Μια ακόμα συνεδρίαση  επαλήθευσε τον χαρακτηρισμό που έχει επικρατήσει από παλιά για την διοίκηση, ότι μοιάζει με  "παιδική χαρά".
Και θα μπορούσε κανείς να  διακωμωδήσει την διοίκηση μ' αυτόν το όρο  έτσι απλά, αν χθες ειδικά δεν είχε να  ασχοληθεί με θέματα που αφορούν αυτήν την ίδια την ζωή των δημοτών, την ποιότητα ζωής τους και δεν ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν   σε ευθεία συνάρτηση με την υπεράσπιση  δημοτικών συμφερόντων και κατοχύρωση δημοτικής περιουσίας.

Με ψήφους 14 έναντι 13 πέρασε εισήγηση του Αντιδήμαρχου Τεχνικής Υπηρεσίας με την οποία απορρίφθηκαν οι ενστάσεις-προσφυγές κατοίκων που υποβλήθησαν ενάντια στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του επιχειρηματία - ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΣΑΝΤΑ. 
Τι κι αν σφυροκοπήθηκε η συγκεκριμένη τροποποίηση, τι κι αν πλήθος βάσιμων και ουσιαστικών επιχειρημάτων ετέθησαν από συμβούλους της μειοψηφίας αλλά και κατοίκους που ουσιαστικά κατέστησαν έκθετους αυτούς που συναίνεσαν στο ανοσιούργημα της μείωσης της οδού Κουντουριώτου και στο θάψιμο της προοπτικής για διάνοιξη του παραλιακού μετώπου. 
Τι κι αν οι τοπικοί (Μπαξετσιφλιώτες Ζαριφέ, Μπάρμπας) κράτησαν την αρχική τους στάση ενάντια στην τροποποίηση.
Τι κι αν κάποιοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας λευκό (;) (Μπαλασάς, Τροκάνας Κ,  Πεντούσης, Ζιφκοπούλου, Βογιατζής Κ,) και άλλοι μετέβαλλαν άποψη από την προηγούμενη ψηφοφορία με χαρακτηριστικότερη εκείνου που ομολόγησε πως "τα ψάρια που τον φίλεψαν ήταν ιχθυοτροφείου"(Ζεφκόπουλος). Τι κι αν άλλοι  που στην ψηφοφορία προηγούμενης συνεδρίασης απουσίαζαν (Κουκουρίγκος Βαγγέλης) στάθηκαν στο πλευρό των κατοίκων.
Τι κι αν άλλοι δήλωσαν πως τους προβλημάτισαν οι πολλές ενστάσεις και τα επιχειρήματα των δημοτών που προσέφυγαν αφού ο προβληματισμός τους ήταν "μούφα" που κατέληξε στο να ψηφίσουν και πάλι  ομαδικά υπέρ των συμφερόντων του επιχειρηματία (ομάδα Στεφανίδη - Ζαβέρκος, Λιόλιος, Φερβελή). Και φυσικά κύριο ρόλο στο αποτέλεσμα διαδραμάτισαν οι σθεναρές (βουβές όμως, εκτός από αυτή του εισηγητή που αναγκαστικά υπερασπίστηκε την καταψήφιση των ενστάσεων) βοηθητικές προς τον "επενδυτή" ψήφοι των κκ  Αθανασιάδη, Βασιλειάδη, Καζουλίδη, Παράσχου, Κούτουκα, Βογιατζή Γ, Βογιατζή Χ, Παπαδοπούλου Π, Φαρίνη, Τσακμάκα,  αλλά και οι ηχηρές (σε στυλ πιρουέτας - ακούστε το ηχητικό για να το διαπιστώσετε) δια στόματος Στεφανίδη αυτές της ομάδας του.
Ακούστε την δικαιολόγηση της ψήφου Στεφανίδη:

Με το μέρος των κατοίκων στάθηκαν καθαρά (ψηφίζοντας θετικά) οι κκ Μαυρομάτης, Μισαλέμης, Κουκουρίγκος, Μήλιος, Βουδούρης, Μόραλη, Μπάρμπας, Ζαριφέ.
Και λευκό ψήφισαν οι κκ Μπαλασάς, Τροκάνας Κώστας,  Πεντούσης, Ζιφκοπούλου, Βογιατζής Κώστας.

Απορία 1η: Έχει ή όχι σημασία (γιατί συνέπειες ασφαλώς έχει) η απουσία ορισμένων  δημοτικών συμβούλων από την χθεσινή συζήτηση; Στους απόντες συγκαταλέγονται   η Πρόεδρος του τοπικού των Ν.Επιβατών και οι κκ Ντόκας, Τσαπουρνάς, Τροκάνας Π, Παπαμιχαήλ Ειρ, Οικονομίδης, Παράδεισης.

Απορία 2η: Μήπως από κάποιους (ευαίσθητους .... λέμε τώρα!) θα έπρεπε να τεθεί ζήτημα καταγγελίας της πρόθεσης του επιχειρηματία να εγκαλεί στην δικαιοσύνη πολίτες του Δήμου (ανθρώπους της επικοινωνίας)  εξαιτίας της δημοσιοποίησης λεχθέντων σε συνεδριάσεις του ΔΣ ;;;

Απορία 3η: Γιατί άραγε εκτίθενται με αυτήν την επιμονή τους οι φιλικά διακείμενοι στις επιδιώξεις  του επιχειρηματία αφού θεωρείται δεδομένο ότι συγκεκριμένη απόφαση (όπως και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση εξηγείται στην απορριπτική των πρώτων ενστάσεων απάντηση) θα κριθεί -και κατά πάσα πιθανότητα - θα απορριφθεί από το ΥΠΕΚΑ;

Απορία 4η: Γιατί κ. Στεφανίδη δίνετε την εντύπωση σε όσους άκουσαν την αιτιολόγηση της ψήφου σας ότι πραγματοποιήσατε μια τεράστια πιρουέτα και επανήλθατε στα ίδια;

Απορία 5η: Αφού μετά από ερώτηση του κ. Μισαλέμη επιβεβαιώθηκε η παράνομη τοποθέτηση δενδρυλίων στην αμμουδιά μπροστά από το ΣΑΝΤΑ (αντιδήμαρχος γνωστοποίησε πως έγινε μήνυση στον υπεύθυνο ξενοδόχο) αδυνατούμε να αντιληφθούμε την επικρότηση της πράξης του από την κ. Ζαριφέ. Μήπως να δημιουργήσει ο κάθε επιχειρηματίας ένα δάσος στον αιγιαλό, μπροστά στο μαγαζί του; Να μετατρέψουν οι μαγαζάτορες την παραλία σε Βάι;

Το πρώτο μέρος της συζήτησης για το ΣΑΝΤΑ:


Το δεύτερο μέρος της συζήτησης και η ψηφοφορία για το ΣΑΝΤΑ:


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Το άρθρο αποτελεί τον καλύτερο οδηγό-συμβουλάτορα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τελεία και παύλα. Mία αναδημοσίευσή του 3 μέρες πριν τις εκλογές θα είχε την αξία του.
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ψηφησαντες θετικα φαινεται εφαγαν ψαρια αλανιαρικα και οχι ιχθειοτροφειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν τρώνε αλανιάρικα ψάρια διάβασα κάπου, βγάζουν περισσότερο μελάνι σαν νοιώθουν κίνδυνο οι...σουπιές!
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι επίσημες απαντήσεις των ενστάσεων στην απόφαση;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.