Αισθανόμαστε πραγματικά ευτυχείς. Κι αυτό γιατί παρότι κατ' επανάληψη προσπαθήσαμε με άρθρα μας αλλά και παρεμβάσεις μας (θυμόμαστε το αίτημα που είχαμε υποβάλλει στον τότε αντιδήμαρχο Ανάπτυξης- όταν ανέλαβε - στην μια και μοναδική συνάντησή του με τους μπλόγγερς της περιοχής) να γνωρίσουμε το κόστος εγκατάστασης των τριών ιστοσελίδων των πρώην καποδιστριακών δήμων (Θερμαϊκού- Μηχανιώνας - Επανομής) αυτό δεν επετεύχθη. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, σχολιάζαμε παλαιότερα.
Να όμως που μια ερώτηση, προ ημερησίας διάταξης, του Αντώνη Ζαβέρκου στο  χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, "έβγαλε τον λαγό" που δεν είχαμε καταφέρει εμείς. Και αποδείχθηκε με περίτρανο τρόπο η σπατάλη (να είναι μόνο σπατάλη;) που υποθέταμε και φοβόμασταν.
Κοντά στις 600.000 ευρώ κόστισε η εγκατάσταση των ιστοσελίδων, από τις οποίες οι δύο - Επανομής και Μηχανιώνας - πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.
600.000 ευρώ δόθηκαν "αέρα - πατέρα" λεφτά σε επιτήδειους "επιχειρηματίες" για μια δουλειά που δεν κοστολογείται πάνω από τις 5.000 έως 6.000 στην δαπανηρότερη των περιπτώσεων.
Ποιοί ήταν οι υπεύθυνοι που διαχειρίστηκαν το "μοίρασμα" των εκατοντάδων χιλιάδων;
Ποιές ήταν οι εταιρείες που εισέπραξαν τα εκατομμύρια από εκατοντάδες Δήμους για το στήσιμο αντίστοιχων ιστοσελίδων σε όλη την Ελλάδα; Και με πόσο διαφανείς διαδικασίες;
Ας αναλογιστούμε  από αυτά τα "μικρά" ποσά (φανταστείτε το πάρτυ στα μεγάλα ....) πως βούλιαξε η χώρα μας.
Και βέβαια στο πάρτυ δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και τα περιφερειακά - αυτοδιοικητικά - πιράνχας.
Μήπως  - έστω και τώρα - θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν την έρευνα;
Γιατί μπορεί να "αρχειοθετήθηκε" η υπόθεση όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση (για τις ιστοσελίδες των τριών δήμων του Θερμαϊκού) και προφανώς όλα θα ήταν νομότυπα ..... αλλά η οσμή άλλου είδους μυρωδιές μας φέρνει στη μύτη.


Και ούτε είναι εξιλεωτικός λόγος συγκάλυψης ότι το 25% των χρημάτων προήλθαν από κρατική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα από ευρωπαϊκή. Δεν έχει καμιά σημασία για μας.
Η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από τη χθεσινή συνεδρίαση:



Και να σημειώσουμε πως θα έπρεπε να τεθούν και μερικές ακόμη ερωτήσεις, όπως:

  • πέρα από την διετή πληρωμή του domain name υπάρχει κόστος από τη λειτουργία της σελίδας;
  • Ποιος χειρίζεται την ιστοσελίδα; Ο ειδικός σύμβουλος του κ. Αλεξανδρής και συγγενής άλλου συμβούλου;
  • πότε θα αναβαθμιστεί η δημοτική ιστοσελίδα, που δεν έχει για τίποτα να καυχηθεί περισσότερο από το τελευταίο στατικό  site επαρχιακής εμπορικής επιχείρησης που βρίσκεται υπό πτώχευση;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Και τώρα τι περιμένουμε από τον Αλεξανδρή; Να διαβάσει το άρθρο και να συμφωνήσει ή όχι; Φιρί-φιρί το πάμε για να μας βγάλει πάλι… «κίτρινη» κάρτα;
    Τα είπαμε, τα ξαναείπαμε και τα ματαλέμε:
    Γνώμη για το διαδίκτυο θα έχει όταν επιτέλους βγάλει τα…κίτρινα γυαλιά!
    Αλλιώς μην περιμένουμε να δει άλλο ματς εκτός από το …ΑΡΗΣ – ΑΡΗΣ !
    Περαστικά μας!

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να απευθύνω ορισμένα ερωτήματα στον κύριο Ιβάνοβιτς :
    - Από που βγάζετε το συμπέρασμα, ότι κόστισαν € 600.000 oi 3 ιστοσελίδες των πρώην Δήμων Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Επανομής, από τη απάντηση του κου Κεραμιδάκη πάντως όχι.
    Το μόνο σίγουρο είναι, ότι ξοδεύτηκαν € 185.793 για τον τέως Δήμο Θερμαϊκού και αυτά για την προμήθεια και μηχανολογικού εξοπλισμού (servers κτλ)

    - Τα υπόλοιπα € 415.000 για τους άλλους 2 Δήμους, για να φτάσουμε στα €600.000 του τίτλου, από που προκύπτουν;
    - Έχετε άλλα στοιχεία πλην αυτών που αναφέρθηκαν στην συνεδρίαση, και αν ναι, γιατί δεν τα αναφέρετε;

    Δεν γνωρίζω αν είστε υποστηρικτής του Άρη, της ΑΕΚ ή της Ντόρτμουντ, αλλά νομίζω ότι κιτρινίζετε.

    Ο τίτλος του άρθρου σας είναι σίγουρα "πιασάρικος", γιατί με έναν σμπάρο χτυπάτε 3 "τρυγόνια" (Αλεξανδρή, Οικονομίδη, Μαυρομάτη), η επισκεψότητα στο blog σας θα αυξήθηκε σίγουρα, αλλά νομίζω ότι "τραυματίζετε βαριά" την ορθή και πλήρη ενημέρωση των συνδημοτών;
    Αναμένω τις οφειλόμενες διευκρίσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είστε ο μόνος. Και άλλοι κατά καιρούς με περισσή ευκολία με χαρακτήρισαν κιτρινιστή. Όμως δεν είμαι Αρης, ΑΕΚ ή Ντόρτμουντ. Γεροντοκόρη από τότε που γεννήθηκα, άρα στα ποδοσφαιρικά είμαι γαλάζιος.

    Ο στόχος του άρθρου (και φταίω εγώ αν δεν έγινε κατανοητός) δεν ήταν να χτυπήσω τα τρία "τρυγόνια", όπως γράφετε. Επιδίωξή μου είναι να αναδειχθεί το μεγάλο πάρτυ που έγινε με το στήσιμο των περίφημων "portals" των Δήμων και Περιφερειών που εργολαβικά τα ανέλαβαν συγκεκριμένες εταιρείες.
    Είναι αλήθεια (αφού το έψαξα σήμερα - και σκοπεύω να το εξαντλήσω τις επόμενες μέρες) πως μπορεί (;) το νούμερο να είναι ελαφρώς διαφορετικό από το πραγματικό. Το νούμερο το ανέκραξε στην αίθουσα ο Στεφανίδης.
    Όταν πλησιάσω το πραγματικό (που μπορεί να είναι μικρότερο, το ίδιο ή μεγαλύτερο) θα το γνωστοποιήσω.

    Αλλά όσο κι αν είναι.... με δεδομένο αυτό του Δήμου Θερμαϊκού που ανέφερε ο Γραμματέας του, αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!! Με ή χωρίς σέρβερς (δεν είναι μεγάλο το κόστος τους αλλά και υπήρχαν εγκατεστημένοι σέρβερς ήδη από τον καιρό του Ματζάρη).

    Εσείς όμως αντί να επικεντρωθείτε εκεί φροντίσατε να "επιπλήξετε" τον ιστολόγο. Δεν θεωρώ πως με ένα ανακριβές νούμερο τραυματίζεται η "ορθή και πλήρης ενημέρωση" όπως μου καταλογίζετε. Πιστεύω ότι πλήττεται κυρίως με την απόκρυψη μιας σημαντικής πληροφορίας ή με την συνειδητή διαστρέβλωσή της προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα ή επιδιώξεις.

    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.