Το σενάριο λέει τα εξής:

1) Ρίχνουν πρώτα τη σκέψη για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γιατί θέλουν να τον αλλάξουν;

- γιατί είναι πολύ δύσκολο πράγμα να ελέγξουν τα δύο αδελφά κόμματα της κυβέρνησης τους δήμους που είχαν από τις προηγούμενες εκλογές. Και με δεδομένο ότι το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, σαν τον Τιραμόλα, φτάνει και ανακατεύει την σούπα στις τοπικές κοινωνίες, αυτή είναι που επιδιώκει να τοποθετεί "εκλεκτούς" της στους δήμους. Αλλά τα μηνύματα πλέον δεν είναι καλά για τους τρωγλοδύτες της πολιτικής. Και ιδού ο πρώτος λόγος της "αντικατάστασης του νόμου με έναν καλύτερο" (όταν δεν μας βολεύει ένας νόμος τον αλλάζουμε: δείτε ΕΔΩ πως ψηφίζονται οι νόμοι και χαρείτε την χουντάρα που μας κυβερνά)

- γιατί δεν πρέπει να μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τα νούμερα των εκλογών του '10, γιατί αυτό θα παραπέμπει σε συμπεράσματα για τις μεγάλες απώλειες που θα έχουν σημειώσει (με ότι πολιτικό κόστος συνεπάγεται) οι συνεταίροι της διαπλοκής και της κουκούλας.

- γιατί πρέπει το επόμενο σφιχταγκάλιασμα (και η ενδεχόμενη σύμπραξη στις βουλευτικές εκλογές) των ΝΔΣΟΚ να δοκιμαστεί στην πράξη προηγουμένως. Άρα προπαρασκευή μιας εν δυνάμει κοινής καθόδου.

2) Πραγματοποιούν τις αναγκαίες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης (ποια είναι αυτή η γ@@@@μένη κοινή γνώμη και πως μετριέται από τις εταιρίες που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω - ή μάλλον καταλαβαίνω πολύ καλά!) που σύμφωνα με τις οποίες και τα εξαγώμενα από τα παπαγαλάκια συμπεράσματα "καθ'υπόδειξιν":

- Θεωρούν ότι οι πολίτες θα "φάνε" την ντρίπλα της ντεμέκ ανεξαρτησίας δημάρχων και δημοτικών συμβούλων (ξεχωριστά ψηφοδέλτια) μην αντιλαμβανόμενοι ότι πίσω από το προσκήνιο θα γιγαντωθεί το αλισβερίσι της αρκούδας. Και φυσικά με το απολιτίκ χαρακτήρα των εκλογών που θα θελήσουν να περάσουν.

- Διατείνονται και προσπαθούν να πείσουν πως το δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» δεν συγκινεί πια, μάλιστα μοιάζει ξεπερασμένο καθώς το 42,5% δηλώνει αδιάφορο για το αν ο υποψήφιος που θα επιλέξουν τάσσεται υπέρ ή κατά του μνημονίου.

- Και δίνουν και κάποιες μετρήσεις για συγκεκριμένους "πετυχημένους" αυτοδιοικητικούς ώστε να έρθει φυσιολογικά η πρόβλεψη και πληροφορία (είτε είναι πασόκοι είτε δεξιοί) ότι θα υποστηριχτούν και από τα δύο κόμματα (περίπτωση Σγουρού). Κι αυτό για να τείνουν μειούμενες και οι ενδοκομματικές αντιδράσεις στην αλλαξοκωλιά.

3) και προσδοκούν πως θα βραχυκυκλώσουν έτσι τον απελπιστικά ράθυμο και αναποφάσιστο ΣΥΡΙΖΑ που μου δίνει την εντύπωση πως παίζει τον ρόλο των εργατών στην παλιά διαφήμιση του Jack Daniels ( πετούν τάπες τεμπελιάζοντας και περιμένοντας το ουίσκι να ωριμάσει ....). Έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν δείχνει να συνειδητοποιεί πλήρως τις προσδοκίες που του έχει εναποθέσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτών.


Όλα πλέον φαίνεται να οδηγούνται στο νέο τρόπο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών του Μαΐου του '14. Και τα επιτελεία με αυτά τα δεδομένα προετοιμάζονται.

Εκτός ...... αν η δυναμική φθινοπωρινή λαϊκή επίθεση καταφέρει να γκρεμίσει τους υποτακτικούς της τρόικας και προηγηθούν άλλες εκλογές που θα αλλάξουν εντελώς την ροή των γεγονότων και φυσικά και τα σχέδια επί χάρτου των Σαμαρομηχελάκηδων και των πειθήνιων πασοκονεοδημοκρατών βλαχοδήμαρχων.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ότι και να πούμε όμως, φαίνεται σωστότερο εκλογικό σύστημα απ΄ότι ήταν μέχρι τώρα.
    Νομίζω θα έχει μεγαλύτερη πολυφωνία ένα δημοτικό συμβούλιο και θα μειωθούν τα ανέλεγκτα και παπαδοπουλίστικα "αποφασίζομεν και διατάσομεν " , χωρίς να μπορεί μια αντιπολίτευση να κάνει και πολλά...
    Εκτός αν και πάλι οι δήμαρχοι (για το ...γενικό καλό του τόπου) αρχίσουν τις " ιδιαίτερες συμφωνίες" με τον καθένα (δυσκολότερο τώρα) και σιγά-σιγά τους "καταπιούν" όλους οι παλιές και δοκιμασμένες μέθοδοι... Από την άλλη να μάθουν οι μέχρι τώρα καλομαθημένοι, με το ζόρι να συνεργάζονται, είτε το θέλουν είτε όχι. Το να τραβάει ο καθένας το σκοινί για το δικό του συμφέρον, είδαμε πολλές φορές που οδηγεί...Την ουρά στα σκέλια λοιπόν καινούργιοι δήμαρχοι και περί τους δημάρχους δημοτικοί σύμβουλοι, μπας και δούμε οι δημότες όλης της Ελλάδας, κάτι καλύτερο...
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.