Ποιος εκ των τριών δεν θα προΐσταται αντιδημαρχίας την επόμενη μέρα;
Μπορεί να είχαμε ανάγκη σαν δημότες την εκδήλωση μιας στοιχειώδους πολιτικής πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας (που δυστυχώς δεν είχε επιδειχθεί ποτέ στον Δήμο Θερμαϊκού) και χαρήκαμε και επικροτήσαμε την απόφαση (απόρροια της αύξησης του πληθυσμού του Δήμου πέραν των 50.000 δημοτών, σύμφωνα με την απογραφή του 2011) για σύσταση της αντίστοιχης αντιδημαρχίας.

Και η ανάθεσή της στον κ. Τσακμάκα μας άφηνε να ελπίζουμε πως θα μπορούσε - για τα ιδιαίτερα πληττόμενα από την κρίση στρώματα πολιτών - να άνοιγε μια καλύτερη σελίδα.

Έλα όμως που έρχεται ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης, ο οποίος με επιστολή του τον Μάρτιο του 2013 προς την Κ.Ε.Δ.Ε εξαγγέλλει νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει την μετάθεση της ισχύος των αποτελεσμάτων της απογραφής του πληθυσμού. Έτσι μεταθέτει α) την κατανομή των ΚΑΠ για το επόμενο οικονομικό έτος 2014 καθώς και β)   τον αριθμό των Αντιδημάρχων και των συνεργατών που δικαιούται ο κάθε Δήμος, στην επόμενη Δημοτική περίοδο.

Δηλαδή αν ισχύσει η συγκεκριμένη ρύθμιση τότε εκτός από τις απώλειες εσόδων του Δήμου Θερμαϊκού (1.100.000) λόγω κατανομής των ΚΑΠ βάσει της απογραφής του 2001, θα έχουμε και κατάργηση μιας εκ των έξι αντιδημαρχιών. Ποιας όμως; Της 6ης ή κάποιας των άλλων πέντε;

Αυτός που έχει τη δικαιοδοσία για την απόφαση είναι ο κ. Αλεξανδρής. Τι θα πράξει;
Θα ανακατανέμει τις αρμοδιότητες των 6 αντιδημαρχιών στις πέντε. Ποιός όμως από τους έξι αντιδημάρχους θα εκπέσει;
Τρία ονόματα κατά την άποψή μας μπαίνουν στην "κληρωτίδα" του δημάρχου: Γιάννης Τσακμάκας, Κώστας Βογιατζής και Έφη Ζαριφέ.
Περιμένουμε την απόφαση και υποσχόμαστε να την κρίνουμε αφού ανακοινωθεί.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Ο δορυφόρος του Κούτουκα, Γ. Τσακμάκας, δεν έχει πρόβλημα. Προστατεύεται. Βλέπω τους άλλους να ψάχνονται... Εξ' άλλου η κοτσίδα του δίνει κάτι το..., πως να το πω..., επαναστατικό βρε παιδί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπαδόπουλος Γεώργιος23 Απριλίου 2013 στις 11:15 μ.μ.

    Τα λές αυτά επειδή είσαι φαλακρός και μούχλας και σίγουρα μνημονεύεις την χούντα μου αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω την κακία σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.