Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων κατά την έκτακτη χθεσινή συνεδρίαση.
Ο Πρόεδρος ανήγγειλε - προδιαδικαστικά - την αποδοχή της υποβληθείσας παραίτησης του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Ντόκα. Το παράδοξο είναι ότι ο ίδιος ο παραιτηθείς ζήτησε να ανακληθεί η παραίτησή του επικαλούμενος ότι εκβιάστηκε για να το κάνει. 
Ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτηση, χθες το πρωί, όταν διοικητικός υπάλληλος (γραμματέας του Δήμου) του ανακοίνωσε ότι θα είχε προβλήματα με την υπηρεσία στην οποία εργάζεται εξαιτίας τριών συνεχόμενων απουσιών που έκανε στις συνεδριάσεις (περίπτωση παράβασης καθήκοντος, όπως του τόνισε). Και παρότι οι απουσίες έγιναν εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας ( χειρουργείο), παρότι είχε 4μηνη αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του (ΕΛΤΑ) αισθάνθηκε τόσο πιεστική την διοικητική παρέμβαση και την επίκληση του κινδύνου της παράβασης καθήκοντος (που ενδεχόμενα θα προκαλούσε προβλήματα στη σχέση εργασίας του) που οδήγησαν τον κ. Ντόκα στην ΑΜΕΣΗ υποβολή της παραίτησης.
Η ιστορία που επακολούθησε, όπως προκύπτει από διάφορες πηγές, έχει ως εξής:
Αποχαιρετά και μάλιστα ευχαριστεί τον Δήμαρχο ο οποίος κάνει αποδεκτή την παραίτηση και μάλιστα ανεβάζει αμέσως την απόφαση στην Διαύγεια (Προφανώς τον διευκολύνει η παραίτηση γιατί ο κ. Ντόκας ήταν ανεξαρτητοποιηθείς σύμβουλος της παράταξης Αλεξανδρή και τώρα φέρεται να είναι ενταγμένος στην ομάδα Στεφανίδη)
Ο Δήμαρχος ακολούθως ενημερώνει την πρώτη επιλαχούσα την κ. Πόλυ Τζέκου για την αναπλήρωση και ορίζεται όπως η ορκομωσία της  γίνει την Παρασκευή. 

Μέχρι εδώ όλα καλά, που θα έλεγε κανείς.

Έλα όμως που στις 4 το απόγευμα ο παραιτηθείς ζητά την ανάκληση της παραίτησής του από τον Δήμαρχο. Τι μεσολάβησε από τις  το πρωί ως το απόγευμα της ίδιας μέρας;

Ο κ Ντόκας με τους υποστηρικτές
της άρσης της παραίτησης
Ο κ. Ντόκας πληροφορήθηκε από την υπηρεσία του ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για την υπηρεσιακή του κατάσταση. Και προφανώς ( αυτό δεν είναι δύσκολο να υποτεθεί αν γνωρίζει κανείς τους συσχετισμούς και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στην συνεδρίαση στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας) δέχτηκε συμβουλές και παραινέσεις τόσο από τον Επανομάρχη κ. Καζάκη (που στάθηκε ιδιαίτερα μαχητικός απέναντι στον Αλεξανδρή για να ανακαλέσει την παραίτηση) όσο και από την ομάδα Στεφανίδη. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι πιέστηκε από τους προαναφερόμενους αλλά σαφώς και έπαιξε σημαίνοντα λόγο οι γνώμες και οι επιθυμίες τους για παραμονή του Επανομίτη συμβούλου στην σύνθεση του Δημοτικού συμβουλίου ( ο καθένας εκ των δύο είχε τους δικούς του λόγους και σκοπιμότητες).

Η αίθουσα συνεδριάσεων με την
παράταξη Αλεξανδρή,
Παράσχου και Οικονομίδη
Ο Δήμαρχος όμως ήταν ανένδοτος στην απόφαση αποδοχής της παραίτησης του κ. Ντόκα. Μάλιστα εξαιτίας της άρνησης του Προέδρου να συζητηθεί και να ανακληθεί από το σώμα η παραίτηση (έλλειπε και η παράταξη Μαυρομάτη) αποχώρησαν από την συνεδρίαση μιλώντας για "ρεζιλίκια" και οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Καζάκης, Τσαπουρνάς, Φερβελή και Ζαβέρκος. 

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.