Προσφυγή κατατέθηκε από τον "ΠΥΡΣΟ" και τον Σύλλογο Θρακιωτών Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας στην περιφέρεια κατά της απόφασης του ΔΣ Θερμαϊκού με την οποία παραχωρείται θαλάσσια έκταση στην περιοχή βράχια της Αγίας Τριάδας σε ιδιώτη για την εγκατάσταση νταλιανιού (θυννείου).

Ως γνωστόν έχουν δημιουργηθεί ομάδες εξυπηρέτησης και αντίστασης στα συμφέροντα του επαγγελματία από την Επανομή που ζήτησε την άδεια για την εγκατάσταση, αναγορεύοντας ένα θέμα ήσσονος σημασίας σε κυρίαρχη αντίθεση μεταξύ τοπικών παραγόντων της Αγίας Τριάδας (αλλά και ορισμένων δημοτικών συμβούλων) με μεγάλη μερίδα δημοτικών συμβούλων που κατηγορούνται ότι υπερψήφισαν την πρόταση μετά από παρέμβαση αυτοδιοικητικού παράγοντα και φερόμενου ως μελλοντικού υποψήφιου δημάρχου. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από τις παρεμβάσεις του συγκεκριμένου υπήρξε συντεταγμένη θέληση από την πλειοψηφία της παράταξης Αλεξανδρή να εξυπηρετηθεί ο επαγγελματίας που αιτήθηκε της άδειας του νταλιανιού.

Τώρα πως από εκεί που δικαιολογημένα υπήρξε η αντίδραση του τοπικού συμβουλίου (η αρνητική εισήγηση του οποίου αν και ζητήθηκε από το ΔΣ, εν κατακλείδι αγνοήθηκε) και μάλιστα είχαμε και βίαιες συμπεριφορές τοπικού παράγοντα εναντίον του Δημάρχου (εξαιτίας της αντίθετης απόφασης του ΔΣ) αυτό μετατράπηκε σε οδηγία persona non grata (στην Αγία Τριάδα) για τους συμβούλους που υπερψήφισαν και έφτασε το θέμα με την σημερινή προσφυγή στην περιφέρεια, αυτό μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί στα μικροπαραταξιακά πολιτικά παιχνίδια παραγόντων. Παραγόντων που μη ασχολούμενοι με την κατάθεση προτάσεων για τα δεκάδες προβλήματα που καίνε τους κατοίκους ασχολούνται με ένα ζήτημα που σίγουρα δεν έχει το ειδικό βάρος το οποίο θέλουν να του προσδώσουν. Μάλλον όλα γίνονται για το "θεαθήναι" και για την δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.

Παραθέτουμε την προσφυγή όπως αυτή βρίσκεται αναρτημένη στο τοίχο της παράταξης Θερμαϊκός Νέα Πορεία:

Με την συνδρομή της παράταξής μας Θερμαϊκός Νέα Πορεία, οι τοπικοί σύλλογοι ΠΥΡΣΟΣ Αγίας Τριάδας και ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ Ανατολικής Θράκης, κατέθεσαν προσφυγή στην Περιφέρεια στις 1/8/2013, με θέμα την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εγκατάσταση θυννείου (νταλιάνι) στην περιοχή βράχια της Αγίας Τριάδας.

Στην συνέχεια παραθέτω το κείμενο της προσφυγής, το οποίο περιλαμβάνει πέντε σχετικά έγγραφα για την τεκμηρίωσή της.

"ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 

Πληροφορίες : Γιάννης Καλλονάς ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ 25/7/2013 Τηλ.: 6936-520008

Προς Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας
α. Τον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας
β. Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής 

ΘΕΜΑ: Υποβολή προσφυγής κατά της απόφασης με αριθμό 294/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού.

Κύριοι, 

Στις 26 Ιουνίου 2013 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατετέθη προς συζήτηση η έγκριση για παραχώρηση θαλάσσιας έκτασης για δοκιμαστική εγκατάσταση θυννείου στην περιοχή βράχια της Αγίας Τριάδας.

Η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κου Αθανασιάδη Βασίλη ήταν αρνητική και απόλυτα σύμφωνη με την αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση με αριθμό 11/2013 του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού. Παρά ταύτα μετά την συζήτηση του παραπάνω θέματος και της διενέργειας της ψηφοφορίας που ακολούθησε, με παρόντες 26 Δημοτικούς Συμβούλους, είχαμε το ακόλουθο αποτέλεσμα μετά την καταμέτρηση: 13 ψήφισαν υπέρ της εγκατάστασης του θυννείου 12 κατά και 1 λευκό.

Στην ουσία λοιπόν είχαμε ισοψηφία με 13 ψήφους υπέρ της εγκατάστασης και 13 κατά. Επειδή όμως στους 13 ψήφους υπέρ συμπεριλαμβανόταν και η ψήφος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Κούτουκα Κων/νου εγκρίθηκε τελείως οριακά η εγκατάσταση του παραπάνω θυννείου με αριθμό απόφασης Δ.Σ 294/2013. (Σχετικό 1 )
Επειδή όμως: 

Α. Η παραπάνω απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη των κατοίκων και των επαγγελματιών παράκτιων αλιέων και οστρακοαλιέων της περιοχής, που εκφράσθηκε δύο φορές με ομόφωνες αποφάσεις με αριθμούς 19/2012 και11/2013 του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας της Αγίας Τριάδας. (Σχετικά 2, 3 και 5).

Β. Η χωροθέτηση του θυννείου θίγει τους αλιείς οστράκων και τους παράκτιους επαγγελματίες αλιείς , αλλά και τους λουόμενους που έχουν πρόσβαση στην περιοχή, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει το περιβάλλον και εμποδίζει την τουριστική ανάπτυξη.

Γ. Δεν προσμετρήθηκε η άποψη του Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης Κου Μισαλέμη Ιωσήφ, (Ιατρού)που αποχώρησε από την συνεδρίαση στις 00.10π.μ λόγω επείγοντος παιδιατρικού περιστατικού, ενώ πριν την αποχώρησή του, ζήτησε από το συνάδελφό του κο Μήλιο, να δηλώσει ότι συντάσσεται με την εισήγηση του θέματος του θυννείου στην Αγία Τριάδα. (Σχετικό 4) 

Δ. Ο Κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 4 ώρες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, άρχισε στις 20:00 μ.μ και περατώθηκε στις 00:50 π.μ.

Ε. . Είναι η δεύτερη φορά που οι ίδιοι άνθρωποι οι κ.κ Τέλλος Ζαχαρίας και Μπαλλασάς Χρήστος μέσα σε χρονικό διάστημα 11 μηνών, διεκδικούν την εγκατάσταση του παραπάνω θυννείου, ενώ την πρώτη φορά για το ίδιο θέμα το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο είχε απορρίψει το αίτημά τους.

Παρακαλούμε, αφού λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω να κάνετε δεκτή την προσφυγή μας, ακυρώνοντας την συγκεκριμένη απόφαση.
Σχετικά: 
1) Σύγκληση Δ.Σ αρ.αποφ.294/2013 
2) Σύγκληση Δ.Κ αρ.αποφ.19/2012 
3) Σύγκληση Δ.Κ αρ.αποφ.11/2013
4) Επιστολή του Δημ.Συμβούλου Κου Μισαλέμη Ιωσήφ, προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ με αρ.πρωτ.21021/5/7/2013.
5)΄Εγγραφο διατύπωσης απόψεων του Αγροτικού αλιευτικού συλλόγου προς όλους τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την εγκατάσταση θυννείου στην περιοχή Βράχια της Αγίας Τριάδας.

Με Εκτίμηση οι Φορείς 
Σύλλογος Θρακιωτών Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας:
Πρόεδρος Σιδηρόπουλος Αγγελος

Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΠΥΡΣΟΣ Αγίας Τριάδας:

Πρόεδρος Δοξακάκης Κρυστάλλης "


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Πιστεύετε πως θα βγει κάτι από όλο αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αγιοτριαδιώτες δε θέλουν νταλιάνι από Επανομίτη, οι Επανομίτες δε θέλουν να ανήκουν στο Δήμο Θερμαϊκού. Το Μεσημέρι, η Κερασιά, το Αγγελοχώρι κ.τ.λ. αισθάνονται απομονωμένα.
    Ο ένας τόπος αντίπαλος του άλλου. Σαν το ποδόσφαιρο...
    Όμως η ζωή είναι πιο σύνθετη. Πρέπει να υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για να αρνείσαι σε κάποιον να προσπαθήσει να κάνει δουλειά, όχι εικονικοί και δήθεν.
    Ας το προσέξουν οι τοπικοί "παραγοντίσκοι". Ποιοι νομίζουν ότι είναι;
    Ο πολιτιστικός και ο Αθλητικός σύλλογος λένε όχι σε νταλιάνι! Μωρέ μπράβο! Μήπως να πουν όχι και σε ταβερνιάρη από άλλο τόπο; Δεν πάμε καλά.
    Ο σύλλογος αλιέων τι λέει τελοςπάντων;
    Αν όλοι αυτοί θέλουν να κλειστούν στο καβούκι τους, να μας το πουν για να σταματήσουμε κι εμείς να τους "βοηθάμε" όταν θέλουν τα γήπεδά τους και τις πολιτιστικές γιορτές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.