Δηλώνω ότι το στο ρεπορτάζ  του συντάκτη ΤΜ στο φύλλο 53 της «δ» με τίτλο «Θανάσης Μπαλασάς – Θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Θερμαϊκού;», αποδίδει ορθά και με πληρότητα τα λεχθέντα από εμένα. Επίσης δηλώνω ότι για την αθωότητα του κ. Μαυρομάτη ήμουν πεπεισμένος με βάση την ενημέρωσή μου εξ αρχής, γι αυτό άλλωστε και συνεργάστηκα μαζί του.

Έδωσα πολιτική μάχη τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να αποτραπεί η παράσταση δικηγόρου από πλευράς δήμου στην αίτηση αναστολής του στο ελεγκτικό συνέδριο καθώς και για την απαράδεκτη πρόσθετη παρέμβαση που συνέταξε η διοίκηση του δήμου προσπαθώντας να επιρρίψει στον κ. Μαυρομάτη δόλο ή βαριά αμέλεια κατά την εξέταση της υπόθεσής του με σκοπό να του καταλογίσουν την υπεξαίρεση των χρημάτων.

Πιστεύω ότι η αποστολή εξωδίκου με σκοπό τον εκφοβισμό του συντάκτη για μελλοντική αναφορά στο όνομα του κ. Μαυρομάτη, ήταν μεγάλο λάθος.
Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να δέχονται την κριτική από κάθε δημότη και από κάθε έντυπο. Δεν μπορεί κανένα εξώδικο να φιμώσει ή να λογοκρίνει κάθε απόψη ή κριτική.

Ο μη καταλογισμός των υπεξαιρεθέντων χρημάτων αποτελεί την μια όψη του νομίσματος. Από την άλλη όμως κανείς δεν δικαιούται να απαγορεύσει δημότη, έντυπο ή πολιτικό του ανταγωνιστή να του θυμίζει κάπου – κάπου τη μεγάλη του πολιτική ευθύνη. Γι αυτό μίλησα για  «στίγμα που θα βαρύνει τον κ. Μαυρομάτη σ' όλη την πολιτική του πορεία».
Επίσης ο μη καταλογισμός δε συνεπάγεται και την άρση της πολιτικής ευθύνης, που κατά την γνώμη μου, θα τον ακολουθεί.
Ο δε όρος "στίγμα" που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να είναι λέξη με αρνητική φόρτιση αλλά είναι ακριβής, ως όρος, προς την πολιτική της διάσταση.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

15 comments:

  1. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΕΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ,
    ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΛΑΣΑΣ.
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΚΤΕΙΘΕΤΑΙ .
    ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ .....ΜΑΣΑΣ
    ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω την εντύπωση ότι εσύ δεν καταλαβαίνεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις. Διάλεξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντε εγω δεν καταλαβαινω ,εσυ θανασακη δεν χορτασες μαυρισμα στις βουλευτικες ?υπομονη και στις ερχομενες δημοτικες δεν θα το γλυτωσεις το σολαριουμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τα λεγόμενα σας κ. Μπαλασά φέρετε κι εσύς την πολιτική ευθύνη του φεσόματος των 100.000 ευρώ και πλέον από την παράνομη απόλυση των δύο υπαλλήλων του πρώην Δήμου Επανομής . Αλλά δεν βρέθηκε κανένας να σας πάει στα δικαστήρια για να βλέπαμε το αποτέλεσμα . Τα κουκούλωσαν βλέπεις γιατί ήσουν γηγενής Επανομήτης όπως το ίδιο έκανες κι εσύ σε κάποια άλλη παρόμοια περίπτωση . Είναι μικρή η κοινωνία της Επανομής και γνωριζόμαστε όλοι καλά κ. Μπαλασά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικα τα ανωνυμα κομματοσκυλα των παραταξεων αρχιζουν και κραζουν αυτους που μεχρι χτες τους χειροκροτουσαν.Πως με τετοιου ηθους ανθρωπους θα γινει η δημοτικη αλλαγη? ΤΩΡΑ ΚΡΑΖΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΑΠΟΨΗ που τολμα να βγει μπροστα.Εναν ΕΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ που τολμαει να εχει ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ Ολοι γνωριζουμε τους κολαουζους τους χαμαιλεοντες τους καθικιοφορους των δημοτικων παραταξεων,ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΕΝΑς πραγματικος ηγετης θα τους τραβουσε το αυτι..ΝΤΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΧΑΤΖΑΒΑΤΙΔΕΣ. ΑΗΔΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΠΑΛΑΣΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε καραγκιοζη καρυωτη τον πολιτικο μπαλασα κραζουμε οχι τον καθηγητη η τον οικογενειαρχη.εκανε μια δηλωση εναντιων του πολιτικου που τον εβαλε στην παραταξη του και τον εβγαλε συμβουλο με τους ψηφους της μηχανιωνας και το ευχαριστω ειναι να λεει τις σαχλαμαρες του και να κανει κολοτουμπες οπως και εσυ καρυωτη.υπομονη για ολους εχει σπεσιαλ σολαριουμ στις επομενες εκλογες εφοσον βρειτε στεγη σε καποια παραταξη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΑΤΑΚΙ ΑΝΩΝΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΚΡΥΜΜΕΝΗΣ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΠΛΕΜΠΑ(Ο ΟΧΛΟΣ) ΠΟΥ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ...ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΥΠΗΡΟ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.(ΑΝ ΕΧΕΙΣ)Ο ΜΠΑΛΑΣΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕ. ΠΕΤΑΞΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΣΚΙΕΣ. ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ... ΕΣΥ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΘΥΜΙΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΓΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ..ΠΩΣ ΣΕ ΕΙΠΑΜΕ? Α ΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.ΤΙ ΕΜΑΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ? ΤΙ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΒΓΑΖΕΤΕ? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οπρογλίδης Θανάσης-Μεσημέρι20 Απριλίου 2013 στις 9:31 μ.μ.

    Τελικά,δεν καταλαβαίνω αυτή την τακτική ένθεν και ένθεν,που αντί να ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα,με επιχειρήματα, εκτοξεύουν απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, ο ένας στον άλλον. Θεωρώ ότι πολιτική δεν παράγουν μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες που έχουν την δύναμη να την επιβάλουν τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.Το θέμα της κατάχρησης είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης έστω και στο διαδύκτιο,παραθέτοντας τα επιχειρήματά του ο καθένας, ώστε να βγούμε σοφότεροι και να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη και να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, Οι χαρακτηρισμοί"κομματόσκυλα""καραγκιόζης","σολάριουμ" και άλλα πολλά, δεν προάγουν την συζήτηση και μας κάνουν να υποθέσουμε ότι αποτελεί αφορμή γιά ξεκαθάρισμα λογιαρασμών μεταξύ δημοτών, για διαφορές και διαφωνίες που ουδόλως μας αγγίζουν. Εμπρός κύριοι ιδού η Ρόδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αγωνιστη αρσενικε καρυωτη ακομα δεν απαντησες σε παλαιοτερη αναρτηση ,ειναι αληθεια οτι η συζηγος σου εργαζεται , στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΝΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε μου ανωνυμε.ειναι καμαριερα στα δωματια που κανει πιατσα η γυναικα σου ....αληταρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ποτε επιασε δουλεια σαν καμαριερα αγωνιστη καρυωτη πριν τον παλλαικο ξεσηκωμο των επιβατιανων με μπροσταρη εσενα, παλιολου.... η μετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριοι...κύριοι...πιο κόσμια παρακαλούμε εμείς οι αναγνώστες!
    Και για να αποφορτίσουμε λίγο το κλίμα ευχάριστα ...Ο κος Μπαλασάς εν προκειμένω τι είναι;
    Μήπως ο...ρεσεψιονίστ;
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα περισσότερα σχόλια αυτού του άρθρου είναι άστοχα, παραπλανητικά, ξεφεύγουν από την ουσία (πολιτικές ευθύνες Μαυρομάτη) και αποτελούν ύβρι απέναντι σε συντοπίτες μας χωρίς να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη από τους ανώνυμους. Καλύτερα να σιωπήσουν. Ο διαχειριστής πρέπει να τα αφαιρεί πριν ακόμη δημοσιευτούν. Καμιά δικαιολογία περί ελευθερίας του λόγου δε δικαιολογεί την παρουσία τέτοιων σχολίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφησαμε τον Μπαλασα και κανουμε ανακρισεις τωρα ως ανωνυμοι για την γυναικα του Καριωτη. Ε λοιπον ασχετως που κανω το λαθος να απαντησω νομιζω οτι εχω υποχρεωση ετσι ωστε να κοπει ο βηχας σε κατι κομπλεξικους που γραφουν οτι τους κατεβει στο χοντροκεφαλο τους. Λοιπον αφου εισαι τοσο σιγουρος γιατι δεν βγαινεις να το δηλωσεις επωνυμα,παρα ριχνεις λασπη για εντυπωσεις μεσω διαδικτυου? Δεν θα εχεις τυψεις αν αυτα που γραφεις ειναι δημοσιες συκοφαντιες? Αν ομως επιμενεις κανε την ερευνα σου και διαπιστωσετο. Ζητα τις καρτελες εργασιας,μπορεις να την παρακολουθησεις , μπορεις να δεις αν στρωνει καλα τα κρεβατια η σερβιρει καλα το πρωινο. Και αφου δεν εχεις βλακα την στοιχειωδη νοημοσυνη για να καταλαβεις οτι ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΩ ΧΟΝΤΡΟ ΓΑΖΙ .. σ αφηνω στις κομπλεξικες σκεψεις σου και για την πορεια του ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΑΛΑΣΑ και για την πορεια της γυναικας μου που ειναι ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ σ ενα απο τα πιο μεγαλα νομικα γραφεια της Ελλαδας. Αει χασου ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ. Συγνωμη που του απαντησα.. αλλα αυριο καποιος αλλος ΑΝΩΝΥΜΟΣ θα τα βαλει και με την δικη σας γυναικα ,τα δικα σας παιδια. και δεν μπορει ενα μπλοκ να φιλοξενει αποψεις ατεκμηριοτες αν δεν αναφερει την πηγη του..δεν μπορει να σπερνει ψευτικες πληροφοριες και να σπηλωνει προσωπα εντεχνα,καθε καθηκιοφορος. (Επειδη τον γνωριζεις τον τυπο χρηστο υπαρχουν ιχνη στον υπολογιστη σου ενημερωσε τον σχετικα,για τις συνεπειες της συκοφαντιας.αλοιως θα τον εντοπισω εγω σε καθε αλλο συκοφαντικο που θα γραψει για οποιονδηποτε. Εχω τον τροπο να γινω πολυ ΔΙΚΑΙΟΣ με τους αδικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΡΗΣΤΟ είχα πάρα πολύ καιρό να γράψω σχόλια παρόλο που διαβάζω όλα τα αρθρα σου,αναγκάζομαι όμως σήμερα να σχολιάσω τον κύριο ανώνυμο (αφού βέβαια προτρέπω εσένα φιλικά να μην δημοσιεύεις υβριστικού χαρακτήρα σχόλια όπως τα παραπάνω). Κυριε ανώνυμε δεν θα αναφερθώ στην γυναίκα σας ούτε στον περιγυρό σας αλλά μην εμπλέκετε την οικογένεια του καθενός στα πολιτικά σας σχέδια.την κυρία Καριώτη Κορίνα νομικό στο επάγγελμα την γνωρίζω χρόνια, κάναμε οικογενειακή παρέα, μία λαμπρή επιστήμονας που τώρα ακεί το δικηγορικό της επάγγελμα.Ποιος είστε εσείς κύριε ανώνυμε που αποκαλείτε την κυρία καμαριέρα;;;με τι απύθμενο θράσος εκφράζεστε έτσι δημόσια και σπιλώνετε την επαγγελματική ανέλιξη της κυρίας;;θέλετε να χτυπήσετε πολιτικά τον κ.Καριώτη κάντε το αλλά όχι με αυτά τα μέσα.Δεν μπορείτε να εμπλέκετε στα γραφόμενα σας την γυναίκα του άλλου,θα σας αρεσε εσάς να μιλάγανε και να γράφανε για την δικιά σας γυναίκα σε ιστολόγιο οπου ο καθένας έχει ελεύθερη πρόσβαση ανάγνωσης;;Εαν θέλατε να εχουν στόμφα τα γραφόμενα σας έπρεπε επώνυμα να γράψετε τις συκοφαντίες σας.Χρήστο γνωρίζω πολύ καλα την θέση σου για την ανωνυμία στα μπλοκς και την επικροτώ και εγώ, αλλά υβριστικού χαρακτήρα σχόλια που προσβάλουν, ειδικά μια νεα γυναίκα και δικηγόρο στο επάγγελμα θεωρώ ότι δεν πρέπει να αναρτώνται(δεν σου κάνω υπόδειξη δικό σου ειναι το μπλόκ εσύ επιλέγεις)διότι μπαίνουμε πλέον στα οικογενειακά και αυτό δεν αρμόζει στην σημερινή εποχή σε άτομα που θέλουν να ασχολούνται με τα προβλήματα του τόπου.Τον Γιώργο τον Καριώτη τον ξέρω καλύτερα απο τον καθένα σας και σας λέω τούτο:ουδέποτε θα έγραφε κάτι για τις γυναίκες των άλλων ή οτιδήποτε προσωπικό.Πολιτικά ναι έγραφε γράφει και νά είναι γερός να γράφει και στο μέλλον αλλά πάντα γράφει πολιτικά,εκεί να τον κρίνετα όπως τον κρίνω και εγώ.Κυριε ΑΝΩΝΥΜΕ μην νομίζεις οτι σε τιμουν τα γραφόμενα σου και ότι έτσι κερδίζεις τις εντυπώσεις ,βρές άλλον τρόπο να περνάς τις απόψεις σου οι οποίες και καλές να είναι καταστρέφονται απο τα προσωπικά που γράφεις.Δεν έχεις κανένα δικαίωμα κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία να σπιλώνεις και να συκοφαντείς επιστήμονες και δει γυναίκες που σπούδασαν διαβάζοντας 16 ωρες το εικοσιτετράωρο για να πετύχουν τον στόχο τους, να πάρουν το πτυχίο τους και να αρχίζουν να καταξιώνονται στον επαγγελματικό τους χώρο.Κρίμα ειλικρινά κρίμα εκνευρίστηκα με τα γραφόμενα σου διότι ετσι ρίχνεις το επίπεδο παρα πολυ χαμηλ και δεν μπορείς να σπιλώνεις μια μητέρα δύο παιδιών αξιόλογη επιστήμονα επειδή θέλεις πολιτικά να χτυπήσεις τον σύζυγο της.Εχω πάρα πολά να γράψω αλλά σταματώ εδώ διότι είμαι πολυ τσατισμένος και φοβάμαι μην γράψω κάτι παραπάνω και φτάσω στο δικό σου επίπεδο.Χρήστο σε ευχαριστώ για την φιλοξενία.ΤΣΙΑΟΥΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.