Αποτύπωσα προχτές, φωτογραφικά, τις εντυπώσεις μου από την εικόνα εγκατάλειψης της περιοχής του Ποταμού. (ψάχνοντας τη Γαλάζια Σημαία).
Επιμένω στον Ποταμό γιατί υποτίθεται είναι το «καλό χαρτί» της Επανομής σ’ αυτήν την «παρτίδα» που λέγεται τουριστική ανάπτυξη του Δήμου και επανέρχομαι....
Μια  λέξη μόνο μπορεί να αποτυπώσει τα συναισθήματα ενός επισκέπτη της περιοχής. ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.
Και για μας που γνωρίζουμε το μέρος κοντά 50 χρόνια, θλίψη αλλά και αγανάκτηση.
Μια ερώτηση - καρμπόν βγαίνει απ’ τα χείλη του κάθε επισκέπτη και δη, ξένου. Την άκουσα πάμπολλες φορές, χθες το μεσημέρι σ’ ένα απ’ τα 2 ιδιωτικά beachbar που λειτουργούν και έχει καταντήσει γραφείο παραπόνων : «Τι έγινε ρε παιδιά εδώ;»
 Άντε να εξηγήσεις, τώρα ότι πέσαμε σε ανίκανους, χωρίς βούληση, χωρίς οράματα, χωρίς προγραμματισμό. Άντε να εξηγήσεις ότι το «βομβαρδισμένο τοπίο» δεν ήθελε και πολύ δουλειά για να το συμμορφώσεις. Να βάλεις πέντε ντουζ, να καθαρίσεις τις βρομιές του προηγούμενου "επενδυτή", να συμμαζέψεις λίγο τα σκουπίδια, να πετάξεις πέντε ταμπέλες κακής αισθητικής, να, να ...
Κι άντε να πείσεις τους κακόπιστους ότι μερικά πράγματα δεν γίνονται και σκόπιμα. Υποβαθμίζουμε μια περιοχή για ευνόητους λόγους (που βρίσκονται λίγο αριστερότερα).
Ελάτε λοιπόν δήμαρχε και κύριοι της διοίκησης, να απολογηθείτε εσείς στον κόσμο για το τι έγινε εδώ. Να μας πείτε πού είναι οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν, πού είναι  τα ουκ ολίγα έσοδα από τα ενοίκια, τα τόσο απαραίτητα  στα άδεια σας ταμεία, πού είναι οι αναπτυξιακές σας εξαγγελίες που τις έκανε ο Πολύκαρπος ανέκδοτο.
Το θέμα είναι όμως ότι η ζημιά που γίνεται τώρα θα έχει αντίκτυπο σε βάθος χρόνου. Η επισκεψιμότητα θα μειώνεται σταδιακά κι όταν με το καλό (μας), σας στείλουμε σπίτια σας, θα είναι αργά πλέον για τον τόπο.
Πάντως τη Γαλάζια Σημαία, την πήρατε. Να τη βάλτε λοιπόν στην πισίνα σας δήμαρχε γιατί για τον Ποταμό δεν κάνει.
Υ.Γ. 1. Απ’ τις 5 Οκτωβρίου του ’12, το τοπικό συμβούλιο Επανομής, σας έστειλε απόφασή του για δημοπρασία των περιπτέρων. Εσείς τι κάνατε;
Υ. Γ. 2. Στο προεκλογικό σου φυλλάδιο έγραφες : «Ειδικά προγράμματα για Επανομή και Μεσημέρι». Και μέσα σ’ όλα φιγουράριζαν και οι αναπλάσεις στο θαλάσσιο μέτωπο και η βελτίωση των υποδομών φιλοξενίας των επισκεπτών…
 Αλλά τι λέω τώρα. Εσύ παλεύεις να κρατηθείς στην καρέκλα σου, εμάς θα βλέπεις στην Επανομή;
Υ. Γ. 3. Απευθύνομαι στο δήμαρχο και το σινάφι του γιατί ο πρόεδρος της Επανομής αποδείχτηκε για άλλη μια φορά κατώτερος των περιστάσεων. Κάποιος απ’ τους παρατρεχάμενούς του, πρέπει να του εμπλουτίσει το φτωχό του λεξιλόγιο με τις λέξεις «διεκδικώ» και «απαιτώ», αν και αμφιβάλλω ότι κι αυτοί τις ξέρουν. 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Αγαπητέ φίλε αιθερόπλοε , μήπως αδικείς τον μεγάλο ευεργέτη και πρόεδρο της Επανομής ; Ξεχνάς ότι έβαλε από την τσέπη του κάποιες χιλιάδες ευρώ για την ασφαλτόστρωση των δρόμων σας και σας έκανε την Επανομή μικρό Παρίσι ; Μην είμαστε και αχάριστοι . Ο άνθρωπος γεννήθηκε γαι να υπηρετεί την Επανομή . Κάποιοι Επανομήτες πάντως λένε πως αν δεν ήταν και αυτός δεν ξέρουμε κι εμείς τι θα γινόμασταν . Εγώ λέω , πως ο πολιτικός είναι ο καθρέφτης του λαού του . Οι αναγνώστες θα κρίνουν ποιός έχει δίκαιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να του στήσετε άγαλμα στην κεντρική πλατεία, του ευεργέτη.
    Ρε δεν πάτε καλά εκεί στην Επανομή...
    Είπαμε να είστε πιο πίσω, αλλά όχι κι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.