Για άλλη μια φορά η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού αποδεικνύεται ανύπαρκτη. Με καμία τόλμη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και μόνιμο έρμαιο των εσωτερικών της αντιθέσεων αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και μόνιμα παραπαίει μεταξύ μιας ακατάσχετης βερμπολογίας και ενός παλαιομοδίτικου χωριάτικου παλαιοκομματισμού. Η εκ νέου εκδήλωση της μόνιμης εχθρότητάς  της (όπως αποκαλυπτικά εκφράστηκε από κάποια μέλη της  ή με κουτοπόνηρη τακτική επιχειρήθηκε να κρυφτεί από άλλα) απέναντι στο ΚΑΠΠΑ αλλά και η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ για την πρόταση παραχώρησης που της έγινε από την Πρόεδρο και τη Συνέλευση του ΚΑΠΠΑ, αποκάλυψε τόσο την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου που θα φέρει στο Δήμο "κοντά" στο στολίδι της Περαίας όσο και την αλλοπρόσαλλη τακτική που επί χρόνια ακολουθείται από την Διοίκηση Αλεξανδρή για το θέμα.

Αφορμή για τις παραπάνω κρίσεις αποτελεί η χθεσινή συζήτηση στην 9η Συνεδρίαση του ΔΣ (που ακολουθεί ηχογραφημένη) που αφορούσε την πρόταση παραχώρησης του Κολυμβητηρίου, του κλειστού Γυμναστηρίου και του μικρού αλιευτικού καταφυγίου του ΚΑΠΠΑ από τον φορέα στον Δήμο.
Αντί λοιπόν να  εκπονηθεί μια μελέτη και να υπάρχει θετική εισήγηση για την αποδοχή της πρότασης, παρατηρήσαμε ένα Αλεξανδρή (που υποχρεώθηκε) να ζητάει στην ουσία παράταση χρόνου ώστε να συστήσει μια επιτροπή (διαπαραταξιακή την ήθελε - για άλλοθι ;;;)  που θα ....εξετάσει το θέμα.  (Άρμεγε και κούρευε ....)
Η θέση της αντιπολίτευσης (στην συντριπτική της πλειοψηφία, όπως εκφράστηκε από τους κκ Μαυρομάτη, Στεφανίδη, Μπαλασά και Παράσχου) ήταν θετική για την αποδοχή της πρότασης παραχώρησης αλλά  αρνητική στο να συμμετάσχουν σε μια επιτροπή που είτε θα παραπέμψει το θέμα στις καλένδες είτε θα νομιμοποιήσει την απόρριψη είτε θα επισημοποιήσει τον πόλεμο Δήμου-ΚΑΠΠΑ (που ξεκίνησαν από χθες οι νέοι "Κολοκοτρώνηδες": Αθανασιάδης, Πεντούσης και Γ.Βογιατζής).
Ακούστηκαν πολλά ευτράπελα με καλύτερο αυτό του Αθανασιάδη που αυθαίρετα πρόσθεσε ένα μηδενικό στα έξοδα θέρμανσης της πισίνας ανεβάζοντας το ετήσιο κόστος στις 800.000 ευρώ. Όπως κι αυτά του Γιάννη Βογιατζή που ενδιαφερόταν για το πόσα και ποια είναι τα μέλη της συνέλευσης του ΚΑΠΠΑ ή και την μνημειώδη παρέμβαση Πεντούση που με κόπο απέφυγε να προτείνει την κατάσχεση των εγκαταστάσεων του (επειδή παρέβησαν τους όρους της προγραμματικής σύμβασης).

Ο Κυριάκος Στεφανίδης παρομοίασε την περίπτωση  με αυτήν  κάποιου που του δίνουν μια Jaguar και αυτός δεν την θέλει. Και κάπου εκεί έπεσε το ευφυολόγημα Κούτουκα ότι  "όλοι καταθέτουν τις πινακίδες", και δεν ξέρουμε ποιος γέλασε ....

Το ερώτημα που κατά την άποψή μας τίθεται είναι: 
Έχετε τα κότσια κ. της παραπαίουσας Διοίκησης να δουλέψετε και να εκμεταλλευτείτε την προσφορά αυτή; Ή μήπως αυτό που πάγια σας ενδιαφέρει είναι να περνάει ο χρόνος με μια μίζερη διαχείριση της καθημερινότητας;
Δείξτε ότι μπορείτε να προσφέρετε στον τόπο. Καλοί οι μισθοί σας αλλά πρέπει να τους κερδίζετε με κόπο. Όχι ανέξοδα και φυγόπονα.

Ακούστε τα ηχητικά μαγνητοφωνημένα πρακτικά:








Σχετικές αναρτήσεις: Παραχωρείται το ΚΑΠΠΑ στον Δήμο Θερμαϊκού;
Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.