Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τα "πολιτικά" απολιθώματα (είναι άραγε πολιτικά ή απλά φερέφωνα της μνημονιακής κυβέρνησης ;) που σε μεγάλο βαθμό απαρτίζουν την δεξιά δημοτική ομάδα Αλεξανδρή. Για άλλη μια φορά υπερέβαλαν εαυτούς προσπαθώντας να αποδείξουν (;) την προσήλωσή τους στην κυβερνητική πολιτική όπως αυτή εφαρμόζεται από την δικομματική κυβέρνηση του δοσιλογισμού και της υποτέλειας.

Έτσι απέρριψαν, χωρίς να ψηφιστεί, αφού όμως το συζήτησαν πριν, το ψήφισμα που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Κουκουρίγκος με το οποίο ζητούσε να ειπωθεί ένα ΟΧΙ από την κυβέρνηση, στην επικείμενη Αμερικανική επίθεση, και την καλούσε να συμβάλλει στην ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος. Λαμβάνοντας δε υπόψη τις επιπτώσεις που θα έχει για την χώρα μας οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση των ΗΠΑ, θα ανέμενε κανείς να επεδείκνυαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας μια ειλικρινή φιλειρηνική διάθεση υιοθετώντας το ψήφισμα.
Αντ' αυτού ακούστηκαν διάφορες υπεκφυγές έως και ανόητες τοποθετήσεις που θέλησαν να μετατρέψουν την συζήτηση σε  ποδοσφαιρική αντιπαράθεση ζητώντας να ασχοληθεί το ΔΣ με ψήφισμα υπέρ ποδοσφαιρικής ομάδας, επιχειρώντας να εκχυδαΐσουν την συζήτηση.

Διαβάστε το ψήφισμα που πετάχτηκε με τρόπο στις καλένδες και ακούστε το αντίστοιχο ηχητικό απόσπασμα από την συνεδρίαση. Την καταγραφή της συνεδρίασης έκανε φίλος που μας την παραχώρησε, και τον ευχαριστούμε.

Σχέδιο ψηφίσματος προς το ΔΣ Θερμαϊκού με θέμα την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Οι τελευταίες  εξελίξεις στη Συρία αποδεικνύουν ότι ο ΟΗΕ συνεχίζει να αποτελεί εμπόδιο για τις ΗΠΑ και την συμμαχία των πρόθυμων χωρών, που ακολουθούν και παραβιάζουν ρητά και κατηγορηματικά για πολλοστή φορά τη διεθνή νομιμότητα και την ιδρυτική χάρτα του ΟΗΕ με μονομερείς πολεμικές ενέργειες έναντι τρίτων χωρών.
Ο ΟΗΕ είναι ο μοναδικός διεθνής οργανισμός που πρέπει να διερευνά και ανάλογα να αποφασίζει για κάθε παράβαση της διεθνούς νομιμότητας συμπεριλαμβανομένου και τη χρήση απαγορευμένων όπλων (βιολογικά, χημικά, πυρηνικά).
Η Ελληνική κυβέρνηση αναδεικνύεται διεθνώς στους πιο πιστούς συμμάχους των ΗΠΑ σε σχέση με τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Την προθυμία και την υποστήριξη που δε βρίσκει στο ίδιο το εσωτερικό των ΗΠΑ, στο κοινοβούλιο της Μ. Βρετανίας καθώς και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, την απολαμβάνει από την ελληνική πλευρά.
Η ελληνική κυβέρνηση που δε βρίσκει κανένα λόγο για σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής, ώστε να ενημερωθεί το κοινοβούλιο  και ο ελληνικός λαός, σπεύδει με δηλώσεις υποτέλειας να ενθαρρύνει μια πολεμική σύρραξη με καταστροφικές συνέπειες.
Η Ελλάδα πρέπει να πει ένα ξεκάθαρο όχι στον πόλεμο και να συμβάλλει στην ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος με στόχο την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα  σε όλες τις πλευρές και τη διασφάλιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του Συριακού λαού.
Με το ψήφισμα αυτό, δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε κάθε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να πρωτοστατήσει σε μια πολιτική λύση αντίθετα με τις έως τώρα κινήσεις της που δείχνουν ότι είναι έτοιμη να σύρει τη χώρα σε περιπέτεια και να την εμπλέξει σε πολέμους παρέχοντας στρατιωτικές διευκολύνσεις.

Βαγγέλης Κουκουρίγκος
Δημοτικός Σύμβουλος


Γραμματέας ΔΣ

Ακούστε και το επίπεδο συζήτησης στην συνεδρίαση:



Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.