Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση έχει περιέλθει πλέον ο Αντιπεριφερειάρχης και φιλοδοξών να διεκδικήσει τον Δήμο Θερμαϊκού, κ. Γιώργος Τσαμασλής.
Οι χθεσινές δηλώσεις του στον Alpha  ότι αυτός κινεί την διαδικασία ελέγχου των "γκρίζων" αδειών πωλητών λαϊκών αγορών (που ο ίδιος φέρεται να εξέδωσε παλαιότερα) και οι οποίες δημιούργησαν σάλο επιχειρήθηκε να ανασκευαστούν από τον ίδιο σήμερα. 

Σύμφωνα λοιπόν με γραπτή του δήλωση: "Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει απολύτως καμία επιτροπή που να μετέχω ή όχι η οποία να ελέγχει το θέμα των λαϊκών αγορών για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα ο μόνος που ασκεί έλεγχο για την υπόθεση των αδειών των λαϊκών αγορών είναι ο εισαγγελέας και οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης".
Βέβαια την συγκεκριμένη γραπτή δήλωση με την οποία επιχείρησε να ανασκευάσει εντελώς αντίθετες προηγούμενες δηλώσεις του (δείτε και ακούστε πατώντας ΕΔΩ) ασφαλώς υποχρεώθηκε να την κάνει μετά την "αποκαθήλωση" (ή καλύτερα αποκήρυξη) που του επεφύλαξε ο Περιφερειάρχης κ.. Τζιτζικώστας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας με δηλώσεις που έκανε σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha και στον Σπύρο Χαριτάτο αφού είπε ότι «Ο Τσαμασλής δεν ήξερε τι έλεγε», χαρακτήρισε τον αντιπεριφερειάρχη «αδιάβαστο» και τόνισε ότι υπάρχει πλέον πρόβλημα συνεργασίας μαζί του για το μέλλον…

Ίσως οι διαταραγμένες αυτές σχέσεις σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που τον φέρουν ως αποδιοπομπαίο τράγο για το κόμμα του, την Νέα Δημοκρατία με την οποία ανελίχθηκε, τον έστρεψε να προσπαθεί να διεκδικήσει την δημαρχία στον Θερμαϊκό. Φιλοδοξία που μάλλον με βάση τις τελευταίες εξελίξεις δείχνει να βουλιάζει.

 Διαβάστε τι είπε ο κ. Τζιτζικώστας:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα κάνω μια μικρή περίληψη των όσων ειπώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη επικράτεια μέσω των ΜΜΕ. Προσπαθούμε λίγο να καταλάβουμε, να ξεθολώσουμε λίγο το τοπίο. Είναι όντως λίγο ιδιόμορφο. Για άλλους ακούγεται και ως απαράδεκτο – αυτός ο οποίος έχει εκδώσει μία κατάσταση, έχει εκδώσει άδειες, να έρχεται ο ίδιος μετά, βάση νόμου βέβαια, δεν φταίει ο ίδιος, να ελέγξει στην ουσία τον εαυτό του στο παρελθόν. Εκεί εσείς εμπλέκεστε ως πολιτικός επικεφαλής αυτού του ανθρώπου. Όχι ότι αμφισβητούμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά πρέπει λίγο να τα ξεδιαλύνουμε αυτά. Είμαστε σε ώρες που όλοι είναι στα κεραμίδια, ένας λαός εξαντλημένος, εξαθλιωμένος, φοβισμένος θα λέγαμε. Ο λόγος σ’ εσάς. Διευκρινίστε μου λίγο το τοπίο.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: Δεν είναι μόνο απαράδεκτο, κ. Χαριτάτο, είναι και θλιβερό. Αν ίσχυε όμως, δεν ισχύει. Και θα σας εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ. Δεν υπάρχει απολύτως καμία επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία να ασκεί έλεγχο επί των αδειών των λαϊκών αγορών αυτών ή στην οποία να συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ή ακόμη και επιτροπή στην οποία να μην συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Με λίγα λόγια, δεν έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καμία εμπλοκή με τους ελέγχους των αδειών αυτών. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται από τον εισαγγελέα και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Θα με ρωτήσετε: Για ποιο λόγο τότε προέκυψε όλο αυτό το ζήτημα; Και σας απαντώ ειλικρινώς ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης δεν ήξερε τι έλεγε χθες στη δήλωση που έκανε στον ALPHA. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι λέτε ακριβώς; Τι εννοείτε;

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ Εννοώ ότι θεωρούσε –από κεκτημένη ταχύτητα; από υπερβάλλοντα ζήλο;- ότι ανήκει σ’ αυτόν η αρμοδιότητα, την ώρα που η αρμοδιότητα δεν ανήκει σε αυτόν. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν έχει καμία σχέση με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών. Όση σχέση έχετε εσείς, έχει κι αυτός. Την αρμοδιότητα της εποπτείας την έχω εγώ με βάση το νόμο, ο Περιφερειάρχης. Δεν την έχω εκχωρήσει σε κανέναν και, πάντως, εάν επρόκειτο ποτέ να την εκχωρήσω σε κανέναν, πιστέψτε με, δεν θα την εκχωρούσα στον άνθρωπο που άμεσα ή έμμεσα έχει εμπλοκή στο ζήτημα. Αδίκως ή δικαίως…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τόσο αφελή δεν σας έχω, κ. Τζιτζικώστα. Και εμπάθεια να έχω απέναντί σας, τόσο αφελή δεν σας θεωρώ. Μέχρι στιγμής έχετε δείξει ότι κάνετε εύστοχες κινήσεις και στην προσωπική σας πορεία και ως μέλος του κόμματος των Ευρωπαϊστών στο παρελθόν. Προσέχετε κάτι, κυρίως τι λέτε. Και κυρίως ξέρετε τι πόστο έχετε αναλάβει και τι παρελθόν έχει αυτό το πόστο. 

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: Σας ευχαριστώ, κ. Χαριτάτε…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Όχι, μη με ευχαριστείτε. Αυτή είναι η αλήθεια. Είστε πάνω στα κάρβουνα. Δεν θα βάλετε κι άλλη φωτιά. Είναι απλή λογική.  Αναρωτιέμαι, όμως, είναι τόσο αφελής ο Αντιπεριφερειάρχης; Ήταν τόσο αδιάβαστος εκείνη την ώρα;

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ:  Δυστυχώς αποδείχθηκε αδιάβαστος. Έχω καλέσει τον κ. Τσαμασλή να μου δώσει εξηγήσεις. Και εγώ, απ’ ότι έχω πληροφορηθεί, αναγνώρισε και το λάθος του επίσημα. Αυτό που εγώ θέλω να πω για να είμαστε ξεκάθαροι. Η επιτροπή στην οποία αναφέρεται το ρεπορτάζ του ALPHA, του έγκριτου καναλιού, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι μία επιτροπή που συστήνεται με το άρθρο 12 και την οποία αποκλειστική αρμοδιότητα για να συστήσει έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η Περιφέρεια, με λίγα λόγια, έχει την εποπτεία, δηλαδή το να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών σήμερα. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αναθεωρήσει άδειες, να δώσει άδειες ή να πάρει άδειες πίσω. Αυτό είναι η στοιχειώδης διαφορά και φυσικά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επιτροπή σήμερα στην Περιφέρεια, διότι απλά δεν έχουμε την αρμοδιότητα. Δεν υπάρχει όμως καμία επιτροπή στην οποία να μετέχει ή να προεδρεύει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Είναι τόσο απλά τα πράγματα και προέκυψαν όλα από την αφέλεια και, αν θέλετε, την κακή ενημέρωση, την οποία είχε ο Αντιπεριφερειάρχης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Μου κάνει τρομερή εντύπωση, όμως. Βέβαια επειδή δεν μ’ άρεσε ποτέ –σιχαίνομαι τη δημοσιογραφική αρένα είτε τηλεοπτικά γίνεται αυτό είτε ραδιοφωνικά είτε σε εφημερίδες – δεν θα ζητούσα εγώ το κεφάλι επί πίνακι ενός πολίτη είτε είναι θεσμικός παράγοντας είτε όχι. Όμως αντιλαμβάνομαι ότι όταν θα συναντήσετε τον κ. Τσαμασλή σε λίγες ώρες είτε σε πέντε λεπτά (δεν ξέρω πότε θα βρεθεί στο γραφείο σας), τα πρώτα δευτερόλεπτα που θα τον αντιμετωπίσετε και θα σας αντιμετωπίσει θα είναι πολύ δύσκολα για τον ίδιο, έχω την εντύπωση…

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ:  Είναι προφανέστατο αυτό. Και όχι μόνο τα πρώτα δευτερόλεπτα, επιτρέψτε μου να σας πω, αλλά και η από εδώ και πέρα συνεργασία μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την κουβέντα αυτή την κουβέντα επιπλέον. Είναι ξεκάθαρη η θέση σας. Δεν έχω κανέναν λόγο να επιμείνω σε κάτι που διευκρινίσατε από το πρώτο δευτερόλεπτο της κουβέντας μας, δεν έχει κανένα νόημα επιπλέον. Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεχίσω την κουβέντα μας και στην έδρα σας στη Θεσσαλονίκη στις επόμενες ημέρες, τα επόμενα 24ωρο, αν είστε διαθέσιμος. 

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ:  Να είστε καλά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε τόσο ξεκάθαρος, ώστε νομίζω πως δεν μπορώ να συνεχίσω αυτή την κουβέντα μαζί σας. Θα τα πούμε από κοντά, στο στούντιό μας στον ALPHA στη Θεσσαλονίκη γιατί θα ανέβω τώρα στη Θεσσαλονίκη, για να μπούμε στα θέματα της φύσεώς σας, της Μακεδονίας μας, σε λίγα 24ωρα.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ:  Και μία έκκληση, κ. Χαριτάτο. Ιδιαίτερα παρακαλώ το Σώμα των Επιθεωρητών και τον εισαγγελέα να τελειώνει με την έρευνα, να κοινοποιήσει στο Υπουργείο και σε μας φυσικά το τι έχει γίνει για να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται αυτή η ιστορία. 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.