Δεν θεωρήσαμε αναγκαίο να σχολιάσουμε ως τώρα το γραφείο τύπου του Δήμου Θερμαϊκού. Γιατί γνωρίζαμε ότι απαρτίζεται από ένα πρόσωπο, την δημοσιογράφο κ. Νάντια Τάπρα, που έχει επιφορτιστεί με τον δύσκολο ρόλο να στηρίξει επικοινωνιακά το υποτυπώδες έργο μιας θλιβερής (με ελάχιστες εξαιρέσεις) διοίκησης , και με δελτία τύπου που κατά καιρούς μας διανέμει προσπαθεί να προβάλλει αξιοπρεπώς τα γεγονότα, τις εκδηλώσεις του δήμου και τις  δηλώσεις των εργοδοτών της.
Δεν έτυχε να παρακολουθήσουμε ως τώρα την ραδιοφωνική εκπομπή προβολής της διοίκησης Θερμαϊκού την οποία επιμελείται η δημοσιογράφος.
Ακούσαμε όμως την εκπομπή της περασμένης Τετάρτης και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από τον τρόπο που προσεγγίζει η οικοδεσπότης το θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ. Ξεπούλημα που ανέλαβε να διεκπεραιώσει η τρικομματική δυστυχία που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Υποθέτουμε πως η συμπαθής δημοσιογράφος αναγκάστηκε να προμοτάρει τη "δέσμευση της Ελλάδας στους εταίρους της (sic!)  να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία του δημόσιου στον ιδιωτικό τομέα για να διευκολυνθεί η προσέλκυση νέων επενδυτικών κεφαλαίων και το άνοιγμα των αγορών, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης" δίνοντας πάσα στον καλεσμένο της δήμαρχο κ. Αλεξανδρή για να πληροφορήσει τους δημότες για το ξεπούλημα των κάμπινγκ Επανομής, Αγίας Τριάδας και το οικόπεδο της ΕΡΤ στα Τσαΐρια.
Έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις του Δημάρχου που εστιάζεται στα νομικά ζητήματα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εκτάσεων που βγαίνουν κυριολεκτικά στο σφυρί. Κατανοητή και η προσπάθειά του να θέλει  να καθησυχάσει τους δημότες. Αλλά ο εφησυχασμός δεν θεωρούμε ότι είναι ο καλύτερος σύμβουλος σε περιπτώσεις άγριας επίθεσης στην δημοτική περιουσία από ένα ανάλγητο κράτος.

Το ηχητικό απόσπασμα:


Η κ. Ζαριφέ, η ιχθυαγορά και το κίνημα χωρίς μεσάζοντες.

Στην ίδια εκπομπή εντύπωση μας προκάλεσε το άτοπο κατά τη γνώμη μας επιχείρημα ότι η ιχθυαγορά πρέπει να παραμείνει στη Μηχανιώνα (δίπλα στην ιχθυόσκαλα) "γιατί έτσι προστατεύονται οι καταναλωτές, έχουμε καλύτερης ποιότητας προϊόντα, χωρίς πολλούς μεσάζοντες στις καλύτερες τιμές, το κίνημα της εποχής μας είναι προϊόντα χωρίς μεσάζοντες .....
Αγαπητή κ. Αντιδήμαρχε μπορείς να επικαλεστείς πολλούς λόγους για να αποτρέψεις μια βλαπτική για τα συμφέροντα του δήμου  απόφαση. Νομίζουμε όμως ότι δεν θα πρέπει να εξαντλείς την ευρηματικότητά σου για να υπερασπιστείς την αναγκαιότητα παραμονής της ιχθυαγοράς στο Δήμο, επιστρατεύοντας παραπλανητικά επιχειρήματα όπως ότι επειδή είναι δίπλα στην ιχθυαγορά δεν υπάρχουν μεσάζοντες και πολύ περισσότερο αν υπαινίσσεσαι ότι ιχθυαγορά  μπορεί και να εντάσσεται στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες.
Λίγη προσοχή στο τι λέμε ποτέ δεν βλάπτει, ιδιαίτερα σε εκπομπές που μπορεί να ακούει και περισσότερος κόσμος.

Το ηχητικό απόσπασμα:


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.