ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΤΕ,
 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

     Η 28η Οκτωβρίου, είναι ημέρα μνήμης της αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην ιταλική εισβολή αρχικά και στη γερμανική κατοχή αργότερα. Του ελληνικού λαού που είπε ΟΧΙ στο φασισμό και πολέμησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του, παρά τη διάθεση της ντόπιας –φασιστικής ιδεολογίας- κυβέρνησης, να ρίξει μία ντουφεκιά, για την τιμή των όπλων.
Αυτό ήταν το ελληνικό ΟΧΙ στο φασισμό.

     Παράλληλα πρέπει να γίνει ημέρα προειδοποίησης για τα εγκλήματα και την βαρβαρότητα των φασιστών, όταν αυτοί καταφέρουν να πάρουν την εξουσία.

     Ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί μέχρι και σήμερα τα θύματα των Ναζί:
•       6 εκατομμύρια Εβραίοι θύματα του ολοκαυτώματος. Στην Ελλάδα, χάθηκε πάνω από το 70% του Εβραϊκού πληθυσμού.
•       Το 25-50% του πληθυσμού των Τσιγγάνων δολοφονήθηκε, δηλαδή πάνω από 220.000 άνθρωποι.
•       200.000 άνθρωποι με ειδικές ανάγκες θανατώθηκαν με σκοπό να διατηρηθεί η "καθαρότητα" της λεγόμενης Άριας φυλής.
•       Εξήντα εκατομμύρια οι νεκροί του 2ου Παγκόσμιου Πόλεμου. Ανυπολόγιστες οι ζημιές και οι επιπτώσεις του.

Και στην Ελλάδα, οι ανθρώπινες απώλειες και η βαρβαρότητα των Ναζί, είναι ανατριχιαστικές:
•       Πάνω από 800000 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στην κατοχή, στον πόλεμο, από εκτελέσεις, βομβαρδισμούς, πείνα και ασθένειες.
•       Δεκάδες χιλιάδες παιδιά πέθαναν από πείνα ή από έλλειψη φροντίδας μετά τη γέννησή τους.
•       Οι Ναζί πυρπόλησαν ή ισοπέδωσαν 1.750 χωριά η κωμοπόλεις, πολλές φορές σε αγαστή συνεργασία με τους «πατριώτες» ταγματασφαλίτες.

     73 χρόνια μετά, ο φασισμός έχει αποκτήσει στην Ελλάδα ένα νέο πρόσωπο, αυτό της Χρυσής Αυγής.
•       Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ξαναζωντανεύουν τις ιδέες του Χίτλερ, την άρια φυλή, το μίσος απέναντι σε κάθε διαφορετικότητα.
•       Οι ταγματασφαλίτες βλέπουν τα «πνευματικά παιδιά» τους να συνεχίζουν το έργο τους με δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και έλληνες αγωνιστές, με ξυλοδαρμούς και απειλές κατά ομοφυλόφιλων, με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη συ δοξαστική
μη παρακαλώ σας, μη
λησμονάτε τη χώρα μου!
Οδυσσέας Ελύτης

Η κοινωνία πρέπει να οργανωθεί και να αντισταθεί στο φασισμό, σήμερα, πριν να είναι αργά!
Η κυβέρνηση και οι πολιτικές της, έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε αδιέξοδο. Ένα κομμάτι της κοινωνίας στρέφεται στην Χρυσή Αυγή, ψάχνοντας για άμεσες λύσεις στην φτώχεια, την ανεργία, στα λουκέτα των νοσοκομείων, στην κατάρρευση του κράτους πρόνοιας. Η απάντηση σε αυτά τα προβλήματα δεν είναι η Χρυσή Αυγή! Μέχρι σήμερα, ο ρόλος της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή ήταν να στηρίζει τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, όποτε χρειαζόταν! Δεν υποστήριξαν ποτέ κανέναν αγώνα του κινήματος! Αντίθετα οργάνωναν απεργοσπαστικές ομάδες ή έστηναν δουλεμπόριο με νέους και φτηνούς εργαζόμενους για τους εργοδότες.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από οργανωμένη ομάδα χρυσαυγιτών και τα όσα βγήκαν στην φόρα μετά, αποκάλυψε πλατιά αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα λέει εδώ και χρόνια: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια ακόμα πολιτική άποψη αλλά μια ναζιστική συμμορία εγκληματιών: στα σπίτια τους βρέθηκαν οι φωτογραφίες του Χίτλερ, τα βιβλία του Χίτλερ, ναζιστικά πιστόλια και κράνη. Την «ιδεολογία» τους μαρτυρούν οι σβάστικες που χάραξαν ακόμα και στα σώματά τους, με πρώτο και «καλύτερο» τον Κασιδιάρη, με τατουάζ.  
     Μια συμμορία που τόσα χρόνια έπαιζε το ρόλο του παρακράτους και πολλές φορές έκανε την «βρώμικη δουλειά» της καταστολής των κινημάτων σε συνεργασία με την αστυνομία. Δεν ξεχνάμε πως οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν την Χρυσή Αυγή προς το συμφέρον τους και βρέθηκαν απέναντί της μόνο όταν ένιωσαν πως δε μπορούν πια να την ελέγξουν.

     Κυρίως όμως, δεν ξεχνάμε, όπως δείχνει και η ιστορία, ότι την οριστική απάντηση στον φασισμό μπορούμε να την δώσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι μέσα από τους αγώνες μας!

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες πού ‘χεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
η πείνα, το καμάρι είναι του κιοτή,
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.
Ιάκωβος Καμπανέλλης

Ο ιστορικός αγώνας ενάντια στον φασισμό στην Ελλάδα και παγκόσμια, μας άφησε τεράστια κληρονομιά και ταυτόχρονα μία μεγάλη υποχρέωση:
      Να μην αφήσουμε το φασισμό να αναπτυχθεί και να αποκτήσει δύναμη ποτέ ξανά.
     Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε πώς θα ήταν ο κόσμος σήμερα αν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν νικήσει η ναζιστική Γερμανία και η φασιστική Ιταλία: θα ζούσαμε σε έναν κόσμο πιο βάρβαρο και βίαιο, ακόμα πιο βάρβαρο απ’ αυτόν που υπάρχει σήμερα. Σε ένα κόσμο πιο σκληρό, όπου η έννοια της ανθρωπότητας θα είχε αντικατασταθεί από την έννοια της ανώτερης και της κατώτερης φυλής.

     Σήμερα, που οι φασίστες προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, η δικιά μας απάντηση πρέπει να είναι και πάλι ένα δυνατό «ΟΧΙ».

 Να στείλουμε το μήνυμα πως δεν έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει φασισμός, πως οι φασίστες δε χωράνε ανάμεσα μας!
     Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να είμαστε πολλοί και να είμαστε ενωμένοι!
      Καλούμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να χτίσουμε ένα ισχυρό Αντιφασιστικό Μέτωπο βασισμένο στην αλληλεγγύη και σε συλλογικές διαδικασίες.
      Να αντισταθούμε στην βία , να σπάσουμε το φόβο και να απαντήσουμε με αγώνα διαρκείας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας στερούν απέναντι στον σκοταδισμό των φασιστών!
•       Ενάντια σε φασιστικές ομάδες και πρακτικές στα σχολεία μας, στους χώρους δουλειάς μας, στις γειτονιές μας
•       Ενάντια σε μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικα που συνθλίβουν τις ζωές μας, καταστρέφουν υγεία και παιδεία και στρώνουν το χαλί στον φασισμό!

Ίσως να είναι η απάντηση απλή
Ο Ποιητής μας την υπέγραψε.. ο Κάλβος :
" ΚΑΙ τόλμη θέλει.. ΚΑΙ περίσσεια αρετή
Να είναι ΛΕΥΤΕΡΟΣ κανείς ".. και ας μονάχος !...

Έλα σε επαφή: antifasistiki.thermaikou@gmail.com, facebook:Antifa Thermaikou
6973253558


Επομένη συνέλευση Κυριακή 3/11 στις 6 στο Θερμαϊκό.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.