Τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη, με πρωτοβουλία των δύο Οργανώσεων Μελών (Ο.Μ.) ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Θερμαϊκού της Β’ Θεσσαλονίκης, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τη βουλευτή Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, το δημοτικό σύμβουλο και μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού Βαγγέλη Κουκουρίγκο, το μέλος της Κίνησης Πολιτών Επανομής και συντονιστή Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Επανομής-Μεσημερίου Αντώνη Παρταλιό και το συντονιστή Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού Πανδήρη Γιάννη, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή, για να θέσει σοβαρά ζητήματα που απασχολούν δημότες και φορείς του δήμου.


Ο δήμαρχος Θερμαϊκού ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα σημαντικότερα ζητήματα γενικής λειτουργίας του δήμου, που έθεσε η αντιπροσωπεία, εκκινώντας  από το άμεσο λόγω έναρξης της σχολικής περιόδου ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών κτηρίων και στη συνέχεια τη θέση για τη διαθεσιμότητα του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, τα προβλήματα του καταυλισμού των Ρομά και ζητήματα τεχνικών έργων στα όρια του δήμου με ειδική αναφορά στην πορεία της κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος της Επανομής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μόνιμη επωδός στα σχόλια του Δημάρχου Θερμαϊκού ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στις σχέσεις τους με την κεντρική διοίκηση και τα οικονομικά τους προβλήματα, τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο αλλά το αποτέλεσμα της λειτουργίας του Καλλικράτη όπως τόνισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με το παραλιακό μέτωπο του δήμου ο κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει αναλάβει ο δήμος σχετικά με εκτάσεις στην Περαία (κεραίες ΕΡΤ), την Αγία Τριάδα (camping, ΚΑΑΥ (Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας)) και την Επανομή (camping), ενώ δήλωσε αδυναμία να ενημερώσει σχετικά με το ζήτημα της λιμνοθάλασσας Επανομής και των προγραμματιζόμενων εκεί έργων. Σχετικά με τις καταγγελίες για την απόθεση μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων στην περιοχή του προστατευόμενου βιότοπου της λιμνοθάλασσας Επανομής ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να απομακρύνει σε εύλογο χρονικό διάστημα τα απορρίμματα, αλλά δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα τα καταφέρει καθώς ο δήμος στερείται τα οικονομικά μέσα.
Από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ότι το μήκους δεκάδων χιλιομέτρων παραλιακό μέτωπο του Δήμου Θερμαϊκού, το οποίο περιλαμβάνει οικισμούς, εκτάσεις που ενδείκνυνται για οικονομική αξιοποίηση, τουριστική ή παραγωγική (αλυκές), και βιότοπους, είναι απαραίτητο να διαφυλαχθεί, να μην εκχωρηθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιωτικά συμφέροντα και να αξιοποιηθεί ουσιαστικά προς όφελος των μελών των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών της Θεσσαλονίκης της οποίας η περιοχή αποτελεί την φυσική γεωγραφική συνέχεια. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλείται να συμπράξει και ο δήμαρχος Θερμαϊκού και να συμμετάσχει σε μία διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών του δήμου και πραγματικής δημόσιας διαβούλευσης.

Δελτίο τύπου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.