Αφορμή για την σημερινή μας ανάρτηση αποτελεί  η  καταψήφιση του έκτακτου θέματος Κ8 ( Προγραμματική σύμβαση του Δήμου, ΔΕΥΑΘ και ΤΕΙ Σερρών) που φαίνεται πως θα έχει σοβαρές συνέπειες (και ίσως ματαίωση) στην εκτέλεση  του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Αγίας Τριάδας, Επιβατών και Μεσημερίου σε πρώτη φάση αλλά και του αντίστοιχου Επανομής και Μηχανιώνας καθώς και στην ανάπλαση του δημοτικού πάρκου (περιοχή ανοιχτού αμφιθεάτρου) στην Μηχανιώνα.
Αν και δεν παρακολουθήσαμε την συνεδρίαση, μελετήσαμε επισταμένα τα μαγνητοφωνημένα ντοκουμέντα (ακολουθούν στο τέλος).
Η γνώμη που σχηματίσαμε είναι πως στο βωμό μιας μαχητικής αντιπολίτευσης και στο όνομα της περιστολής μιας μικρής σχετικά δαπάνης βρίσκονται στον αέρα δύο πολύ σημαντικά έργα (κυρίως αυτό των αποκαταστάσεων των δικτύων ύδρευσης) και σύμφωνα με τον Γραμματέα "τα έργα θα χαθούν". Κι αυτό γιατί κατά την ταπεινή μας γνώμη κάποιοι σύμβουλοι (πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης) ίσως δεν αξιολογούν ορθά την δύναμη της ψήφου τους - έστω και της μιας.

Όσοι από τους αναγνώστες μας παρακολουθήσουν το ηχητικό ντοκουμέντο που ακολουθεί, θα αντιληφθούν πως ο δήμος Θερμαϊκού "γλυτώνει" πολλαπλάσια ποσά από τα 2.000 ευρώ που υποχρεούται να πληρώσει για την μελέτη στο ΤΕΙ Σερρών ή ακόμη και τα 8.000 που χρεώνεται για την συγκεκριμένη σύμβαση η ΔΕΥΑΘ. Κι αυτό γιατί σε ένα έργο (σύνολο) 4.000.000 ευρώ είναι ελάχιστα τα συγκεκριμένα ποσά αν μάλιστα συγκριθούν με το 40% που υποχρεωθήκαμε να καταβάλλουμε ως δήμος (και κάποια ακόμη τα χρωστάμε) για το αντίστοιχο έργο της αποχέτευσης της Επανομής.

Παρακολουθείστε τα μαγνητοφωνημένα ντοκουμέντα από τη συνεδρίαση και θα αντιληφθείτε αν και κατά πόσο ορισμένες φορές η αντιπολίτευση (αλλά και η λάθος ψήφιση συμβούλων της πλειοψηφίας) μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες ως προς την ενδεχόμενη ματαίωση σημαντικών έργων.

Αποσπάσματα από όλη τη συνεδρίαση μπορείτε να ακούσετε και από το radio - activistis (http://activistis.listen2myradio.com/)




Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. «Ταρακουνάμε συστηματικά τα ατάραχα ύδατα της διοίκησης του Δήμου και την προτρέπουμε να δει τον συνάνθρωπο, να απαλύνει τα προβλήματα των δημοτών σε ταυτόχρονα καταψηφίζει προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΙ Σερρών και ο Δήμος κινδυνεύει να χάσει έργα αξίας 8.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ , με μοναδικό σκοπό να χαθούν τα έργα και στην επομένη προεκλογική περίοδο να κατηγορεί την σημερινή διοίκηση του Δήμου για ανυπαρξία έργου. Ανάπλαση παραλίας Μηχανιωνας ,ανάπλαση πλατείας Μεσσημεριου , ανάπλαση παραλίας Ν Επιβατων ,Αγ Τριαδος ,αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων όλου του Δήμου ,κάνουν φτερά λόγο της θέσης συμβούλων της αντιπολίτευσης που κατά τα άλλα «αγαπούν τον τόπο τους». Αν χαθούν τα έργα εξ αιτίας του γελοίου και επικίνδυνου αντιπολιτευτικού σας μένους, να βρείτε καράβι για να φύγετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα "διαφεύγει" της προσοχής του ανωνύμου ανδρός, από σκοπιμότητα ή από τυφλό πάθος ή από έλλειψη προσοχής, ή από έλλειψη καλών μεγαφώνων στον υπολογιστή του, ότι :
    - Η μείζων αντιπολίτευση ψήφισε την προγραμματική σύμβαση, πράγμα που αποδεικνύεται και από τα πρακτικά της συνεδρίασης, αν θέλει να βρει την αλήθεια ή θα συνεχίσει να παραπληροφορεί.
    - Δεν ψήφισε αντιθέτως, την απευθείας ανάθεση, στο άθλημα όπου είσθε χρυσοί ολυμπιονίκες, των € 11.500 (2.500 + 9.500) για την προετοιμασία φακέλου εργασίας, που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί, τόσο από τους υπαλλήλους του Δήμου, όσο και από τον "χαμηλόμισθο" ειδικό σύμβουλο της ΕΥΑΘ που αμοίβεται με το "ευτελέστατο" ποσό των € 75.000 ετησίως.
    - Την καταψήφιση του θέματος, θα πρέπει να την "αναζητήσετε" στην δική σας παράταξη, αφού κάποιοι, έστω και τώρα αρχισαν να αντιλαμβάνονται τι γίνεται. Προσέξτε όμως, μην διαταράξετε τις επικίνδυνα "εύθραυστες" ισορροπίες που υπάρχουν...
    Και ένα ερώτημα: Αλήθεια γιατί δεν προσλαμβάνετε, με απευθείας ανάθεση φυσικά όπως κάνετε πάντα, έναν επικοινωνιολόγο, να προβάλλει το τεραστίων διαστάσεων ανύπαρκτο έργο σας;
    Στο καράβι σας, που θα βουλιάξει και δεν θα προλάβει να βγει έξω από το λιμάνι της Μηχανίωνας, θα έχετε μέσα και τον "φτωχούλη" ειδικό σύμβουλο των 75.000 € ;

    Να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας, να βάλετε κάποιους να εργαστούν και να σταματήσετε να "δουλεύετε" τον κόσμο, μοιράζοντας τις ευθύνες σας από δω κι από εκεί.

    ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λατρεύω τα ανώνυμα σχόλια ....

    όσο για το αποχετευτικό της Επανομής - μακάρι να ήταν και το αποχετευτικό του πρώην Θερμαϊκού και της Μηχανιώνας στην κυριότητα του διευρυμένου δήμου Θερμαϊκού και ας το πληρώναμε ακόμα, γιατί θα ήταν και τα αντίστοιχα έσοδα του δήμου και όχι της ΕΥΑΘεσσαλονίκης που είναι προς πώληση (αν μπορείτε να καταλάβετε τι επακόλουθα θα έχει αυτό ...)

    όσον αφορά το θέμα, για ποια ανάπλαση μιλάμε; αυτή που διέρρευσε και θα μας κοστίσει 4 000 000 ευρώ (και τα ΕΣΠΑ από φόρους πληρώνονται ...) κάντε μια βόλτα στο διαδίκτυο να δείτε τι εννοούνε στον υπόλοιπο κόσμο όταν μιλάνε για ανάπλαση και πόσο κοστίζει ....

    και το σημαντικότερο, η αντικατάσταση των σωληνώσεων αμιάντου της ύδρευσης .... είναι ευκαιρία μιας και θα γίνει το σκάψιμο .... να περαστεί διπλό δίκτυο ύδρευσης - άρδευσης για μελλοντική εξοικονόμηση πόσιμου νερού .... με ελάχιστη διαφορά στο κόστος ....

    και μια απορία ... αυτό ο "χαμηλόμισθος" ειδικός σύμβουλος της ΕΥΑΘ που αμοίβεται με το "ευτελέστατο" ποσό των € 75.000 ετησίως τι ακριβώς υπηρεσίες προσφέρει στον δήμο και τον πληρώνουμε ως δημότες; Τι έχει αλλάξει προς το καλύτερο στον δήμο όσον αφορά την ύδρευση που να αξίζει τέτοια αμοιβή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά ρωτάς Ελένη σχετικά με τον "σύμβουλο" και τις "υπηρεσίες που προσφέρει" (;;;;!!!!)
    Επιτρέπεται να ρωτάμε για τον "σύμβουλο" και τον κάθε "σύμβουλο", έτσι απλά, σαν να μην πρόκειται για..."σύμβουλο" ; Κοτζάμ "σύμβουλος" είναι αυτός...Λίγο σεβασμό στον..."σύμβουλο" και στον κάθε "σύμβουλο" παρακαλώ !
    Μ΄άλλα λόγια "σκάσε και πλήρωνε τον κάθε...."σύμβουλο" " !
    ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ, ΕΝΑΣ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ" ΘΑ ΜΕ ΦΑΕΙ !!!!
    gnborn2shoot
    ΥΓ : Απορώ πως κατάφερα και έγραψα το σχόλιο χωρίς τις απαραίτητες "υπηρεσίες" ενός "απαραίτητου συμβούλου". Αλήθεια δεν θα διορίσει ο Δήμος κανέναν ακόμη "σύμβουλο" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.