Ένα αντιφασιστικό, αντιχρυσαυγίτικο, περιχαρακωμένο  και κατά συνθήκην (αν όχι και καθ' υπόδειξη) ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή συνεδρίαση. Και η δημοτική αρχή του Θερμαϊκού (όπως φυσικά και η κυβέρνηση) "ανακάλυψε" αργά το πρόβλημα της εξάπλωσης του φασισμού. Το ψήφισμα ήρθε μετά από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και αμέσως μετά από την κορύφωση των κινητοποιήσεων χιλιάδων πολιτών στους δρόμους με την απαίτηση για χτύπημα του φασισμού αλλά και των φασιστικών μεθοδεύσεων των κυβερνήσεων της υποταγής ενάντια στα δικαιώματα των Ελλήνων στην ζωή, εργασία, παιδεία, υγεία και τις ελευθερίες τους. Και φυσικά στάθηκε γενικά ενάντια στη βία χωρίς να έχει το θάρρος να πει ότι βία και φασισμός είναι το να μην έχουν οι οικογένειες ηλεκτρικό στο σπίτι τους, βιβλία για τα παιδιά τους, περίθαλψη για τα άρρωστα μέλη τους, τροφή για να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες και ότι όλα αυτά οφείλονται στους ξενόδουλους κυβερνήτες αλλά και σε αυτούς που τους ανέχονται και τους ψηφίζουν.

Ας αποφύγουμε να επεκταθούμε στην υποχρέωση που ήρθε να καλύψει η έκδοση του ψηφίσματος από μια Διοίκηση (αυτή το εισηγήθηκε - κομματική γραμμή ΝΔ ακολουθούσα) που έχει αντανακλαστικά αγελάδας σε νάρκωση, και ας σταθούμε σε σημεία της συζήτησης και της στάσης των εκπροσώπων μας στο ΔΣ.

Διορθώνοντας προηγούμενη ανάρτησή μας (Τα είχε όλα η συνεδρίαση σήμερα: Φασισμό, απειλές μηνύσεων και φουσκωμένους λογαριασμούς) να ξεκαθαρίσουμε ποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους στάθηκαν αρνητικά (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) στο ψήφισμα, όπως πληροφορούμαστε από το δελτίο τύπου. Αυτοί είναι οι: Ι.Βογιατζής, Π.Παπαδοπούλου, Κ.Μώραλη, Κ.Στεφανίδης και Αλ.Φερβελή. Ο αντιδήμαρχος Β.Αθανασιάδης δήλωσε λευκό και οι Ι.Τσαπουρνάς και Α.Ζαβέρκος, ήταν εκτός της αίθουσας ΔΣ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας (να υποθέσουμε ότι πήγαν προς νερού τους). Και βέβαια η αρνητική ψήφος της κ. Μόραλη δεν έχει καμιά ομοιότητα με τις αντίστοιχες των υπολοίπων (συνυπολογιζομένων και του λευκού και των υπευκφευγόντων) που υπακούουν σε ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και κλείνουν με σημασία το μάτι στους τοπικούς κυρίως εκπροσώπους του φασισμού. Η διγλωσσία δεν είναι καλός σύμβουλος για κανέναν ιδιαίτερα τις ρευστές και κρίσιμες μέρες που διέρχεται η χώρα μας, είτε αναφερόμαστε στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε στην τοπική εγχώρια αντανάκλασή της.

Φυσικά και γνωστοποιούμε την χθεσινή δήλωση που έκανε ο Κυριάκος Στεφανίδης στον Ακτιβιστή: "Είμαι αντίθετος με τον φασισμό και τα ναζιστικά σύμβολα αλλά και την βία από όπου κι αν προέρχεται" αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε και την τοποθέτησή του στην αίθουσα της συνεδρίασης "...προφανώς με αυτόν τον τρόπο (σ.Α. με την έκδοση του ψηφίσματος) προδικάζουμε την απόφαση της δικαιοσύνης. Ήδη η Χρυσή Αυγή καταδίκασε το γεγονός (σ.Α. την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα). Δεν θέλω να παίξω σ' αυτό το παιχνίδι(σ.Α της καταδίκης της ΧΑ ;;)".


Φίλε Κυριάκο σ' αυτούς τους καιρούς δεν μπορεί κανείς να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Συμβουλή το παλιό καλό λαϊκό άσμα "καθάρισε την θέση σου ...."

Αλλά και μια άλλη σημείωση θα θέλαμε να βάλουμε για όσους σιγοντάρουν (;) με την θεωρία των δύο άκρων και με περισσή ευκολία θέτουν ή αποδέχονται αυτονόητες και μη αναγκαίες επεξηγήσεις του τύπου "Καταδικάζουμε τη Βία από όπου κι αν προέρχεται". Τι προσφέρει άραγε αυτή η προσθήκη και που αφήνει να εννοηθεί ότι απευθύνεται;

Το επόμενο σενάριο κατά την ταπεινή μας άποψη κάπου εδώ θα επικεντρωθεί και άρα καλό είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όλοι.

Η θετικότερη παράγραφος του κειμένου είναι αναμφίβολα αυτή που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, καλεί τη Δημοκρατική Κοινή Γνώμη, οργανώσεις, συλλόγους, σωματεία κ.λπ. να απομονώσουν τους νεοναζί, να σταματήσουν κάθε ανοχή και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του φασισμού.


Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού που συγκέντρωσε 20 θετικές, 5 αρνητικές ψήφους και 1 λευκή.


   "Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού
καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απεχθή  δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από μέλη της Νεοναζιστικής-Φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
   Οι εκδηλώσεις ρατσισμού και βίας, στο πλαίσιο της δράσης μιας  εγκληματικής οργάνωσης, που φορώντας κοινοβουλευτικό μανδύα, θέριεψε και εξαπλώθηκε στη χώρα, αφήνοντας ακόμη και νεκρούς, δημιούργησε μια επικίνδυνη κατάσταση, που τραυμάτισε αγιάτρευτα το εθνικό μας φιλότιμο και εξέθεσε ανεπανόρθωτα διεθνώς τη χώρα.
   Η ιστορία άλλωστε μας διδάσκει, ότι ο φασισμός και ο ναζισμός επιφέρουν ολέθριες συνέπειες στις κοινωνίες και εύκολα εμφανίζονται και ευδοκιμούν εκεί που υπάρχει δυσαρέσκεια, φτώχεια και πολιτικός αμοραλισμός.
   Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, καλεί τη Δημοκρατική Κοινή Γνώμη, οργανώσεις, συλλόγους, σωματεία κ.λπ. να απομονώσουν τους νεοναζί, να σταματήσουν κάθε ανοχή και να βρίσκονται  σε επαγρύπνηση απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του φασισμού.
   Στη χώρα που γέννησε και διέδωσε τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα του ατόμου πριν 2500 χρόνια, πρέπει κάθε είδους βίας και εγκληματικές ενέργειες να καταδικάζονται απερίφραστα από τους πολίτες και να γίνεται διαρκής αγώνας για την αντιμετώπισή τους.
   Καταδικάζουμε τη Βία από όπου κι αν προέρχεται".

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι αντιφασίστες αυτοδιοικητικοί παράγοντες δεν εξήντλησαν τον αντιφασισμό τους με το ψήφισμα αλλά θα συμμετάσχουν ενεργά και στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 6 μμ στην Περαία, με εκκίνηση μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο (Goody's).
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. …”Η θετικότερη παράγραφος του κειμένου είναι αναμφίβολα αυτή που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, καλεί τη Δημοκρατική Κοινή Γνώμη, οργανώσεις, συλλόγους, σωματεία κ.λπ. να απομονώσουν τους νεοναζί, να σταματήσουν κάθε ανοχή και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του φασισμού.”…
    Ε, επιτέλους, αφού καταδίκασε και τον…Χίτλερ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, τώρα όλα αλλάζουν!
    Ούτε αυξημένα χιτλερικά δημοτικά τέλη θα ξαναδούμε, ούτε γεμάτους…ναζιστικούς κάδους, ούτε σβάστικες στους καρόδρομους, ούτε Ες Ες στους σκοτεινούς δρόμους, και φυσικά ούτε αδέσποτα φασιστόσκυλα…
    Ουφ, όλα ήταν ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης που δεν θα ξανάρθει ποτέ πια…
    Επιτέλους...λευτεριά!
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.