Του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)

Και από την Περαία του Δ. Θερμαϊκού πέρασε χθες (20.9.13) η φλόγα της 11ης Πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας των εθελοντών αιμοδοτών.

Το όμορφο σύνθημά της : «Ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου!»

Έτσι σε μια απλή και συγκινητική τελετή που μέσα της κρύβεται το νόημα της βοήθειας προς τον συνάνθρωπό μας, και με πρωταγωνιστές τα πολλά παιδιά που κρατούσαν κόκκινα μπαλόνια και τα συνόδευαν οι γονείς τους, άναψε η δάδα της ελπίδας και του πανανθρώπινου ιδανικού της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στην συμβολική λαμπαδηδρομία των 200 μ., την δάδα περιέφεραν οι αθλητές και αθλήτριες του Γ.Ο. «ΑΙΑΣ» Θερμαϊκού φορώντας τα μπλουζάκια της Πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας των εθελοντών. Στην τόσο πολύτιμη προσφορά αίματος που θα όφειλαν να κάνουν ανιδιοτελώς όσοι μπορούν, αναφέρθηκαν οι ομιλητές χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους και ευχαριστώντας τους διοργανωτές.
Προτροπή επίσης για τα νέα ζευγάρια έγινε, ώστε να δωρίζουν τον ομφάλιο λώρο των νεογέννητων παιδιών σε ειδική «Τράπεζα» σε νοσοκομεία, μιας που αργότερα αυτός μπορεί σε μεγάλο ποσοστό να σώσει ζωές ( περιπτώσεις λευχαιμίας κλπ) όπως και ο μυελός των οστών.

Την φλόγα παρέλαβε ομάδα εθελοντών και με τις εντυπωσιακές τους μηχανές, την μετέφεραν ακολούθως στην Ν. Μηχανιώνα και από εκεί στην Επανομή.

Στιγμιότυπα από την τελετή δείτε στο βίντεό μας: 


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.