Άλλο ένα φάουλ σημειώνεται στη λειτουργία της διοίκησης Θερμαϊκού, αποδεικνύοντας με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την αδυναμία της να χειριστεί ακόμη και ζητήματα καθημερινής διοικητικής ρουτίνας.

Ενώ έκτακτη συνεδρίαση έγινε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, για την έκδοση ψηφίσματος (εδώ) συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που προβλέπει απολύσεις, και προς το σκοπό αυτό αποφασίστηκε ο Δήμος να παραμείνει κλειστός εις ένδειξη συμπαράστασης για τέσσερις μέρες και ενώ οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια των εργαζομένων συνεχίζονται σήμερα και θα κορυφωθούν αύριο όταν στην Βουλή θα περνάει από την ολομέλεια το σχετικό νομοσχέδιο - καρμανιόλα,
ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 8.30 μμ.

Η αντιπολίτευση σε τηλεφωνική επαφή που είχε ο επικεφαλής της κ. Μαυρομάτης με τον κ. Κούτουκα, ζήτησε την αλλαγή ημερομηνίας (πρότεινε να μετατεθεί για την Πέμπτη 18/7) με   αιτιολογικό την απόφαση  του ΔΣ που συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων αφού μάλιστα αύριο κρίνεται το ζήτημα με την ψήφιση ή απόρριψη του νομοσχεδίου, αλλά και σεβόμενη την αντίστοιχη απόφαση - ψήφισμα της ΚΕΔΕ.

Και ενώ προς στιγμήν ο Πρόεδρος φάνηκε να συμφωνεί με την αναβολή αυτή, σήμερα αδιαφορώντας για τους επικαλούμενους λόγους κοινοποιεί την ημερήσια διάταξη της έκτακτης συνεδρίασης.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια - σύμφωνα με πληροφορίες μας - να μην παραστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία" εκτός του κ. Μήλιου ο οποίος θα καταθέσει υπόμνημα αναβολής της συνεδρίασης καθώς και τους λόγους που επιβάλλουν την μη παρουσία της παράταξης στην συνεδρίαση.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε την επιμονή του κ. Κούτουκα να μην μεταθέσει για μια μέρα την συνεδρίαση.

Τα θέματα της ΗΔ:

1. Έγκριση προεκτίμησης αμοιβής μελέτης ενεργειακού συμβούλου στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Τεχνική Υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού». Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ.Ελ.Κεραμιδάκης.

2. Έγκριση προεκτίμησης αμοιβής αρχιτεκτονικής μελέτης στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Τεχνική Υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού». Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ.Ελ.Κεραμιδάκης.

3. Έγκριση προεκτίμησης αμοιβής τοπογραφικής μελέτης στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Τεχνική Υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού». Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ.Ελ.Κεραμιδάκης.

4. Έγκριση προεκτίμησης αμοιβής μελέτης Η/Μ στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Τεχνική Υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού». Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ.Ελ.Κεραμιδάκης.

5. Υποβολή πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης – αξιοποίησης οργανικών υλικών & οικιακής κομποστοποίησης», του Δήμου Θερμαϊκού, στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα. Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ.Ελ.Κεραμιδάκης.

6. Εγκριση έκδοσης εγγυητικών επιστολών επ’ ονόματι του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, για τη συμμετοχή των Παιδικών Σταθμών στο πρόγραμμα «Εναρμόνηση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
   
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. μα είναι κατεπείγοντα τα θέματα ..... την κομποστοποίηση τώρα την θυμήθηκαν; έχει άραγε να κάνει με τον διεθνή διαγωνισμό για τα σκουπίδια ;
    .. πολύ θα ήθελα στην ενημέωση να υπάρχουν τα πλήρη θέματα και κυρίω τα ποσά για τα οποία γίνετε κουβέντα .... γιατί για άλλα και άλλα ΠΑΝΤΑ υπάρχουν χρήματα .....
    βούλιαξε το καράβι πάει ..... και πού φοβάμαι πω θα αφήσουν καμμένη γή πίσω τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.