"Περιμένοντας τους βαρβάρους"
Μουσικές προσεγγίσεις, απαγγελίες και δραματοποιήσεις στο έργο του Καβάφη, σε μια εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος γονέων του Γυμνασίου Επανομής 
στο Δημοτικό Θέατρο 
την Κυριακή 21/4 στις 7 μμ.

* Το μουσικό σχήμα «Λέξω προς Αιθέρα» αποτελείται  κυρίως από εκπαιδευτικούς, ερασιτέχνες στη μουσική, που ξεκίνησε τη διαδρομή του τραγουδώντας τραγούδια του Αλέκου Τζιόλα.  Στην πορεία του οι υποχρεώσεις διευρύνθηκαν και στο πρόγραμμα των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται πια και θεματικές συναυλίες, όπως για Σμύρνη και Θεσσαλονίκη (ΦΙΞ στις 26.10.12 και Βαφοπούλειο στις 05.01.13), για Καβάφη(Βαφοπούλειο στις 09.03.13),  για την Παιδεία ή για την ξενιτιά που ήδη έχουν προγραμματιστεί.
** Η θεατρική ομάδα «ΛΟΥΝΑΣΑ» ιδρύθηκε από έξι γυναίκες, απόφοιτες του θεατρικού εργαστηρίου του δήμου Θέρμης, όπου παρακολούθησαν μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμών, σκηνοθεσίας, φωνητικής και κινησιολογίας.
 Έχουν συμμετάσχει στις παραστάσεις του εργαστηρίου «Γκρο πλαν» του Γ. Μανιώτη, «Μικροαστικά» του Νεγρεπόντη, «Όταν η κρίση μας χτύπησε την πόρτα» σε κείμενα της ομάδας και της σκηνοθέτιδας Δ. Σκαρλάτου, «Πιστεύεις στα όνειρα;» και «Πού θα πάει αυτή η βαλίτσα;», αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις βασισμένες σε λογοτεχνικά και άλλα κείμενα σε σκηνοθεσία Δ. Τσάκου. 
Με ιδιαίτερη αγάπη στους αυτοσχεδιασμούς συνεχίζει τη θεατρική της δραστηριότητα με δραματοποιήσεις ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη, που τις παρουσίασε ήδη σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα «Λέξω προς αιθέρα» στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσ/νίκης. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.