Μια νέα συλλογικότητα δραστηριοποιείται όλο και δυναμικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Θερμαϊκό. Πρόκειται για τον Σύλλογο Εθελοντών Μεσημερίου που προχθές Σάββατο 23 Μάρτη προχώρησε στο τρίτο καθαρισμό του ρέματος του Μεσημερίου. Και αν κρίνουμε από τις συμμετοχές των εθελοντών (μέχρι και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού κ. Γιάννης Τσακμάκας ήταν ενεργά παρών στην δράση) αλλά κυρίως από το αποτέλεσμα, σύντομα θα έχουμε ένα καθαρό και προσβάσιμο στους δημότες ρέμα ιδιαίτερου κάλλους.
Αλλά δεν περιορίζονται οι δραστηριότητες των Εθελοντών του Μεσημερίου στον στόχο του ρέματος αλλά προχωρούν και σε επαφές και συναντήσεις με αρμοδίους ώστε να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα συμπαράστασης στο έργο και τους στόχους που έβαλαν. Διαβάστε το δελτίο τύπου με τις επαφές τους:




Σήμερα, 20/3/2013, αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιο Τσαμασλή, τον Αντιδήμαρχο Δ. Θερμαϊκού για θέματα εθελοντισμού κ. Γιάννη Τσακμάκα και τον Διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, κ. Απόστολο Αϊναλή. Με τον κ. Τσαμασλή συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας για ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αρμόδιο υπάλληλο για να υπάρξει συγκεκριμένη πληροφόρηση για διαδικασίες ένταξης έργων για αναπλάσεις ρεμάτων κλπ. Στη συνάντηση με τον κ. Τσαμασλή έγινε πλήρης ενημέρωση για τις δράσεις και τους στόχους του Συλλόγου, ενώ δήλωσε την αμέριστη ηθική του συμπαράσταση και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια του ζητηθεί στο πλαίσιο των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του. Η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Συλλόγου με τον κ. Τσακμάκα, αφορούσε αφενός μεν την πληροφόρησή του για τις δράσεις του Συλλόγου, αφετέρου δε τη δρομολόγηση συγκεκριμένων στοχευμένων δράσεων οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν από τους εθελοντές με τη σύμφωνη γνώμη και συμπαράσταση του Δήμου Θερμαϊκού. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακμάκας δήλωσε την υποστήριξή του σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου και στην πρώτη γνωριμία μας θέσαμε ως προτεραιότητες:
- τη συμμετοχή του Δήμου στις δράσεις καθαρισμού του ρέματος
- τη μετεγκατάσταση των γραμματοθυρίδων ώστε να απελευθερωθεί χώρος για να αποτελέσει σημείο αναφοράς του χωριού
- τη χρήση από το κοινό του πάρκου που χρησιμοποιεί ο Σύλλογος Φίλων Καζαντζίδη.
Συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες και τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω ενέργειες, σε συνεννόηση με τα αρμόδια τμήματα και όργανα του Δήμου.
Στη συνάντησή μας με τον κ. Αϊναλή, συζητήθηκε το πλαίσιο για την ωρίμανση μελετών για υλοποίηση δράσεων για τη μετατροπή του ρέματος σε επισκέψιμο χώρο αναψυχής. Δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες και τοποθετήθηκε το νομικό πλαίσιο για την ορθή πραγματοποίηση διαδικασιών.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση με τους τοπογράφους κ.κ. Λευκή Πικούνη και Σταύρο Πικούνη, οι οποίοι σε εθελοντική βάση θα αναλάβουν διαδικασίες οι οποίες σχετίζονται με την οριοθέτηση του ρέματος.
Όλα τα παραπάνω ζητήματα, θα καταγραφούν και θα παραθοδούν ως υπόμνημα στον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Αλεξανδρή, με τον οποίο θα επιδιώξουμε συνάντηση τις επόμενες ημέρες, ώστε αφενός μεν να μας γνωρίσει και από κοντά, αφετέρου δε να δρομολογήσουμε δράσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο χωριό μας.
Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Κώστα Κοκολάκη, ζητήσαμε να μας συνδράμει σε ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και εντός της εβδομάδος θα υλοποιηθεί σχετική συνάντηση.






Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.