Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ χαιρετίζει και συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής , κατά των μεταλλείων , της Eldorado , του Μπόμπολα , της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού και των προσκυνημένων αυλικών της και παπαγάλων , που στηρίζουν την επίπλαστη επένδυση με όποιο κι αν είναι το κόστος : Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ , ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΛΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ , ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ , ΓΙΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΩ !!!!

Οι Χαλκιδικιώτες παλεύουν για τα αυτονόητα , γι’ αυτά που καθορίζουν την ανθρώπινη υπόσταση και αποτελούν την ικανή και αναγκαία συνθήκη της ύπαρξής μας : τα δάση – ως πνεύμονας , τη μάνα γη και το νερό ως ρυθμιστής των πάντων . Τα επιχειρήματα των επενδυτών ( τρομάρα τους ) , ωχρυούν μπροστά στον αγώνα για την ζωή που δίνουν οι κάτοικοι . Γι’ αυτό χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους , για να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια στους κατοίκους : προβοκατόρικες επιθέσεις , ψευδομάρτυρες , αναληθείς κι ανακριβείς περιβαλλοντικές μελέτες και μεθόδους εξόρυξης κι επεξεργασίας που δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα σε τόσο μεγάλης έκτασης και όγκου μεταλλευμάτων , χιλιάδες ανύπαρκτες θέσεις εργασίας κ.λ.π. .

Φαντάζουν γελοίοι και νάνοι , μπροστά στον αγνό , επίμονο και γιγάντιο αγώνα των κατοίκων . Μέχρι τώρα οι αγωνιστές χαλκιδικιώτες έχουν γκρεμίσει όλα τα επιχειρήματα των επενδυτών και των παρατρεχάμενων , σαν χάρτινους πύργους , αντιτάσσοντας επιστημονικές μελέτες , εικόνες καταστροφής άλλων περιοχών του πλανήτη , που πέρασε ο επενδυτικός τυφώνας των εξορύξεων , ντοκουμέντα , συνεντεύξεις και ό τι άλλο πέσει στην αντίληψή τους . Από την άλλη πλευρά , αντιμετωπίζουν καθημερινά τυφλά χτυπήματα εναντίον τους , με χημικά , πλαστικές σφαίρες , ξυλοδαρμούς , συλλήψεις , τρομοκρατία , προσαγωγές , προπηλακισμούς , φακέλλωμα των πάντων , για να καταστείλουν τον αγώνα τους και να παραδειγματιστούν όλοι οι υπόλοιποι που είναι ένα βήμα πριν το ξεσηκωμό . Παράλληλα με τον αγώνα τους , έχουν αναπτύξει την πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ τους , χωρίς συνταγές και σχεδιασμούς , αλλά αυθόρμητα και σαν φυσικό επακόλουθο του δίκαιου αυτού αγώνα . Έχουν καταφέρει να φτάνει η φωνή τους σ’ όλα τα σημεία του πλανήτη και να κερδίζουν συναγωνιστές και συμπαραστάτες , που συντονίζονται μαζί τους .

Δίκαια , λοιπόν φέρετε τον τίτλο του Γαλατικού χωριού . Είστε για όλους μας το πρότυπο αγωνιστικότητας , αλληλεγγύης , επαναστατικότητας . Έχετε ξεπεράσει τον φόβο και το σοκ που καθηλώνει εκατομμύρια ανθρώπους στον καναπέ τους κι αναρωτιούνται , γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε , με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας . Τα πάντα καταρρέουν και ρευστοποιούνται στον βωμό του χρήματος και της παγκοσμιοποίησης , με όπλο απέναντί μας το αέναο χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν .

ΕΙΜΑΣΤΑΝ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ , ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΕΣΑΣ - ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ .
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.