδυνο”.

 Η κρίση και κριτική ανήκουν στον ακροατή.

 Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:




 * Ο Κυριάκος  Στεφανίδης  γεννήθηκε στην Καβάλα, είναι ιατρός και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και της Σχολής Φυσιοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έχει 3 παιδιά, ζει στη Μηχανιώνα και εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, ως Γενικός Ιατρός.
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 συμμετείχε ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΗ», που έλαβε 42% .
Στις εκλογές του 2010 και ενόψει του "Καλλικράτη", ο παραπάνω συνδυασμός με τον επικεφαλής του αποφάσισε να συνεργαστεί με την παράταξη του κ. Αλεξανδρή κι έτσι δημιουργήθηκε η παράταξη «ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ για ΟΛΟΥΣ». Η παράταξη αυτή κέρδισε τις εκλογές (14-11-2010) και από 1-1-2011 εκλέχτηκε Πρόεδρος για το Δημοτικό Συμβούλιο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.