35.000 ευρώ συνολικό χρέος από μικρά τιμολόγια της Επανομής θα μείνει απλήρωτο και διαγράφεται επειδή δημιουργήθηκε από προμήθειες κυρίως υλικών χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Οι δικαιούχοι θα χάσουν τα λεφτά τους, επειδή δεν προσέφυγαν έγκαιρα για να πληρωθούν.
Οικονομίδης: "Τους παρακαλούσαμε να μας εξυπηρετήσουν και τώρα δεν τους πληρώνουμε".
Μπαλασάς: "Ασελγούμε σε βάρος των προμηθευτών. Χάνουμε την αξιοπιστία μας. Μήπως έπρεπε να προστατεύσουμε τους προμηθευτές ενημερώνοντάς τους για τη νομοθεσία";
Κούτουκας: "Κάποιοι έχουν την ευθύνη".
Μαυρομάτης: "Αν υπήρχε η πολιτική βούληση θα είχε ξεπεραστεί το θέμα... Βρέστε τρόπο και πληρώστε τους. Υπάρχει ανικανότητα. Είχατε χρόνο να κάνετε τα εντάλματα".
Αυτά ακούστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 23-5-2013, μετά από την εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών Χρ. Βογιατζή.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και με βάση τη νομοθεσία έπρεπε να παρθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όσο δυσάρεστο κι αν ήταν αυτό. Τόνισε ακόμη ότι δεν υπήρξαν οι διαδικασίες στον πρώην δήμο Επανομής (αποφάσεις, τιμολόγηση κ.τ.λ.) ώστε να μπορεί ο Καλλικρατικός πλέον δήμος να εκδώσει τα αντίστοιχα εντάλματα.
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε αρνητικά. Παρόλα αυτά οι διάφοροι μικροπρομηθευτές του δήμου δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα που τους χρωστά ο δήμος.
----------------------
(Στο ίδιο ΔΣ ο Καζάκης μίλησε για την υπόθεση camping - ΤΑΙΠΕΔ, με απολογητική; διάθεση)
Καζάκης : "Για το κάμπινγκ είναι γεγονός καθυστερήσαμε. Να πάρουμε την ευθύνη. Τις αποφάσεις τις κληρονομήσαμε από τον κ. Οικονομίδη. Βγήκε απόφαση από το συμβούλιο επικρατείας κι αδιαφορήσαμε. Και μάλιστα πριν από 1 χρόνο πάλι είχε διαδοθεί ότι τα «φιλέτα» αυτά ήθελαν να τα πάρουν."
Αλεξανδρής: κ. Καζάκη καθόλου δεν καθυστερήσαμε. Ελάτε να δείτε τα χαρτιά.

Καζάκης: Δήμαρχε με μένα μιλάς. Τα χαρτιά στα έδωσα εγώ πριν από ενάμιση χρόνο. Τα κάμπινγκ του Θερμαϊκού πρόκειται να δοθούν σε ιδιώτες. Τα ανέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ.

Και τα σχετικά ηχητικά ντοκουμέντα από τη συνεδρίαση:

1.Η συζήτηση και όλες οι τοποθετήσεις και αντεγκλήσεις για την παραγραφή απαιτήσεων κατά του Δήμου:


2. Η κόντρα Αλεξανδρή - Καζάκη για την ολιγωρία και καθυστερήσεις της διοίκησης στο θέμα κατοχύρωσης της δημοτικής περιουσίας:



Η φώτο από τον αιθεροπλώο
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.