Στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος απέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ένα θανατηφόρο τροχαίο που έγινε πριν από τέσσερα χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καταδικάζοντας τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον προϊστάμενο της διεύθυνσης οδοποιίας καθώς και τον υπεύθυνο μηχανικό της εταιρείας που ανέλαβε για λογαριασμό της «Αττικό Μετρό» την κατασκευή του σταθμού στην οδό Βενιζέλου. Και οι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι συγγενείς νεαρού μοτοσισκλετιστή που έχασε τη ζωή του στις 14 Ιουλίου 2009 στην οδό Εγνατία στη διασταύρωση με τη Χαλκέων. «Διερχόμενος από το σημείο στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας διέσχισε τμήμα με κοιλώματα, εγκάρσιες αυλακώσεις, διατρήσεις και ρήγματα που προκάλεσαν την απώλεια πρόσφυσης του δικύκλου του και την αδυναμία έγκαιρης πέδησης». Στη συνέχεια η μοτοσικλέτα προσέκρουσε σε σταματημένο προπορευόμενο αυτοκίνητο. Το θύμα μετά την πρόσκρουση εκτοξεύτηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και παρασύρθηκε από λεωφορείο του ΟΑΣΘ! Το δικαστήριο έκρινε ότι τόσο ο τότε αντιδήμαρχος Ευάγγελος Δημητρίου όσο και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης οδοποιίας δε μερίμνησαν για τη συντήρηση του δρόμου ενώ ο μηχανικός της εταιρείας σύμφωνα με το κατηγορητήριο έπρεπε να αποκαταστήσει το οδόστρωμα μετά την ολοκλήρωση του έργου και πριν ο δρόμος παραδοθεί στην κυκλοφορία.  
Σημ. Ακτιβιστή: Τα σαμαράκια και οι λακούβες σε όλο το Δήμο διεκδικούν βραβεία Γκίννες Δήμαρχε. Ιδιαίτερα ο κεντρικός δρόμος, μέσα στην Κερασιά είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ατυχήματα όπως το παραπάνω που έχασε τη ζωή του ο νεαρός. Και επειδή πολλοί πλέον κινούμαστε πάνω σε δύο ρόδες, να αρχίσεις να περιμένεις αγωγές για ζημιές αλλά και σωματικές βλάβες που προκαλούνται από τα μη συντηρούμενα σωστά οδοστρώματα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.