έρχεται η ανάπτυξη στο Θερμαϊκό

Στη διαμόρφωση ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων προς αξιοποίηση  (sic) έχει προχωρήσει ο Δήμος Θερμαϊκού, διαβάζω σε δελτίο τύπου που βγήκε σήμερα.
Τα τελευταία χρόνια, η λέξη «αξιοποίηση» απέκτησε σημαίνοντα ρόλο στο πολιτικό λεξιλόγιο. Πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχοι και κάτι νεόκοποι αντιδήμαρχοι, συχνά πυκνά την επικαλούνται, όταν αντιλαμβάνονται ότι από την ατζέντα τους απουσιάζει κάθε έννοια αποτελεσματικής πολιτικής.
Εγώ θα σχολιάσω δυο σημεία κι είναι αυτά που θα μας απασχολήσουν αρκετά στο άμεσο μέλλον και όσο θα μας διοικούν άνθρωποι που στο όνομα του χρήματος ή της πολιτικής τους καριέρας είναι διατεθιμένοι να ξεπουλήσουν τα πάντα.
1. "...η περιοχή του «Ποταμού» Επανομής αποτελεί σημαντική διέξοδο τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης και συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο αριθμό επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργεί την ανάγκη για αναβάθμιση και βελτίωση της εν λόγω περιοχής με γνώμονα πάντοτε τον περιβαλλοντικό και οικολογικό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες, που έχουν εκδηλώσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον..."!!!
και 2. "....η περιοχή με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι το κάμπιγκ Επανομής, το οποίο παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης με αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων υποδομών του μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ λίγα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η περιοχή του ανήκει σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα με έντονο και ιδιαίτερο οικολογικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, γεγονός που θα βοηθήσει ιδιαίτερα την ένταξή του σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα".
Υ.Γ. αυτό το "...δημιουργεί την ανάγκη για αναβάθμιση και βελτίωση της εν λόγω περιοχής, με γνώμονα πάντοτε τον περιβαλλοντικό και οικολογικό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες, που έχουν εκδηλώσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον." προαναγγέλλει το τι  "grande bouffe" έχει να πέσει.
Ξεπουλήστε τα όλα ρε κουφάλες, αφού είστε ανίκανοι να τα διαχειριστείτε σωστά. Αλλά φταίει κι ο Παραδείσης που απ' την πρώτη μέρα σας τσιγκλάει να εκποιείστε δημόσια περιουσία. Κι άλλο που δε θέλατε κι εσείς...

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

  1. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν ξεπουληθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή για να ξεπληρώσει η Επανομή τα χρέη της αλλά δυστυχώς δεν έγινε . Ο Παραδείσης ήξερε και ξέρει τι λέει , κάποιοι άλλοι είναι αγκυλωμένοι σε νοοτροπίες του παρελθόντως . Όταν , αυτοί που εσείς επιλέξατε δεν ήταν ικανοί να τα αξιοποιήσουν είναι λογικό επακόλουθο να τα αξιοποιήσουν αυτοί που μπορούν μπας και δει άσπρη μέρα και η Επανομή . Είδαμε και τα μεγάλα κέρδη (ο κλέψας του κλέψαντος)όταν τα εκμεταλεβόταν η δημοτική επιχείρηση . Όπως είδαμε και τον δικό σας δήμαρχο (γέννημα θρέμα ) που τα έδωσε σε ιδιώτη με τον όρο το ρεύμα και το νερό να τα πληρώνει ο δήμος . Αυτοί είναι δήμαρχοι . Ήδη άφισαν ιστορία και οι Επανομήτες πλήρωσαν και πληρώνουν το τίμημα των επιλογών τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακομη δεν καταλαβατε οτι δεν προκειτε να ασχοληθουν με τα προβληματα που απασχολουν την καθημερινοτητα μας αλλα σκοπος ολων οσων υποστηριξαν την ¨αυτοδιοικητικη¨ μεταρυθμιση ειναι η εξυπηρετηση των μεγαλων συμφεροντων στο ονομα μιας δηθεν αναπτυξης προαποφασισμενης εδω και χρονια πριν κρισης και τροικας!! κατα τις επιταγες της ΕΕ. αντε και καλα ξεπουληματα τωρα μην κλαιτε αυτους ψηφισατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το κακό έχουμε εμείς οι Έλληνες (μια μερίδα ). Για ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε εμείς φταίνε πάντα οι άλλοι . Εάν οι δήμαρχοι σας ήταν ικανοί και αξιοποιούσαν τα φιλέτα , σήμερα θα γεννιόταν τέτοιο θέμα ; Αλλά όταν επιλέγετε άχριστους και ανίκανους , τη στιγμή που η Επανομή είχε ικανούς και τίμιους υποψηφίους , με κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα σας φταίνε οι άλλοι ; Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει .
    Σου θυμίζω πως ο δήμαρχός σας κ. Γραμμένος δεν παραβρέθηκε σε δικαστήριο να εκπροσωπίσει τα συμφέροντα του Δήμου με αποτέλεσμα να χαθεί δεσμευμένη έκταση που προοριζόταν για σχολεία και πράσινο με αποτέλεσμα να επιστραφεί στον ιδιώτη . Μήπως και γιαυτό φταίνε άλλοι; Ψάξε , μάθε και γράψε ένα άρθρο έστω και εκ των υστέρων γιατί πιστεύω πως σ' ενδιαφέρει το καλό της Επανομής . Ρώτα χαλιάπα και Παραδείση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οσο εμεις θα ασχολουμαστε ποιος ειναι ικανος δημαρχος και ποιος οχι με βαση τον τοπο η΄αλλα αυτοι θα ξεπουλανε για να κερδισουν καποιοι ακομη περισσοτερα τωρα που θα εχουν και φτηνους ερργαζομενους. παντως τα εσοδα δεν θα πανε στα χρεη των δημων και σε εργα στον τοπο οπως νομιζεται αλλα στις τραπεζες και σε μεγαλους ομιλους για να ξαναεπενδυσουν. ειναι καιρος να αντιληφθουμε ολοι τι σημαινει καλλικρατη. εμεις θα πληρωνουμε συνεχως περισσοτερα για εργα που δεν θα βλεπουμε για να κερδιζουν λιγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Έλληνα , να μιλάει γενικά και αόριστα . Και ενώ εγώ αναφαίρομαι σε συγκεκριμένο θέμα και συγκεκριμένο όνομα εσύ αναφέρεσαι γενικά και αόριστα , λέγοντας , "αυτοί" "κάποιοι" και θα πρέπει εμείς να ακολουθήσουμε ή να αναλύσουμε το σκεπτικό σου για να τους ανακαλύψουμε. Εκτός και αν δεν μας συμφέρει η αυτοκριτική γιατί είναι δικοί μας άνθρωποι (συγγενείς , φίλοι , κουμπάροι κλπ). Αλλά έτσι είναι , στις ξένες πλάτες εύκολα ρίχνουμε τις βουρδουλιές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.