Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού και το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού οργανώνουν Βιωματικό Εργαστήριο Διαγενεακής Εξιστόρησης ReSTORYingGreece το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρες 10 π.μ. – 2 μ.μ. στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη στη Νέα Μηχανιώνα.

Πού απευθύνεται: Σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αναβιώσουν συστηματικά τις οικογενειακές τους καταβολές, κληροδοτώντας στις νέες γενιές ξεχασμένους κώδικες αξιών.

Πεδία εφαρμογής: Εκπαίδευση, Διοίκηση των Επιχειρήσεων, Επιχειρηματικότητα, Διαφήμιση (Branding), Ηγεσία & Προσωπική Ανάπτυξη, Πολιτική Επικοινωνία και Μάρκετινγκ.

Αριθμός συμμετεχόντων για κάθε μέρα: 15 άτομα (Δηλώνετε συμμετοχή για μία από τις δύο μέρες)

Κόστος συμμετοχής δωρεάν

Θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Εισηγητές του εργαστηρίου είναι η Άννα Νομικού, Προφορική Ιστορικός – Ερευνήτρια Ιστοριών Ζωής και ο Χαράλαμπος Μηχαηλίδης, Σύμβουλος Εξιστόρησης και ιδρυτής της ReSTORYingGreece.

Σκοπός του εργαστηρίου

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να διδάξει με βιωματικό τρόπο τις μεθόδους καταγραφής προσωπικών ιστοριών. Αρχικά γίνεται μια εμπεριστατωμένη εισήγηση για την αξία που έχει η εξιστόρηση (storytelling) καθώς και η καταγραφή των προσωπικών ιστοριών απλών καθημερινών ανθρώπων και όχι μόνο. Στη συνέχεια παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται η θεματολογία της διαδικασίας εξιστόρησης καθώς και οι παράπλευρες πτυχές της διαδικασίας αυτής για ηλικιωμένους ανθρώπους. Η αφήγηση ιστοριών από ηλικιωμένους ανθρώπους έχει εκτός των άλλων και θεραπευτικό χαρακτήρα καθώς με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ψυχική ανάταση και οδηγεί σε οργάνωση της μνήμης ενός ανθρώπου.

Μέσω της καταγραφής προσωπικών ιστοριών, που όπως τονίστηκε δεν επιδέχεται κριτικής, λογοκρισίας, περιορισμού ή επιστημονικής διασταύρωσης, βγάζουμε μια συνολική ή μερική εικόνα του τόπου και του χρόνο που περιγράφεται κάθε φορά από τον κάθε άνθρωπο. Η καταγραφή έχει να επιτελέσει πολλούς σκοπούς, όπως εκπαιδευτικούς, διδακτικούς, λαογραφικούς αλλά και επιχειρηματικούς.

Οι μέθοδοι εξιστόρησης στις μέρες μας έχουν εξελιχθεί σε ένα εργαλείο ηγετικής ανάπτυξης, marketing και εμπορικής προώθησης προϊόντων. Οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες στον κόσμο όπως η Coca-Cola, χρησιμοποιούν τη μέθοδο αυτή και πιο συγκεκριμένα το nostalgic branding που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές τους, δημιουργώντας μια ακόμη πιο ισχυρή εικόνα στο αγοραστικό κοινό.

Έτσι, λοιπόν, η εξιστόρηση είναι μια τέχνη που διδάσκεται και αυτός είναι ένας από τους τομείς δραστηριοποίησης της ReSTORYingGreece με τίτλο της ReSTORYingLives®.


H επίσημη ιστοσελίδα είναι www.restoryinggreece.org
Για το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Οργάνωση και συντονισμός: Ανδρονίκη Ράπτη, Πολυξένη Ζαπτιέ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.