Διαβάζουμε από την διαύγεια (ΑΔΑ: ΒΛ1ΥΩΡ2-ΦΘΤ)  για νέα απ' ευθείας ανάθεση του Δημάρχου Θερμαϊκού. Αυτήν τη φορά στην OPEN TECHNOLOGY SERVICES Α.Ε ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε για "Έγκριση των τευχών της µελέτης 1/2013 και Απευθείας ανάθεση για την παροχή της εργασίας για συντήρηση εφαρµογών Λογισµικού". 
Το κόστος αυτής: 19.999,00 € 
Η συντήρηση των εφαρμογών Λογισμικού (προγράμματα software δηλ.) καλύπτει το επόμενο έτος (για το διάστηµα από 14/11/2013 έως και 14/11/2014).

Πρώτη παρατήρηση: Η συγκεκριμένη εταιρία είναι αυτή που έστησε την μηχανογράφηση στον Δήμο; Μάλλον όχι. Γιατί η μηχανογράφηση στον Δήμο ξεκίνησε επί Μαντζάρη με την καθοδήγηση του Τάσου Τροκάνα (πληροφορικός ΠΕ) τότε δημοτικός σύμβουλος. Άρα με μια μικρή επιφύλαξη ... δεν είναι.
Ή μήπως είναι αυτή που κατασκεύασε την ιστοσελίδα του Δήμου; OTS SA αναφέρεται στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας του site του Δήμου. Προφανώς είναι η ίδια που, όπως  είχε ενημερώσει ο Γραμματέας κ. Κεραμιδάκης σε παλαιότερη συνεδρίαση (δείτε εδώ: Πόσο κοστίζουν τρεις ιστοσελίδες; 600.000 ευρώ στον βωμό του διαδικτύου !!!!),  έλαβε 185.793  € για την κατασκευή της ιστοσελίδας συν την παράδοση 2 servers, ενός firewall (τείχους προστασίας ;), ενός rank mount (ραφιού τοποθέτησης των σέρβερς) και κάτι ... ψιλά. Μάλλον ακριβό το κοστούμι αλλά μπήκε στο αρχείο η υπόθεση μετά από έγκριση τριών επιτροπών.
Άρα θα ήταν λογικό η συγκεκριμένη εταιρία να πάρει την αναβάθμιση του λογισμικού της ιστοσελίδας (ίσως  και την συντήρηση του εξοπλισμού της). Σ' αυτό αναφέρεται η απευθείας ανάθεση;

Δεύτερη παρατήρηση: Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιον λόγο η απόφαση του Δημάρχου συγχέει  δύο διαφορετικά πράγματα:
Ενώ επιγράφεται "παροχή εργασίας για συντήρηση εφαρµογών Λογισµικού", στην απόφαση μετατρέπεται σε "συντήρηση-υποστήριξη µηχανογραφικού εξοπλισµού". Και για να γίνει κατανοητή η διαφορά που εγείρει την ένσταση και απορία μας:  λογισμικό είναι το software (προγράμματα) ενώ ο μηχανογραφικός εξοπλισμός αναφέρεται σε hardware (δηλ. συσκευές ή μηχανήματα). Ή είναι "mixed grill" ; 

Τρίτη παρατήρηση: Κόστος συντήρησης λογισμικού 20.000 € το χρόνο ή 1.666 €/μήνα μάλλον μας πέφτουν πολλά κύριε Δήμαρχε. Και ιδιαίτερα όταν είναι με απ' ευθείας ανάθεση.

Τέταρτη παρατήρηση: Η αναβάθμιση της ιστοσελίδας (όπως ενημέρωσε στο ΔΣ ο  Γραμματέας κ. Κεραμιδάκης) ήταν ζήτημα μικρού χρόνου να γίνει από ειδικό σύμβουλο  για θέματα πληροφορικής (κ. Βλάχος Απόστολος), που προσέλαβε ο Δήμαρχος τον Αύγουστο του 2011(45ΟΗΩΡ2-Ζ6Τ)
Επειδή προφανώς η εξαγγελθείσα αναβάθμιση δεν συνετελέσθη (διαφορετικά θα το είχαμε αντιληφθεί) και ούτε στην εν λόγω συντήρηση εφαρμογών Λογισμικού προφανώς συνέβαλε (γι' αυτό και η απευθείας ανάθεση στην OTS sa) θα παρακαλούσαμε να γνωρίζουμε που ακριβώς απασχολήθηκε ο ειδικός σύμβουλος;  Εξακολουθεί να εργάζεται ακόμα; Και πόση είναι η μηνιαία αντιμισθία του ειδικού συμβούλου;

Πέμπτη και άσχετη ερώτηση: Πόσοι άλλοι σύμβουλοι του Δημάρχου ή των δημοτικών επιχειρήσεων  προσφέρουν τις υπηρεσίες του στον Δήμο Θερμαϊκού σήμερα;

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.