Τελικά ο κύβος ερρίφθη. Με εισήγηση που έγινε από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Μπάρμπα, ο δήμος με ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραχωρεί μεγάλο  μέρος  της καθαριότητας σε ιδιώτες. 
1.260.000  ευρώ ο προϋπολογισμός της σχετικής δαπάνης  με την οποία θα επιβαρυνθούν οι δημότες.
Επικαλούμενος λόγος αυτής της ανάθεσης (με διεθνή διαγωνισμό) οι αυξημένες ανάγκες αποκομιδής σε συνδυασμό με το σταμάτημα των προσλήψεων έως το 2016. 
Σφυροκοπήθηκε η εισήγηση από μέλη της αντιπολίτευσης με μπροστάρηδες τους Μαυρομάτη, Μόραλη, Κουκουρίγκο, Μισαλέμη και Μπαλασά. Δυστυχώς για τον τόπο οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης προσαρτήθηκαν στις νεοφιλελεύθερες απόψεις της διοίκησης ή καλύτερα στις μνημονιακές κατευθύνσεις της τρικομματικής κυβέρνησης που ξεπουλάει τα πάντα στο κεφάλαιο.

Ο Γιάννης Μαυρομάτης μίλησε για καθαρό ξεπούλημα της καθαριότητα στους εργολάβους (και μάλιστα με ιδιαίτερα υψηλό τίμημα) και αναλύοντας τους λόγους που τον κάνουν να καταψηφίσει την πρόταση με ακριβή στοιχεία μίλησε για μεροκάματα 200 και 300 ευρώ. Παρατήρησε πως ο Δήμος Θερμαϊκού συγκαταλέγεται στη μειοψηφία των δήμων που προχωράει σε εκχώρηση της διακομιδής σε επιχειρηματίες και προειδοποίησε τα μέλη της διοίκησης πως "θα μετανοιώσουν πολύ γρήγορα για την απόφαση που παίρνουν".
Η Ντίνα Μόραλη ταύτισε την πλειοψηφία με την κυβέρνηση των μνημονίων και την πολιτική του ξεπουλήματος των πάντων.
Ο Βαγγέλης Κουκορίγκος δεν στάθηκε καθόλου στα οικονομικά στοιχεία της σύμβασης αλλά δήλωσε πως είναι πολιτικά αντίθετος στην σαλαμοποίηση των υπηρεσιών και το πέρασμα σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το ίδιο και ο Θανάσης Μπαλασάς που ζήτησε την απόσυρση της σχετικής μελέτης.
Η παρέμβαση του Ιωσήφ Μισαλέμη, που καταψήφισε την εισήγηση, και η εμπεριστατωμένη τοποθέτησή του οδήγησε στην συμπλήρωση της εισήγησης εκ των υστέρων.
Υπέρμαχοι του ξεπουλήματος εκτός από τα μέλη της Διοίκησης και οι Παράσχου, Παραδείσης, Στεφανίδης, Ζαβέρκος, Λιόλιος και Φερβελή.

Ακούστε τα ηχητικά ντοκουμέντα των τοποθετήσεων:

Μπάρμπας (εισήγηση):


Μαυρομάτης:


Μόραλη:


Κουκουρίγκος:


Μισαλέμης:


Παράσχου:


Παραδείσης:


Μαυρομάτης (δευτερολογία):


Ακτιβιστής




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. απ' ό, τι είδα, συζητάνε για προσωπικό 20 ( είκοσι) ατόμων, και το τονίζω γιατί μέχρι τώρα χτυπιόταν πως με τριάντα άτομα δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και φταίει που δεν μπορούν να προσλάβουν ..... με είκοσι άτομα πως θα γίνει η δουλειά και θα πλένουν τους κάδους και θα σαρώνουν τους δρόμους και θα περνάνε έξι φορές την εβδομάδα .... το δούλεμα ήταν πριν ή γίνεται τώρα ;;;;


    και το έχουμε ξαναπεί - ακόμα και στο Μπαγκλαντές βγάζουν χρήματα από τα απορρίμματα ... μάλλον δεν έχουμε καν τις ικανότητες μιας τριτοκοσμικής χώρας και πληρώνουμε τέτοια ποσά για την καθαριότητα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.