Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 28 άτομα μεταξύ των οποίων ο αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.
Με βούλευμα που εξέδωσε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται σε δίκη επίσης ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος ένας εργολάβος καθώς και άλλα άτομα που διετέλεσαν νομαρχιακοί σύμβουλοι αλλά και υπάλληλοι που συμμετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές. Βασική κατηγορία είναι αυτή της απιστίας η οποία για κάποιους από τους κατηγορούμενους αποδίδεται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ακόμη και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Βούλευμα 900 σελίδων
Στο ογκωδέστατο βούλευμα, πάνω από 900 σελίδες, περιγράφονται παρατυπίες και υπερβάσεις στο κόστος των μελετών αλλά και στην ανάθεση του έργου. Μεταξύ άλλων για το θέμα των μελετών, επισημαίνεται ότι οι εισηγήσεις αφορούσαν τη σύνδεση του δρόμου με την Εγνατία οδό, το έργο χαρακτηρίστηκε «κατεπείγον» και έτσι ανατέθηκαν οι μελέτες, ωστόσο η σύνδεση αυτή δεν έγινε ποτέ, όπως σημειώνεται. Ολοι οι εμπλεκόμενοι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είχαν απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβάλλοντας χρηματικές εγγυήσεις που δεν ξεπέρασαν τις 5.000 ευρώ.
Στο εδώλιο και ο... καταγγέλων!
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δίκη παραπέμπεται και ο υπάλληλος ο οποίος κατήγγειλε την υπόθεση και αποτέλεσε την αφορμή για την έρευνα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στα πορίσματα των οποίων στηρίζεται η ογκώδης δικογραφία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισαγγελέας για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε εισηγηθεί στο δικαστικό συμβούλιο την προφυλάκιση των εμπλεκομένων κάνοντας λόγο λόγο για «αμετανόητη στάση μη εμφαίνουσας μεταμέλειας». Ολοι οι εμπλεκόμενοι κατά τη διάρκεια των απολογιών αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησαν τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Τσαμασλής, καλώς να ορίσει για Δήμαρχος Θερμαϊκού ο κύριος.
    Φίνο...κουμάσι !
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.