Το "μήλον της έριδος", το πολιτιστικό δημιούργημα του Γιάννη Καψιδάκη, βρίσκεται στην εποχή της κρίσης. ''Το Μήλον της Έριδος σε Κρίση'', είναι ένα βίντεο που προβάλλει την προσπάθεια του καλλιτέχνη και της ομάδας του να απαντήσουν με τα εργαλεία και την έμπνευσή τους στην επέλαση της κρίσης στην ζωή του τόπου.


Ο Γιάννης Καψιδάκης είναι ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς τέχνης στην περιοχή μας. Είναι ο δικός μας ζωγράφος και χαράκτης. Σπούδασε Hλεκτρονική στην ΑΣΗΘ, Ζωγραφική και Χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Εργάζεται στην εκπαίδευση ως καθηγητής εικαστικής αγωγής. Δημιούργησε ένα πρότυπο για τα ελληνικά σχολεία εργαστήρι εικαστικών τεχνών στο Γυμνάσιο Βασιλικών Θεσσαλονίκης ''Το Μήλον της Έριδος'', στο οποίο διδάσκει Ιστορία της Τέχνης, Μαυρόασπρη Φωτογραφία, Κόσμημα, Ελεύθερο Σχέδιο, Ζωγραφική, Ξυλογραφία, Χαλκογραφία, Αγγειοπλαστική και Γλυπτική. Πραγματοποίησε 40 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετείχε σε περισσότερες από 300 ομαδικές σε όλο το κόσμο. Πραγματοποίησε 37 σεμινάρια - παρουσιάσεις για τη τέχνη, δημιούργησε 16 εργαστήρια τέχνης για το κοινό, συμμετείχε σε 5 πανελλήνια και 2 παγκόσμια συνέδρια τέχνης. Για το έργο του έχουν γράψει ιστορικοί της τέχνης, καθηγητές, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι, σε καταλόγους τέχνης, λεξικά, στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Τιμήθηκε με 4 βραβεία, ζει και εργάζεται στην Επανομή Θεσσαλονίκης.




Η ιστοσελίδα του Γιάννη Καψιδάκη: http://kapsidakis.blogspot.gr/
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.