Δυστυχώς, για λόγους προσωπικούς, δεν παρακολούθησα την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού της περασμένης Πέμπτης. Γι' αυτό και δεν "ανέβασα" κάτι σχετικό έως και σήμερα (χαράματα Κυριακής). Κάποιοι φίλοι ανησύχησαν .... γιατί τέτοια βουβαμάρα - με πρόγκιξαν - για μια συνεδρίαση που την χαρακτήρισαν οι ίδιοι ως "απαράδεκτη" (επιεικής ο χαρακτηρισμός ;).


Έτσι φρόντισα και έμαθα. Από αξιόπιστες πηγές.

Τρία θέματα ήταν αυτά που νομίζω πως πρέπει να σχολιαστούν, είτε θετικά είτε αρνητικά:

  • Ψήφισμα για την εξαγγελθείσα επέμβαση των ΗΠΑ στην Συρία και τον ρόλο συνοδοιπόρου των Αμερικάνων που παίζει η κυβέρνηση των Αθηνών κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Κουκουρίγκος. Και φυσικά δεν θεωρήθηκε άξιο να ψηφιστεί από την πλειοψηφία (που το παρέπεμψε στις καλένδες και παρά την ενημέρωση που παρείχε για το θέμα ο καλά ενημερωμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Μισαλέμης Ιωσήφ). Έχουμε πεισθεί ότι τίποτα δεν περνάει από την συγκεκριμένη μνημονιακή πλειοψηφία του ΔΣ, αν δεν έχουν την άνωθεν συγκατάθεση. Σε νεώτερη ανάρτησή μας θα φροντίσουμε να επεκταθούμε αναλυτικότερα και να δημοσιεύσουμε και το σχέδιο ψηφίσματος που απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων....

  • Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως σκέφτηκαν οι διοικούντες και επιχείρησαν να "περάσουν" Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Θερμαϊκού και Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης με την οποία θα έδιναν πάνω από 5.000 ευρώ τον μήνα για την κάλυψη των αναγκών ταφής κλπ των κοιμητηρίων. Σωστά θεωρήθηκε εξωφρενικό το ποσό από την αντιπολίτευση. Και αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία, απορρίφθηκε.

  • Η μεγάλη κολοτούμπα της συνεδρίασης έγινε στην επανεξέταση της εγκατάστασης ή μη του νταλιανιού στην Αγία Τριάδα. Αν δεν κάνουμε λάθος είναι η τρίτη ή τέταρτη φορά που απασχολεί αυτό το "μεγάλο" ζήτημα το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι αποφάσεις είναι σαν την ρουλέτα (μια κάθεται η μπίλια στο μαύρο.... μια στο κόκκινο). Έτσι ακυρώθηκε η προηγούμενη απόφαση που ήταν θετική για την εγκατάσταση του θυννείου. Δυστυχώς δεν έχω το ηχητικό για να αποδειχθεί η υπευθυνότητα και σοβαρότητα των κολοτουμπιστών. Είτε αυτών που μετέβαλλαν άποψη (πως αλήθεια;;;) είτε αυτών που παρέμειναν στην άποψή τους (άλλοι λάβροι ξιφούλκησαν κατά συναδέλφων τους και συνυποψηφίων στην ίδια ομάδα - Πεντούσης - και άλλοι παίζοντες βουβή κωμωδία) αλλά απέφυγαν να ψηφίσουν :-). 

Θα χαρώ αν οι φίλοι που με "έψεξαν" για την αργοπορία μου στην άσκηση κριτικής και σχολιασμού, μου στείλουν την δική τους άποψηγια τα τεκταινόμενα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.