Και νέα αντιφασιστική κίνηση δημιουργήθηκε στον Θερμαϊκό, αυτή τη φορά από νεολαίους Μηχανιώτες. Σε εξορμήσεις που προγραμματίζουν κάθε βδομάδα διανέμουν έντυπο υλικό με το οποίο καλούν τους συμπολίτες τους να μην σιωπήσουν στην επιχειρούμενη εξάπλωση του φασισμού στην περιοχή.
Η προκήρυξη:

«Τους τελευταίους μήνες στο χωριό μας άνοιξε γραφεία η «Χρυσή Αυγή» και το χωριό δεν μίλησε. Δέχτηκε βουβά τους οπαδούς της χούντας και των Ναζί. Την 28η Οκτωβρίου ακούγονται στην πλατεία του χωριού τα ονόματα εκείνων που έπεσαν πολεμώντας τους φασίστες και τους Ναζί και τώρα σε κεντρικό σημείο του χωριού κυματίζει η σημαία των οπαδών του Χίτλερ, η οποία παραπέμπει στη σβάστικα του φασισμού. Δίπλα σ΄αυτήν, σηκώνουν την ελληνική σημαία η οποία σημαίνει Ελευθερία ή Θάνατος. Ποια η σχέση του εθνικισμού με την Ελευθερία;Καμιά! Αυτοί που θαυμάζουν τους δολοφόνους βασανιστές της Κατοχής, δεν είναι πατριώτες, είναι προδότες!
Χαιρετούν ναζιστικά, κυνηγούν όσους είναι διαφορετικοί, αγαπούν το αίμα, λατρεύουν τον Χίτλερ, εκμεταλλεύονται την άσχημη κατάσταση της κοινωνίας μας για να κερδίσουν ψήφους.Παριστάνουν τους ευσεβείς χριστιανούς, ενώ κηρύττουν το μίσος. Ο Χριστός όμως μιλούσε για αγάπη.
Αυτό είναι το μέλλον που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας; Κάποτε οι πατεράδες και οι παππούδες μας ήρθαν εδώ και ήταν ξένοι, ήταν οι διαφορετικοί, οι κυνηγημένοι. Κι εμείς τώρα θα παρακολουθούμε βουβού τον φασισμό να εξαπλώνεται;
Εάν σιωπήσουμε, τότε κανείς δεν θα μιλήσει όταν έρθουν και για μας. Εάν ανοίξουμε τα μάτια μας θα δούμε πως αυτοί οι άνθρωποι είναι νεοναζί και φασίστες.
Εάν ανοίξουμε τα αυτιά μας θα ακούσουμε καθαρά πως λένε ψέματα.
Εάν αφήσουμε το μυαλό μας να σκεφτεί, τότε θα καταλάβουμε πως κανένας φασίστας δεν είναι δεκτός στο προσφυγικό χωριό μας.
Εάν ανοίξουμε το στόμα μας, θα φωνάξουμε ΕΞΩ.
                                      Μηχανιώτες ενάντια στο Φασισμό»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Ευτυχώς αρχίζει μια αντίδραση στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Η εικόνα που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο πρωί στην οδό Αγ. Νικολάου κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μηχανιώνα μας γεμίζει φόβο και αγανάκτηση. Δυστυχώς η προσέλευση κατοίκων της περιοχής για να προμηθευτούν δωρεάν τρόφιμα ενισχύει και συντηρεί αυτή την κατάσταση. Φοβόμαστε για τις περαιτέρω εξελίξεις κι ελπίζουμε να βρεθούν τρόποι επέμβασης σ΄ αυτό το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστηχώς μας κυβερνούν ανθέλληνες και κάθε προσπάθεια φιλοπατρίας χαρακτηρίζεται εθνικισμός. Το άσχημο είναι ότι αυτό το ανθελληνικό μίσος βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους ίδιους τους Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά μην το έγραψαν "νέοι" αυτό το κείμενο!
    Καμιά φανατική ΣΥΡΙΖΑία το έγραψε.

    Όταν μάθει η κυρία αυτή να διακρίνει
    τον αρχαιοΕλληνικό Μέανδρο από τη σβάστικα,
    και τους Έλληνες που πήγαιναν στο εξωτερικό ΝΟΜΙΜΑ ως μετανάστες για εργασία με τους ασιάτες ακι αφρικανούς λαθρομετανάστες (συνήθως φανατικούς ισλαμιστές) που έχουν κατακλύσει την πατρίδα μας
    από τους Έλληνες πρόσφυγες που επέστρεψαν στην ελεύθερη Ελλάδα μετά τον διωγμό των Τούρκων,
    τότε θα μάθει να μπορεί να βλέπει καλύτερα.

    Μέχρι τότε ας πάρει μπόλικα χαρτομάντιλα να σκουπίζει τα δάκρυά της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μακρυγιάννης είχε κάποτε πει ότι οι λαοί που ξέχασαν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν...

    Δυστυχώς λοιπόν ως λαός ξεχνάμε την ιστορία μας.

    * Ξεχνάμε την περιθωριοποίηση και τις προσβολές που δεχόταν οι μικρασιάτες από τους ντόπιους "πατριώτες" που τους ανεβοκατέβαζαν Τούρκους.

    * Ξεχνάμε τη χούντα του μεταξά.

    * Ξεχνάμε το Χίτλερ και όλο το κακό που έκανε στον τόπο μας.

    * Ξεχνάμε τα τάγματα ασφαλείας που αντί να πολεμούν τις δυνάμεις κατοχής (Γερμανούς, Ιταλούς) σκότωναν αντιστασιακούς επειδή ήταν κομμουνιστές (δείτε εδώ).

    * Ξεχνάμε τη βία και νοθεία του Καραμανλή

    * Ξεχνάμε τη χούντα των συνταγματαρχών που φέσωσαν την Ελλάδα και ξεπούλησαν την Κύπρο.

    * Ξεχνά το ότι οι Έλληνες μετανάστες σε Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία ήταν νόμιμοι γιατί οι χώρες είχαν ανοιχτή πολιτική και δεν ήταν οχυρωμένες πίσω από το δίκαιο του αίματος.

    * Ξεχνάμε και το ότι η Χρυσή Αυγή πέρα από "αρχαιοελληνικούς μαίνδρους" χαιρετούσε ναζιστικά, νοσταλγούσε το Χίτλερ και έβγαζε πρωτοσέλιδα με σβάστικες .

    Και τώρα νομίζουμε ότι επειδή δίνει κάποια τρόφιμα δεν μας πάρει τη ζωή μας, την ελευθερία μας και την ειρήνη.

    Ας μην ξεχνάμε λοιπόν την ιστορία μας και αυτούς τους μισανθρώπους, εγκληματίες να μην τους αφήνουμε να μολύνουν με μίσος την κοινωνία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.