Με μια ομιλία του στη Βουλή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης,  απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης κας Αικατερίνης Μάρκου, σχετικά με την απόδοση των μέτρων στήριξης της ελληνικής αλιείας και τον εκσυγχρονισμό των ιχθυοσκαλών και  ΞΕΚΑΘΑΡΑ έθεσε τα θεμέλια για την υποβάθμιση της ιχθυόσκαλα της νέας Μηχανιώνας.

-Ερώτηση: Θα καταργηθεί η ιχθυόσκαλα στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης για να δημιουργηθεί νέα;
-Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Όχι. Το τόνισα. Δεν θα καταργηθεί η ιχθυόσκαλα στη Νέα Μηχανιώνα. Δε θα μεταφερθεί της Νέας Μηχανιώνας. Θα γίνει καινούργια ιχθυόσκαλα στη Θεσσαλονίκη».


Κανείς δεν περίμενε πως το επί χρόνια αίτημα των μεγαλεμπόρων θα γινόταν αποδεκτό και θα υπήρχε κυβέρνηση που θα ενέδιδε "δίνοντας τις ευλογίες της" για την δραματική μείωση του κύκλου εργασιών της.
Μόλις πριν δύο βδομάδες σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του Θερμαϊκού πέρασε ψήφισμα που ζητούσε να εγκαταλειφθεί κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέας ιχθυαγοράς, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε στην υποβάθμιση της υπάρχουσας στη Νέα Μηχανιώνα, αλλά και στο μαράζωμα της ιχθυόσκαλας.


Το επιχείρημα που επιστρατεύεται προκειμένου να δικαιολογηθεί η δημιουργία της νέας ιχθυαγοράς στην Μενεμένη είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς που θα συντελέσει στην μείωση του συνολικού κόστους και άρα στην τιμή πώλησης των προϊόντων.
Πράγμα που δεν θεωρείται απίθανο, γιατί οι τιμές καθορίζονται από άλλους παράγοντες που από ότι γίνεται φανερό σε όλους αδυνατεί να ελέγξει ο εκάστοτε υπουργός και συνολικά η κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα οι μισθοί να μην υπάρχουν, οι συντάξεις να συρρικνώνονται και οι τιμές των αγαθών να εξακοντίζονται στα ύψη.

Η άλλη σημαντική παράμετρος φυσικά είναι ο ακόμη μεγαλύτερος μαρασμός  της τοπικής οικονομίας και η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας στην περιοχή.
Για να αντιμετωπιστεί και αποτραπεί η υπουργική εξαγγελία απαιτείται ενότητα των τοπικών, αυτοδιοικητικών και παραγωγικών δυνάμεων και οργάνωση ενός δυναμικού αγώνα που θα απέχει παρασσάγγας  από την ως τώρα πολιτική των επαφών που αρέσκεται να πραγματοποιεί η δημοτική αρχή με τους πολιτικούς της φίλους στην κυβέρνηση.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.